سلامتی

چگونه اعتماد به نفس کودکمان را بالا ببریم؟【سال1404】⭐

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد چگونه اعتماد به نفس کودکمان را بالا ببریم؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم. اعتماد به نفس در کودکان به این معناست که برای پیشرفت و موفقیت در زندگی، کودکان باید به توانایی های خود اعتماد داشته باشند و در عین حال بدانند که آیا به چیزی دست نمی یابند. آن ها نباید امید خود را از دست بدهند و می توانند با تجربه و تسلط از عهده آن برآیند و افزایش اعتماد به نفس کودک، تغییرات بزرگی در زندگی او ایجاد می کند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

اعتماد به نفس در کودکان چیست؟

اعتماد به نفس سالم یکی از مهم ترین پایه های زندگی است که می تواند در دوران کودکی شکل بگیرد. اعتماد به نفس نقش کلیدی در سلامت و تندرستی کودک و همچنین سلامت اجتماعی، روانی، رفتاری و عاطفی کودک دارد و تاثیر بسزایی بر نحوه برخورد کودک با شکست‌ ها، فشار همسالان و سایر چالش‌ هایی که در طول زندگی او را دنبال می‌ کند، دارد.

سلامت اجتماعی، رفتاری و عاطفی فرزند شما نقش مهمی در نحوه برخورد او با شکست ها، فشارها و رفتارهای و مخرب همسالان در طول زندگی دارد. اعتماد به نفس نیز یک عامل محافظتی برای سلامت روان کودک شما است. اعتماد به نفس می تواند به عنوان سپری برای کودک در مواجهه با چالش های زندگی عمل کند. افزایش اعتماد به نفس کودکان باعث ایجاد رفتار اجتماعی مثبت می شود و هنگامی که کودک شما استرس و موقعیت های منفی را تجربه می کند، اعتماد به نفس کودک به عنوان یک حائل عمل می کند.

والدین نقش مهمی در افزایش عزت نفس و افزایش اعتماد به نفس کودکان دارند. کودک را تهدید نکنید که او را دوست ندارد و به هیچ وجه از عباراتی مانند دیگر دوستت ندارم و تو دیگر فرزند من نیستی استفاده نکند، از کلمات منفی مثل بچه بد، دست نزن، لجباز استفاده نکنید، این کلمات روی اعتماد به نفس بچه ها تاثیر بدی دارد. دلیل رفتار بچه ها را از آن ها نپرسید، مثلاً نگویید چرا این کار را کردید؟  و به او توضیح دهید که کار درستی انجام نداده است، به کودکان نصیحت نکنید و از صحبت های طولانی و توضیحات اضافی بپرهیزید، اگر کار اشتباهی انجام داده اند، رفتار کودک را بررسی کنیم و شخصیت او را زیر سوال نبریم. امروزه دغدغه بسیاری از والدین این است که چگونه اعتماد به نفس کودکمان را افزایش دهیم.

اعتماد به نفس در کودکان چیست؟

راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان

راه های بسیاری برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان وجود دارد که عبارتند از:

  • برای فرزند تان وقت بگذارید: به توصیه بهترین روانپزشک کودکان در تهران، یک لحظه خاص را برای با هم بودن کنار بگذارید. آن ها را به پیاده روی ببرید، با هم شام بخورید و بازی کنید والدین باید زمانی را با فرزندان خود بگذرانند تا به آن ها نشان دهند که برایشان ارزش قائل هستند و این کار باعث افزایش اعتماد به نفس کودک می شود.
  • به فرزند تان بیاموزید که اهداف تعیین کند و به آن ها دست یابد: تعیین و دستیابی به اهداف چالش برانگیز می تواند به کودکان کمک کند تا احساس توانایی کنند. همچنین به کودک می آموزد که امید خود را از دست ندهد. تا در مواجهه با مشکلات بهترین تصمیم را بگیریم. اعتقاد به توانایی های خود باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان می شود.
  • کودکان را به شرکت در کلاس های هنری تشویق کنید: کلاس های هنری مانند نمایش، موسیقی، نقاشی و… یک راه عالی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان است.
  • کودکان را به روش صحیح تحسین کنید: تمجید و تحسین مناسب کودکان می تواند باعث افزایش عزت نفس و افزایش اعتماد به نفس کودکان شود. تحسین کودکان به شیوه صحیح به معنای تمجید از آنها برای توانایی ها و مهارت هایشان است. اما زیاده روی نکنید تا بچه ها به دلیل توانایی ها یا مهارت هایشان احساس کنند دوستشان دارید.
  • گاهی اوقات اجازه دهید او صحبت های شما را از طرف خودش بشنود: یکی دیگر از راه‌های سریع و آسان برای ایجاد اعتماد به نفس در کودک این است که به کودک اجازه دهید موفقیت‌ها و تلاش‌های فرزندتان را زمانی که به دیگران درباره آنها می‌گویید بشنوند. گاهی اوقات تمجید مستقیم باعث می شود کودکان احساس کنند که بدون قید و شرط دوست داشتنی هستند. اما شنیدن این تعارف ها زمانی که آنها را به دیگران می گویید آن را باورپذیرتر می کند.
  • مقایسه کودکان با دیگران ممنوع است: از مقایسه فرزندتان با خواهر و برادر یا با بچه های هم سن و سال خودداری کنید. این مقایسه‌ها باعث می‌شود بچه‌ها این باور را داشته باشند که از هیچ کاری ناتوان هستند و نمی‌توانند شما را راضی کنند. در نهایت اعتماد به نفس کودک از بین می رود.
  • فرزند تان را دوست داشته باشید: واضح به نظر می رسد، اما احتمالاً مهمترین چیزی است که می توانید به فرزند خود بدهید. حتی اگر این کار را ناقص انجام دهید – چه کسی این کار را نمی کند؟ همیشه عشق زیادی نشان دهید. کودک شما باید احساس کند که مورد قبول و دوست داشتنی است، از خانواده شروع می شود و به گروه های دیگر مانند دوستان، همکلاسی ها، تیم های ورزشی و جامعه گسترش می یابد. اگر فریاد می زنید، نادیده می گیرید، یا اشتباه دیگری مرتکب می شوید، فرزندتان را در آغوش بگیرید و به او بگویید که متاسفید و دوستش دارید.

دلایل اعتماد به نفس پایین در کودکان

دلایل اعتماد به نفس پایین در کودکان بسیار زیاد می باشد که در ادامه مقاله به بررسی برخی از آن ها پرداخته ایم:

  • احساس بی لیاقت بودن: برخی از کودکان متوجه می شوند که تلاش هایشان به خوبی تلاش های همسن شان نیست و در نتیجه احساس ناکافی و حقارت می کنند. البته احساس بی کفایتی لزوماً منجر به کاهش اعتماد به نفس نمی شود. اگر عملکرد ضعیف کودک در زمینه ای اتفاق بیفتد که برایش ارزش قائل نیست، مانند ورزش، بعید است که در اعتماد به نفس او اختلال ایجاد شود. اما اگر کودک در زمینه ای که برایش مهم است، مثلاً آموزش، ضعیف عمل کند، احتمال کاهش اعتماد به نفس وجود دارد.
  • افزایش فشار عملکردی: فشار برای اجرا بعد از ده سالگی افزایش می یابد. والدین و معلمان دوران کودکی اولیه و میانی معمولاً تمام تلاش های کودک، بزرگ یا کوچک، بزرگ یا ضعیف را ستایش می کنند. اما با نزدیک شدن کودک به دوران نوجوانی، انتظارات بزرگسالان از کودکان افزایش می یابد. تلاش همیشه مهم است، اما عملکرد و نتیجه گرفتن مهمتر است. بنابراین، نوجوانان علاوه بر مقایسه خود با همسالان خود، می بینند که بزرگسالان نیز چنین مقایسه هایی را انجام می دهند.
  • درک نارضایتی دیگران: با افزایش انتظارات والدین و معلمان از عملکرد نوجوانان، آن ها به تدریج متوجه نارضایتی بزرگسالان می شوند. تأثیر این نارضایتی ادراک شده بر اعتماد به نفس کودک به بزرگسالی در زندگی کودک بستگی دارد که از تلاش آنها ناراضی است. اگر کسی که کودک از او متنفر است، به عنوان مثال معلمی که کودک او را دوست ندارد و به او احترام نمی گذارد، از او ناراضی باشد، بعید است که کودک آن انتقاد را جدی بگیرد و احتمالاً اعتماد به نفس او بالا خواهد ماند.

دلایل اعتماد به نفس پایین در کودکان

راه های افزایش اعتماد به نفس والدین

بدون شک یکی از عوامل موثر در تربیت فرزندان با اعتماد به نفس بالا این است که خود ما به عنوان والدین اعتماد به نفس خوبی داشته باشیم.

  • همیشه لبخند بزنید.
  • موفقیت های خود را جشن بگیریم و شرمنده نباشیم.
  • بپذیریم که هر انسانی می تواند شکست بخورد و خود را آماده کنیم که در صورت شکست ناامید نشویم.
  • ورزش از آنجایی که تأثیرات زیادی بر ذهن، توانایی ها و اعتماد به نفس ما دارد.
  • به زیبایی خود اهمیت دهید و به مدل لباس پوشیدن خود بیشتر اهمیت دهید.
  • اهداف را به درستی تعیین کنید و اهدافی را تعیین کنید که بتوانید به آن ها برسید.
  • با گفتن من مادر خوبی نیستم و من پدر خوبی برای فرزندانم نیستم خود را قضاوت نکنید.
  • بدانید که همه اشتباه می کنند و از اشتباهات گذشته شرمنده نباشید.

کلام آخر

اعتماد به نفس یکی از شاخص های مهم در رشد شخصیت فرزندان ما است. گاهی والدین با رفتارهای خود اعتماد به نفس کودکان را ناخواسته سرکوب می کنند. فقدان اعتماد به نفس ممکن است در زندگی فرزندان ما در دوران کودکی تأثیر مشهودی نداشته باشد، اما در آینده کاملاً بر زندگی و موفقیت آنها تأثیر می گذارد تا جایی که ممکن است نداشته باشند – سرنوشت خوبی نداشته باشند. دوران کودکی فرصت مهمی برای ایجاد اعتماد به نفس در فرد است. در این دوران، اگر والدین به درستی به نیازهای فرزندان خود رسیدگی کنند و با فرزندان خود رفتار صحیحی داشته باشند، می توانند فرزندانی با اعتماد به نفس تربیت کنند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد چگونه اعتماد به نفس کودکمان را بالا ببریم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (7 امتیاز)

فائزه شهداد

سلام! من فائزه هستم. پنج ساله تو حوزه تولید محتوا و نویسندگی کار می‌کنم. از اونجایی که حسابی به نویسندگی علاقه دارم، تونستم تا حالا کلی مطلب خوب و مفید جمع‌آوری کنم و همیشه تلاش می‌کنم محتوای به‌روزی رو در سایت روانشناستو ارائه بدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا