اختلالات

چگونه اضطراب را از بین ببریم؟【سال1403】⭐

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد چگونه اضطراب را از بین ببریم؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم. اعصاب و روان از ارکان بسیار مهم و ضروری در مسیر زندگی هر فردی هستند. در واقع ذهن سالم و اعصاب عادی انسان را قادر می سازد تا زندگی بهتری داشته باشد و همچنین فرد را تشویق می کند که در سایر فعالیت ها و کارهای خود بسیار دقت کند و آن ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. اضطراب و استرس از جمله اختلالات روانی هستند که حداقل یکبار ممکن است هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. استرس و اضطراب دلایل مختلفی دارند و روش های مختلفی نیز برای مقابله با آن ها وجود دارد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله یاری کنید.

اضطراب چیست؟

استرس و اضطراب یعنی بی قراری، لرزیدن، ضربان قلب، عصبانی شدن، ضربه زدن به خود با چیزی، ضربه خودن، سردرگمی، بی حوصلگی و بی قراری را شامل می شود. این ها همه کلماتی هستند که در زندگی روزمره برای توصیف حالات، احساسات و عواطف استفاده می شوند. اضطراب، پریشانی، نگرانی یا پریشانی یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم از ترس و نگرانی با منشأ ناشناخته است که فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و هیجانات فیزیولوژیکی است. عود موقعیت هایی که قبلاً استرس زا بوده یا در آن فرد صدمه دیده است باعث ایجاد اضطراب در افراد می شود.

لازم است بدانید که اضطراب می تواند خفیف یا شدید باشد که باعث وحشت شما شود. به طور طبیعی، اضطراب موقتی است، اما زمانی که به مدت طولانی ادامه یابد یا در صورت نبود فشار روانی یا تهدید رخ دهد، باید آن را یک بیماری تلقی کرده و به بهترین روانپزشک در تهران مراجعه شود. برخی مواد می توانند باعث اضطراب شوند، از جمله حشیش، الکل، کوکائین، کافئین، و همچنین برخی آرام بخش ها، آمفتامین ها و سایر داروهایی که بر سیستم عصبی تأثیر مخرب و منفی می گذارند.

اضطراب چیست؟

دلایل ایجاد اضطراب

به طور کلی علل اضطراب به چهار عامل زیر مربوط می شود:

  • اضطراب بیمارگونه: فروید در ابتدا، در سال 1926، اضطراب را واکنشی به تمرکز تنش های غریزی در نظر گرفت. از این منظر، اضطراب تمایل سیستم عصبی به کاهش یا حداقل ثابت نگه داشتن میزان هیجان غریزی متمرکز است. نظریه اولیه فروید در مورد اضطراب مبتنی بر مفهوم سازی کاهش تنش در انگیزه است که در آن انگیزه برای کاهش یا تسکین تنش غریزی عمل می کند و اضطراب محصول آن تنش است. امروزه بسیاری از افراد دغدغه این را دارند که چگونه اضطراب را از بین ببریم؟
  • عوامل بیولوژیکی و فیزیکی: در افراد مضطرب، سطح برخی هورمون ها در خون غیر طبیعی است. بنابراین هر چیزی که سیستم هورمونی را مختل کند برای بدن خطرناک تلقی می شود. بارداری، کم کاری یا پرکاری تیروئید، افت قند خون، وجود غده ای در غدد فوق کلیوی غده فوق کلیوی که هورمون اپی نفرین را تولید می کند و ضربان قلب نامنظم از این عوامل هستند.
  • عوامل محیطی و اجتماعی: بسیاری از عوامل اجتماعی و ارتباطی باعث ایجاد اضطراب در افراد می شود، مانند مشکلات خانوادگی، احساس جدایی، مشکلات تحصیلی و طرد شدن باشد. عوامل محیطی می تواند تغییرات ناگهانی و غیر منتظره مانند زلزله، بیماری، مرگ یکی از عزیزان نیز باشد.
  • عوامل ژنتیکی و ارثی: یکی از مهمترین عوامل ایجاد اضطراب ژنتیک است و احتمال بروز اضطراب در کودکان افراد مضطرب بسیار زیاد است. البته الگوبرداری از رفتار والدین و یادگیری و تکرار اعمال آنها نقش مهمی در اضطراب کودکان دارد، اما تحقیقات و مطالعات انجام شده بر روی حیوانات و دو قلوهایی که با هم زندگی می کنند یا از والدین مضطرب جدا شده اند، نشان می دهد که ژنتیکی عوامل نیز بسیار موثر هستند. با این حال، اعتقاد بر این نیست که ژن ها در این مورد نقش داشته باشند، اما ترکیب برخی از ژن ها منجر به چنین مشکلاتی می شود.

علائم و نشانه های اختلال اضطرابی

اختلال اضطراب با طیف وسیعی از علائم ظاهر می شود و تجربه افراد با یکدیگر متفاوت خواهد بود.علائم استرس و اضطراب عبارتند از:

  • اختلال در تمرکز ذهن وجود دارد و به عبارت دیگر، تمرکز ذهن ممکن نیست یا مشکل است که باید به بهترین روانپزشک بزرگسالان در تهران مراجعه شود.
  • افزایش دردهای عضلانی و سر درد از دیگر علائم این بیماری است و امروزه دغدغه بسیاری از افراد جامعه این است که چگونه اضطراب را از بین ببریم؟
  • اضطراب و نگرانی بیش از حد معمول در مورد انواع موضوعات، رویدادها و فعالیت ها از دیگر علائم استرس و اضطراب است.
  • کنترل نگرانی های ناشی از فرد مبتلا بسیار دشوار خواهد بود.
  • یکی از علائم این نوع بیماری، اختلال در خواب است و به عبارت دیگر فرد مبتلا به این بیماری دچار بی خوابی و کم خوابی می شود و خواب فرد مبتلا کیفیت پایینی دارد.
  • خستگی یکی دیگر از علائم این بیماری است. در واقع، فرد به راحتی تایرها را تحت تأثیر قرار می دهد و خستگی او بسیار بیشتر از حد معمول خواهد بود.

انواع اضطراب

اضطراب انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی ان ها خواهیم پرداخت:

  • اضطراب یا اختلال هراس: اضطراب یا ترس پاتولوژیک معمولاً در شرایط خاصی ایجاد می شود. به عنوان مثال، دیدن عنکبوت ها، ترس از ارتفاع یا تاریکی نمونه های رایج فوبیا هستند و علائم حملات اضطراب ناشی از هراس شامل تعریق زیاد، تپش قلب یا احساس خفگی است.
  • اختلال وسواس فکری عملی: اضطراب پاتولوژیک می تواند باعث اختلال وسواس فکری شود. 2 نوع وسواس فکری و عملی وجود دارد که در این نوع اختلال اضطرابی ممکن است فرد دچار یک یا هر دو الگوی وسواس باشد. اختلال وسواس فکری عملی با افکار تکراری مشخص می شود که معمولاً ناراحت کننده یا ترسناک هستند.
  • اختلال اضطراب اجتماعی: در اختلال اضطراب اجتماعی، فرد در موقعیت های مختلف از اشتباه کردن، صحبت کردن و غذا خوردن در جمع می ترسد، زیرا هراس دارد که دیگران او را قضاوت کنند یا مسخره کنند و این اختلال و نگرانی معمولا از نوجوانی شروع می شود.
  • اختلال اضطراب فراگیر: زمانی که فردی دائماً نگران وقوع حوادث ناگوار مانند مرگ عزیزان، تصادف یا بیماری فرزندان خود باشد و بدترین اتفاقات و سناریو های ممکن را تصور کند، به او می گویند اضطراب دارد. علائم شایع این اختلال خستگی، بی خوابی، تنش و بی قراری، تپش قلب و عدم تمرکز است.
  • اضطراب خاص: فوبیای خاص یک ترس شدید و مداوم از یک شی یا موقعیت خاص است که باعث اضطراب فوری در پاسخ می شود. این اختلال منجر به رفتار اجتنابی می شود. افراد مبتلا به فوبیای خاص فکر می کنند تحت هر شرایطی آسیب خواهند دید. ترس از حیوانات، ترس فضایی و ترس محیطی-طبیعی از مواردی است که در این نوع اختلال اضطرابی گنجانده شده است.
  • اضطراب در دوران بارداری: بارداری می تواند از نظر روانی بر سلامت زنان تأثیر بگذارد. اختلال اضطراب و بی قراری از جمله اختلالات شایع این دوران در زنان باردار است. نگرانی مداوم در مورد سلامت جنین، مراقبت از کودک، تغییر سبک زندگی و ترس از درد زایمان ریشه این اختلال است.

انواع اضطراب

راه های مقابله با اضطراب

را ه های مقابله با اضطراب شامل موارد زیر می شود:

  • پیاده روی و یوگا: از نظر بهترین روانشناس زن در تهران گاهی اوقات بهترین راه برای مقابله با اضطراب، پیاده روی آرام در طبیعت یا صرف زمان برای آرامش ذهن و بدن از طریق یوگا است. مدیتیشن به آرامش ذهن کمک می کند و تمرکز ذهن در واقع میزان ماده خاکستری مغز را افزایش می دهد که به بدن کمک می کند استرس کمتری داشته باشد.
  • نوشتن افکار: نوشتن آنچه در سر شما می گذرد و چه چیزی باعث اضطراب شما می شود، فشار روی ذهن شما را کاهش می دهد. این تکنیک درمانی به ویژه برای کسانی که از اضطراب دوره ای رنج می برند مناسب است.
  • استراتژی های بلند مدت: علاوه بر استراتژی‌ های سریع برای زمان حمله اضطراب، باید تکنیک‌ هایی برای کنترل اضطراب در دراز مدت نیز بیاموزید. این راهکارها می توانند درمان اضطراب را تسریع کنند.
  • شناسایی محرک ها: چه چیزی باعث می شود استرس و اضطراب به شما حمله کند؟ چه چیزی باعث اضطراب شما می شود؟ پاسخ به این سوال برای درمان گر شما بسیار مهم است. امروزه دغدغه بسیاری از افراد این است که چگونه اضطراب را از بین ببریم؟
  • ورزش: فعال بودن اجازه نمی دهد ذهن شما بیش از حد در اطراف محرک های اضطراب پرسه بزند. هورمون هایی که پس از ورزش در مغز ترشح می شوند، اندورفین و سروتونین، به آرامش بدن و خلق و خو کمک می کنند.

کلام آخر

بسیاری از مردم هنگام مواجهه با مسائل شغلی، قبل از شرکت در امتحان یا تصمیم گیری حساس، عصبی و مضطرب می شوند. این نوع اضطراب خود کنترل شده، اضطراب عادی است. اما اگر اضطراب بیش از حد، غیرمنطقی و غیرقابل کنترل به صورت ترس و نگرانی باشد و زندگی روزمره انسان را مختل کند، یک بیماری روانی جدی محسوب می شود. افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی دائماً ترس، نگرانی، غم و ناراحتی را تجربه می کنند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد چگونه اضطراب را از بین ببریم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (8 امتیاز)

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا