سلامتی

5 تکنیک برای درمان بی خوابی شبانه【سال1404】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد 5 تکنیک برای درمان بی خوابی شبانه را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید. بی خوابی به نوعی اختلال خواب در بدن اطلاق می شود که در آن فرد به طور مداوم از خواب ناکافی و نامناسب رنج میبرد. خواب با کیفیت بالا نقش مهمی در زندگی و روند کاری افراد دارد، زیرا نخوابیدن به طور منظم می تواند تأثیر قابل توجه و منفی بر آرامش، سلامت روحی و جسمی انسان داشته باشد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

بی خوابی شبانه چیست؟

بی خوابی یا کم خوابی اختلالی در بدن است که در آن انسان به طور مداوم به خواب نمی رود و از خواب شبانه جا مانده و کم خوابی شدید را تجربه می کند که تاثیرات مخرب بسیاری روی سلامت جسم و روان افراد خواهد داشت. طبق تحقیقات روانشناسی ناتوانی در به خواب رفتن یا ناتوانی در خواب طولانی مدت یا خواب با کیفیت و کمیت مناسب را بی خوابی یا کم خوابی می نامند. کم خوابی در واقع خود بیماری بی خوابی محسوب نمی شود، بلکه یکی از نشانه های آن است که از استرس و اضطراب در افراد نشات می گیرد. دلایل زیادی وجود دارد که چرا ما نمی توانیم بخوابیم و این مشکلات ممکن است مربوط به زندگی شخصی شما باشد.

بی خوابه شبانه نیز عوارض بسیاری را برای افراد به همراه دارد و شامل کاهش علاقه ذهنی، سرطان، کند شدن واکنش محیطی، خطر ابتلا به افسردگی، افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی، سیستم ایمنی ضعیف، افزایش خطر ابتلا به دیابت، توهم، حمله عصبی، افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار شریانی و چاقی می باشد. درمان اولیه بی خوابی از طریق روش های غیر دارویی مانند چیدمان تخت، مطالعه قبل از خواب، تغییر عادات غذایی و روش های دارویی مانند استفاده از بنزودیازپین ها و زولپیدم است که درمان خانگی محسوب می شوند.

درمان های غیر دارویی بهترین راه برای درمان بی خوابی شدید می باشد و این درمان ها به صورت تخصصی در کلینیک های معتبر وجود دارد و به افراد توصیه می شود و شامل روش های شناختی رفتاری و همچنین روش های مبتنی بر پذیرش و تعهد و روش های فراشناختی می باشد. در میان درمان های طبیعی، ریشه سنبل گاهی می تواند در درمان بی خوابی کم مناسب و کارآمد باشد و علاوه بر این، عسل و برخی از غذاهای مشابه حاوی تریپتوفان می تواند برای درمان بی خوابی تاثیرات مثبتی را ایجاد کند.

برای درمان بی خوابی شما عزیزان روش های مفید دیگری نیز وجود دارد که شامل کنترل محرک های خواب، محدودیت در خوابیدن، استفاده از نور خورشید، خودداری از خوردن نوشیدنی های کافئین دار نزدیک به زمان خواب، نخوردن وعده های غذایی حجیم یا سنگین و ورزش زیاد می باشد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه نمایید و بی خوابی خود را به صورت جدی و اصولی درمان کنید.

بی خوابی شبانه چیست؟

انواع بی خوابی

بی خوابی انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

  • بی خوابی حاد: این بی خوابی بین سه هفته تا شش ماه طول می کشد. این نوع بی خوابی عمدتاً به دلیل قطع داروهای سنتی و صنعتی ایجاد شده که نشانه تلاش بدن برای ایجاد شرایط طبیعی است و پس از آن بدن به حالت عادی باز می گردد.
  • بی خوابی در شب: بی خوابی شبانه به طور منظم بر خواب شما 3 روز یا بیشتر در هفته تأثیر می گذارد و یک دوره 3 ماهه یا بیشتر نیاز دارد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین روانپزشک بزرگسالان در تهران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف کنید.
  • بی خوابی موقت: بی خوابی گذرا بین یک یا چند هفته زمان برده و می تواند به دلیل استرس و شرایط بد زندگی رخ دهد.
  • ناتوانی در خوابیدن: این نوع بی خوابی می تواند به دلیل درد جسمی یا مشکلات روحی و روانی رخ دهد. برای مثال هنگامی که زمان خواب دندان درد را تجربه می کنید، خوابیدن برای شما سخت تر شده و توانایی در خوابیدن را از دست می دهید.
  • بی خوابی رفتاری در دوران کودکی: این بی خوابی شامل مشکلات همیشگی در به خواب رفتن و علاقه نداشتن به خواب است. کودکان مبتلا به این نوع از بی خوابی معمولا از روش های خود آرام بخشی و پیروی از یک روال منظم تبعیت می کنند.
  • ناتوانی در به خواب رفتن: این نوع از بی خوابی نیز مشکل در به خواب رفتن را شرح می دهد. مشکل در به خواب رفتن می تواند به دلیل مصرف بیش از حد کافئین، علائم سلامت روان و دیگر محرک های بی خوابی ایجاد شود، اما می تواند ناشی از سایر اختلالات خواب نیز باشد. شما عزیزان برای درمان بی خوابی شبانه باید 5 تکنیک برای درمان بی خوابی شبانه را بدانید.

دلایل بی خوابی شبانه

بی خوابی شبانه دلایل مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • عوارض جانبی دارو: پزشک متخصص شاید داروهایی برای کمک به بی خوابی شما تجویز کند، اما در نهایت برخی از داروها باعث بی خوابی می شوند. مانند داروهای ضد افسردگی، مسدود کننده های بتا و استاتین ها، بسیاری از این داروها حاوی کافئین هستند و باعث مشکلات خواب می شوند که به همین دلیل این دسته از داروها را باید در طول روز استفاده کنید.
  • آلرژی: مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به آلرژی بیشتر از افراد عادی در زندگی خود از اختلالات خواب رنج می برند که باید به سرعت درمان شوند.
  • ​اختلال وسواس فکری جبری (OCD): افراد مبتلا به OCD اغلب در به خواب رفتن نیز اغلب مشکلات فراوانی دارند زیرا نگران هستند که ممکن است ناخواسته کار کنند یا در هنگام خواب چیزی بگویند.
  • درد مزمن: درد نمی داند چه زمانی می خوابید و هر وقت بخواهد به سراغت شما می آید و بر اساس تحقیقات تنها 36 درصد از افراد مبتلا به درد مزمن می توانند راحت بخوابند.
  • افسردگی: بر اساس تحقیقات اگر از بی خوابی مداوم رنج می برید، سه برابر بیشتر از دیگران دچار افسردگی خواهید شد. رابطه بین بی خوابی و افسردگی بسیار نزدیک است و پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد، اما محققان دریافته اند که بی خوابی قبل از ابتلای بیماران به افسردگی در بدن انسان ایجاد می شود.
  • استرس یا فشار: وقتی سعی می کنید بخوابید، استرس باعث می شود مغز شما بیش از حد کار کند، استرس مانع از خواب رفتن مغز شما به دلیل افکار زیاد می شود و در نهایت باعث بی خوابی می شود.
دلایل بی خوابی شبانه

درمان خانگی بی خوابی شبانه

شما عزیزان برای درمان بی خوابی شبانه می توانید راه های خانگی زیر را بدون دارو امتحان کنید:

  • كدو حلوايی: کدو تنبل یکی از داروهای خانگی بسیار مفید برای خواب است. آب کدو تنبل را بگیرید و مقداری روغن کنجد به آن اضافه کرده و در نهایت قبل از خواب پوست سر خود را با آن به آرامی ماساژ دهید و کدو تنبل را در رژیم غذایی خود جای دهید تا موثر باشد.
  • شیر ولرم: یک لیوان شیر گرم قبل از خواب روی بدن شما تأثیر می گذارد و به خواب راحت کمک می کند. شیر ولرم دارای اسید آمینه تریپتوفان بوده و تولید سروتونین را افزایش می دهد که در نتیجه باعث خواب راحت و آرامش ذهنی می شود.
  • دانه های کنجد: دانه های کنجد از مواد معدنی، کلسیم، کربوهیدرات ها و تمام ویتامین های گروه B غنی می باشد. قبل از خواب 1 قاشق چایخوری روغن دانه کنجد میل کنید زیرا کمک زیادی به بی خوابی و آرامش در خواب می کند. بهتر است تا 1 قاشق چایخوری دانه کنجد، پودر نارگیل را با کمی آب مخلوط کنید و سپس میل کنید و این روند را ادامه دهید تا خواب آرامی داشته باشید.
  • جوز هندی: جوز هندی عملاً بی خوابی را درمان می کند، این ماده حاوی میریستسین است که آرام بخش بوده و به خواب نرمال افراد بزرگسال کمک می کند. می توانید یک قاشق پودر جوز هندی را با یک قاشق چایخوری آب انگور هندی تازه ترکیب کرده و روزی 3 بار به طور مداوم استفاده کنید تا تاثیرات مفید آن را مشاهده کنید.
  • چای سبز: چای سبز سرشار از تیانین و اسیدهای آمینه است که به فرد کمک می کند تا افراد بتوانند به اضطراب و استرس خود غلبه کنند و بهتر است تا قبل از خواب یک فنجان چای سبز مصرف کنید تا تاثیرات شگفت انگیز آن را مشاهده کنید.
  • موز: موز حاوی ملاتونین، تریپتوفان، منیزیم و سروتونین می باشد که خوردن آن به سیستم بدن انسان آرامش خاصی می دهد. میزان بالای کربوهیدرات موجود در موز باعث خواب آلودگی و آرامش ذهنی می شود. مخلوطی از موز له شده و زیره برشته شده تهیه کنید و بعد از شام مصرف کنید و همچنین می توانید موز را به صورت اسموتی نیز میل کنید.
  • کاهو: کاهو حاوی یک ماده خواب آور به نام لاکتوکاریوم است که حس آرام بخشی شبیه به دانه کنجد را به همراه دارد. 2 برگ کاهو را بردارید و در دو فنجان آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و عسل یا شکر را به ترکیب اضافه کرده و در نهایت صبر کنید تا خنک شود و میل کنید. شما عزیزان باید 5 تکنیک برای درمان بی خوابی شبانه را بدانید تا بتوانید مشکلات خود را برطرف نمایید.

عوارض بی خوابی شبانه

بی خوابی شبانه عوارض متعددی به همراه دارد که به شرح زیر است:

  • حملات آسم: آسم یکی از بیماری های دستگاه تنفسی است که باعث تنگ شدن راه های هوایی در ریه ها می شود. این بیماری اغلب باعث ایجاد مشکل و ناراحتی هنگام خواب می شود. از سوی دیگر، بی خوابی مداوم و طولانی مدت می تواند به تدریج خطر ابتلا به آسم را در افراد در معرض این بیماری افزایش دهد.
  • سیستم ایمنی ضعیف: وقتی بدن به اندازه کافی نمی خوابد، برای مبارزه با عفونت ها و سایر بیماری ها توانایی خود را از دست می دهد. کمبود خواب باعث افزایش بیماری های ایمنی در بدن شده و همچنین باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و این سیستم نمی تواند به عملکرد طبیعی و نرمال خود ادامه دهد.
  • حساسیت به درد یا کاهش آستانه درد: تحریک پذیری، استرس، اضطراب و سایر عوارض بی خوابی می تواند باعث بی حالی و همچنین کاهش آستانه تحمل در مقابل درد شود.
  • چاقی: کمبود خواب می تواند بخشی از مغز را که گرسنگی را مدیریت می کند، تحت تاثیر قرار دهد. وقتی به اندازه کافی نمی خوابید، ممکن است کالری بیشتری نسبت به نیاز واقعی بدنتان مصرف کنید که در نهایت به اضافه وزن و چاقی ختم می شود.
  • فشار خون بالا: فشار خون به طور طبیعی در طول خواب کاهش می یابد و کاهش مدت زمان خواب منجر به افزایش فشار خون در بیشتر ساعات روز می شود. یکی از عوارض بی خوابی افزایش فشار خون است که در صورت تداوم طولانی مدت، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را بالا می برد که بسیار خطرناک خواهد بود.
  • بیماری قلبی: خواب ناکافی مستمر خطر مشکلات قلبی مانند ضربان قلب نامنظم، نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر را افزایش می دهد. کمبود خواب همچنین فعالیت فیزیکی و ورزش را کم می کند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا برده، همچنین بی خوابی و استرس افزایش می یابد که ممکن است تا بر سلامت قلب تأثیر منفی و مخربی بگذارد.
عوارض بی خوابی شبانه

کلام آخر

در طول خواب به خصوص خواب شبانه، بدن توانایی ترمیم و التیام خود را دارد. علاوه بر این، فرآیندهایی مانند رشد و تکامل نورون ها، تقویت سیستم ایمنی، ترمیم بافت های آسیب دیده، بهبود عملکردهای شناختی و حافظه و تنظیم هورمون ها در این دوره صورت می گیرد. بنابراین، اختلالات خواب می تواند منجر به بسیاری از اختلالات و مشکلات سلامتی شود. شما عزیزان در صورت درمان بی خوابی شبانه می توانید به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید.

​از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد 5 تکنیک برای درمان بی خوابی شبانه آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (4 امتیاز)

صدف ترک

سلام صدف ترک هستم. من فارغ التحصیل مهندسی نرم افزار هستم و از سال 98 علاقه مند به تولید محتوا تحت وب شدم. کار من تولید محتوا یونیک در عین حال موثر برای سایت روانشناستو است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا