انواع افسردگی، علائم و روش درمان هر کدام【سال1403】✅
ما قصد داریم در این مقاله انواع افسردگی، علائم و روش درمان هر کدام را به شما عزیزان معرفی کنیم. همه ما انسان ها دوره ای از زندگی خود را غمگین بوده و غم و اندوه عمیق را تجربه کرده ایم. این احساسات بسته به شرایط افراد به طور عادی ظرف چند روز یا چند هفته ناپدید می شوند، اما غم و اندوه و ناراحتی که بیش از دو هفته زمان ببرد و عملکرد شما در زندگی را تحت تاثیر قرار دهد، ممکن است نشانه افسردگی باشد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
انواع افسردگی چیست؟
انواع افسردگی از نظر علائم روانپزشکی بالینی و حتی در برخی موارد روش های درمان با یکدیگر متفاوت است. افسردگی یک اختلال خلقی جدی می باشد که با علائم مختلفی مشخص شده و خود را نشان می دهد که بر احساسات، افکار و زندگی روزمره ما تأثیر منفی می گذارد. این علائم، در حالی که احساس غم و اندوه دائمی را القا می کنند، ما را نسبت به فعالیت هایی که زمانی از آن لذت می بردیم به شدت بی میل خواهد کرد و افراد را از زندگی روزمره خود دور می کند.
افسردگی به انواع مختلف از جمله افسردگی اساسی و ماژور، افسردگی غیر معمول و دیس تایمی ظاهر می شود. افسردگی باعث ایجاد انواع تغییرات روحی و جسمی مانند افزایش یا کاهش وزن، بی خوابی و دردهای مزمن می شود. افراد مبتلا به افسردگی در مدیریت و کنترل زندگی روزمره خود مشکل دارند و نسبت به همه چیز در زندگی خود حتی رابطه جنسی، بی میل می شوند. افسردگی با احساس گناه، خستگی و ناامیدی همراه خواهد بود و شدت علائم نیز می تواند از خفیف تا شدید گوناگون باشد. برخی از افراد تنها گاهی علائم افسردگی را تجربه می کنند، اما برخی دیگر همیشه از این وضعیت رنج برده و به نظر می رسد غم و اندوه آن ها همیشه ادامه دارد و دیگر پایانی ندارد.
لازم است بدانید که افسردگی قابل درمان است و با دارو و مشاوره درمانی می توانید به زندگی عادی و معمولی خود که همیشه در جریان است، باز گردید. برای درمان افسردگی باید به بهترین روانپزشک در تهران یا روانشناس مراجعه کنید تا ابتدا نوع افسردگی شما را بررسی و شناسایی کرده و سپس بسته به نوع و شدت افسردگی به دارو، مشاوره یا ترکیبی از هر دو نیاز داشته باشید.
اتفاقات زندگی و تغییراتی که می تواند بروز افسردگی را افزایش دهد عبارتند از زایمان، یائسگی، تنها ماندن در خانه، بی هدفی در مطالعه، وابستگی به داروهای روان گردان، مشکلات خانوادگی، از دست دادن و سوگ عزیزان، بدهی های زیاد، مشکلات اقتصادی و مالی، بیکاری، استرس در محل کار، استرس در مدرسه، بیماری، قلدری، از دست دادن دوست، بلایای طبیعی، انزوای اجتماعی، پرخاشگری، مشکلات رابطه جنسی یا زناشویی، حسادت، جدایی و آسیب های جبران ناپذیر همراه است.
انواع افسردگی، علائم و روش درمان هر کدام
انواع افسردگی، علائم و روش درمان هر کدام وجود دارد که عبارتند از:
- افسردگی ماژور یا شدید: افسردگی ماژور، شدید یا اساسی شایع ترین نوع افسردگی در جهان است و علائم افسردگی اساسی عبارتند از احساسات شدید غم، ناامیدی و بی تفاوتی، ناتوانی در لذت بردن از فعالیت های کلی لذت بخش، کمبود انرژی، تحریک پذیری، عدم تمرکز، تغییر عادات خواب و غذا خوردن، احساس گناه و افکار مرگ یا خودکشی می شود. از نظر بهترین روانپزشک در میرداماد برای تشخیص افسردگی اساسی، این علائم باید بیش از دو هفته تکرار شود و در برخی موارد فقط یک بار رخ می دهد که در اصطلاح پزشکی، یک دوره یک رویداد مهم خواهد بود و در طول و در ارتباط با رویدادهای بزرگتر رخ می دهد.
- افسردگی عاطفی فصلی: نوع دیگری از افسردگی، افسردگی فصلی که اختلال عاطفی فصلی نیز نامیده می شود و از نظر روانپزشکی بالینی اختلال افسردگی فصلی با فصول خاصی مرتبط است. علائم افسردگی فصلی با کوتاه شدن روزها شروع می شود و در طول زمستان ادامه می یابد که با افزایش نیاز به خواب، افزایش وزن و احساس روزانه غم، ناامیدی و بی ارزشی همراه خواهد بود. افسردگی فصلی می تواند با گذشت روزها و ماه ها شدید تر شود و حتی به افکار خودکشی منجر شود، اما با نزدیک شدن به بهار، علائم افراد مبتلا به افسردگی فصلی کاهش می یابد و این نوع افسردگی ناشی از تغییر در ریتم بدن افراد می شود.
- اختلال دوقطبی: اختلال دوقطبی یکی از مهم ترین انواع افسردگی است و تغییرات خلقی نیز می تواند نشانه اختلال دوقطبی باشد. اختلال دوقطبی نوعی افسردگی محسوب می شود و در گذشته اختلال شیدایی- افسردگی نامیده می شد. علائم شیدایی عبارتند از انرژی زیاد، احساسات قوی، هجوم سریع افکار، قضاوت ضعیف و سریع که به گفته دکتر هالاریس، علائم دوقطبی ممکن است چندین بار یا بیشتر در طول سال بین افسردگی و شیدایی متناوب باشد.
- افسردگی موقعیتی: افسردگی موقعیتی یا اختلال سازگاری یکی از رایج ترین انواع افسردگی در دنیا امروز است و همه را در مقطعی از زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. این نوع افسردگی با یک رویداد استرس زا همراه بوده و با تغییر در سبک زندگی فرد رخ می دهد.
- افسردگی پس از زایمان: احساس ناراحتی در روزهای پس از زایمان طبیعی در خانم ها رخ می دهد و زندگی آن ها را مورد چالش قرار می دهد، اما این احساس باید سه تا پنج روز طول بکشد. اگر احساس افسردگی، پوچی یا ناامیدی پس از دو هفته از بین نرود، تشخیص داده می شود که فرد مبتلا به افسردگی پس از زایمان است که با شروع زایمان نیز شناخته شده و تشخیص داده می شود. علائم افسردگی پس از زایمان عبارتند از احساس ناامیدی، خستگی یا ناراحتی پس از زایمان، نداشتن احساس ارتباط با کودک، کمبود انرژی و انگیزه، علاقه کم به کودک و گریه مداوم همراه خواهد بود.
روش های طبیعی برای کاهش افسردگی
روش های طبیعی و خانگی برای کاهش افسردگی در افراد وجود دارد از جمله:
- مصرف ویتامین B: همه ویتامین های B برای سلامتی همه گروه های سنی مفید هستند و شما با استفاده از ویتامین B می توانید تناسب اندام خود را حفظ کنید، اما ویتامین B6 و ویتامین B12 ترشح سروتونین را تحریک می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف ویتامین B به درمان افسردگی در افراد مسن بیشتر کمک می کند.
- مصرف بیشتر منیزیم: منیزیم برای افزایش ترشح سروتونین بسیار مهم و ضروری است. افراد با کمبود مواد معدنی مانند منیزیم در بدن خود مواجه هستند که این ماده سروتونین را افزایش داده و به تعادل فشار افراد و بهبود عملکرد عصبی کمک می کند.
- کاهش مصرف شکر: یکی از علائم کمبود سروتونین میل شدید به قند است، زیرا انسولین برای تولید تعدادی از اجزای سروتونین ضروری است. علیرغم نیاز به قند برای تولید سروتونین، مصرف بیش از حد آن اثرات منفی بر خلق و خو داشته و احتمالا موجب دیابت شود.
- مدیتیشن : مدیتیشن نیز میزان سروتونین را در بدن افزایش می دهد. حرکات مدیتیشن باعث می شود بدن هیدروکسی اندولئیک اسید آزاد کند که یکی از مواد لازم برای تولید سروتونین است و سروتین برای درمان افسردگی نیاز است.
- ورزش منظم: بهتر است تا ورزش منظم را در برنامه روزانه خود قرار داده و ورزش هایی را انتخاب کنید که برای شما جذاب و لذت بخش تر باشد. به عنوان مثال، می توانید ایروبیک در آب، دویدن و استفاده از تردمیل را انجام دهید.
- تنظیم خواب: رابطه پیچیده ای بین خواب و افسردگی وجود دارد. اختلالات خواب در ایجاد یا تشدید افسردگی موثر هستند، در حالی که خود افسردگی نیز می تواند منجر به اختلالات خواب شود و کمبود خواب و افسردگی بر یکدیگر تأثیر منفی و مخرب می گذارند که برای تنظیم خواب خود باید افسردگی را با کمک پزشک متخصص درمان کنید.
عوارض افسردگی
افسردگی در افراد موجب ایجاد عوارض مختلفی می شود که در همه افراد یکسان نیست و در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:
- آسیب جدی سیستم عصبی مرکزی: افسردگی می تواند بسیاری از علائم سیستم عصبی را ایجاد کند که افراد مبتلا به بیماری افسردگی ممکن است مشکلات بسیاری را در زندگی خود تجربه کرده و از زندگی عادی خود دور بمانند.
- دستگاه گوارش: افسردگی اغلب به عنوان یک بیماری روانی از سوی روانپزشکان در نظر گرفته می شود، اما نقش مهمی در اشتها و تغذیه نیز دارد که در نتیجه باعث لاغری و چاقی شده و افراد دیگر تناسب اندام نخواهند داشت.
- مسائل مربوط به سلامت جنسی: در افراد مبتلا به افسردگی میل جنسی کاهش یافته و مشکلاتی را به وجود خواهد آورد یعنی دیگر به اوج لذت جنسی نرسند و لذت جنسی کمتری داشته باشند. برخی از افراد نیز مشکلات ارتباطی ناشی از افسردگی را تجربه می کنند که می تواند بر فعالیت جنسی آن ها تأثیر گذاشته و زندگی مشترک افراد را با آسیب های جدی درگیر کند.
- شرایط سلامت مزمن: افرادی که قبلاً یک مشکل مزمن سلامتی دارند، در صورت ابتلا به افسردگی، وضعیت غیر قابل تحملی خواهند داشت. افراد مبتلا به افسردگی و یک بیماری مزمن باید با پزشک متخصص در مورد راهکارهای مقابله با هر دو بیماری مشورت کنند. باید بدانید که سلامت جسمی و روانی بسیار مهم می باشد و حفظ سلامت روان می تواند سلامت جسمی را بهبود بخشد و بیماری های مزمن را مدیریت و کنترل کند.
- ایجاد مشکلات خواب: افراد مبتلا به افسردگی معمولا در زندگی دچار بی خوابی یا مشکل در خواب می شوند که این وضعیت می تواند آن ها را خسته و کسل کند و مدیریت سلامت جسمی و روحی آن ها را بسیار دشوار کند.
فواید مهم درمان افسردگی
افرادی که در افسردگی به سر می برند بهتر است تا خود را درمان کنند و درمان افسردگی فواید بسیاری برای افراد دارد که عبارتند از:
- پس از درمان افسردگی، روابط اجتماعی قوی تری را تجربه می کنید و از حضور در جمع و گذراندن زمان بیشتری با آن ها لذت برده و احساس آرامش خواهید داشت، بنابراین درمان افسردگی می تواند برای افراد افسرده بسیار مفید باشد و همچنین کیفیت زندگی را بهبود ببخشد.
- درمان افسردگی می تواند روند آسیب های این بیماری را متوقف کرده و حتی آن ناحیه از مغز را به حالت عادی باز گرداند. افراد پس از درمان افسردگی، توانایی تفکر بهتری دارد و وضعیت حافظه آن ها نیز بهبود می یابد.
- باید بدانید که احتمال مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی در زنان مبتلا به افسردگی دو برابر بیشتر از سایرین خواهد بود که افسردگی می تواند برای سلامت کلی فرد مضر باشد و از این رو درمان افسردگی برای سلامتی بدن و به خصوص قلب مفید و ضروری است.. پس از درمان
- افسردگی، تمرکز فرد را بهبود می بخشد و در نتیجه موجب می شود تا افراد در کارهای خود تمرکز کرده و اشتباهات کمتری در کار انجام دهند، بنابراین اکثر بیماران مبتلا به افسردگی پس از درمان وضعیت اقتصادی مناسبی پیدا می کنند.
- درمان افسردگی می تواند به بهبود خواب و درمان مشکلات خواب افراد در سنین مختلف کمک کند. اکثر مردم پس از درمان افسردگی مشکل خواب ندارند و صبح ها با انرژی از خواب بیدار شده و زندگی خود را آغاز می نمایند.
- افسردگی می تواند باعث درد و ناراحتی جسمی در قسمت های مختلف بد هر فرد شود. بر اساس تحقیقات دردهایی مانند درد ناشی از بیماری هایی مانند آرتریت و میگرن در بیماران مبتلا به افسردگی بیشتر از سایر افراد خواهد بود و افراد باید به سرعت برای درمان اقدام نمایند.
کلام آخر
اگر از هر نوع اختلال روانی در زندگی خود رنج می برید، کمک گرفتن از افراد دیگر و به خصوص پزشکان متخصصان بسیار مهم و ضروری است. باید بدانید که بیماری های روانی در جامعه شکل بدی به خود گرفته و مردم آن را نمی پذیرند و اکثریت نظر متفاوتی در مورد آن دارند، زیرا ثابت شده است که افسردگی نیز نوعی بیماری جسمی محسوب می شود و نیاز به درمان طولانی مدت دارد.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با انواع افسردگی، علائم و روش درمان هر کدام آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.