سادیسم چیست و چه علائمی دارد؟【سال1403】⚡
ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد سادیسم چیست و چه علائمی دارد؟ را به شما عزیزان معرفی کنیم. اختلالات روانی در انسان می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود. یکی از اختلالاتی که گاهی با شدت کم و گاهی زیاد در جامعه دیده می شود، اختلال سادیسم نام دارد. این اختلال که به صورت پرخاشگری همراه با احساس لذت در فرد بروز کرده و احساس خوشایند و شادی برای رنج بردن قربانی خود را نشان می دهد، در رفتار بیمار قابل مشاهده بوده و جامعه آن را نمی پذیرد. ممنون می شویم ما را تا انتها این مقاله همراهی کنید.
سادیسم چیست؟
لغت سادیسم به معنای جنون با هدف آسیب رساندن به دیگران، شهوت همراه با ظلم یا سوء استفاده دیگر است. سادیسم از منظر روانشناسی به معنای علاقه به آزار و اذیت افراد به طرق مختلف روانی، جنسی و جسمی است و افرادی که از این اختلال شخصیتی رنج می برند حداکثر لذت و آسایش را از آزار و اذیت، تحقیر و تمسخر دیگران می برند و این آزار می تواند روانی یا فیزیکی باشد. افراد مبتلا به سادیسم به طور مداوم خشونت و پرخاشگری نشان می دهند و شخصیت ضد اجتماعی دارند و همچنین این افراد نسبت به دیگران احساس همدلی و نگرانی ندارند و از تحقیر و رنج بردن آن ها لذت می برند.
بر اساس نظریه روانکاوی، این اختلال ریشه در دوران کودکی فرد و رابطه او با والدین یا سرپرستان دارد. ژنتیک و وراثت، داشتن یک رابطه بیمارگونه از دوران کودکی، داشتن تجربیات سخت در دوران کودکی یا مراحل رشد جنسی، وجود اختلالات روانی در فرد، اختلالات هورمونی و همچنین اگر افراد در دوران کودکی و در گذشته مورد آزار جنسی قرار گرفته باشد کاندیدا اصلی سادیسم خواهند بود.
ظاهر رفتار آزاردهنده نسبت به دیگران باید قبل از درمان تشخیص داده شود و ثابت شود. بر اساس آمار و اطلاعات جمع آوری شده توسط محققان در مورد این بیماران، ویژگی منفی و مخرب مشترک بسیاری از سادیسم ها مشکلات و آزار هایی است که در دوران کودکی خود تجربه کرده و رنج کشیده اند. در فرانسه و در پایان قرن هجدهم، نویسنده ای به نام مارکی دوساده در نوشته های خود ویژگی های این افراد را شرح داده است که واژه سادیسم از نام دوساد گرفته شده است. اخیراً علاقه به مطالعه سادیسم به عنوان یک ویژگی شخصیتی وجود داشته است. سادیسم با روان پریشی بالینی، خود شیفتگی و ماکیاولیسم مرتبط است و یکی از ویژگی های تاریک شخصیت است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانپزشکی در ایران مراجعه نمایید.
نشانه های اصلی سادیسم
بیماری سادیسم در افراد مختلف به وجود خواهد امد که نشانه های مشخصی دارد و عبارتند از:
- افرادی که مبتلا به سادیسم هستند، تلاش می کنند تا دیگران را در زندگی نا امید کنند.
- آن ها برای دیگران حد و مرز ایجاد کنید، برای مثال شوهری که مدام همسرش را کنترل می کند.
- افراد سادیسمی تمایل به تمرین ورزش های خشن و هنرهای رزمی دارند.
- آن ها میل به دیدن صدمات و مرگ دیگران داشته و از آن لذت می برند.
- دیگران را تحقیر می کنند.
- ایجاد مشکل در زندگی دیگران را در اولویت خود قرار می دهند و برای آن ها جذاب است.
- کنترل دیگران در خانه و محیط های اجتماعی یکی دیگر از نشانه های اصلی سادیسم است.
- آن از آزار دادن دیگران به شدت لذت می برند.
انواع سادیسم
بیماری سادیسم انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
- سادیسم اجباری: افراد مبتلا به این نوع بیشتر در میان زندانبان ها، گروهبان های نظامی، افسران پلیس و مشاغلی که شامل مدیریت یا مجازات دیگران می باشند که از آزار دیگران به شدت لذت می برند. این افراد به بهانه منافع کار افراد خاطی را تنبیه و آزار می دهند در حالی که انگیزه های روانی در درون رفتار آن ها دیده می شود. افراد در این مشاغل زمانی با سخت ترین مجازات ها روبرو می شوند که فرد مقابل آن ها قوانین را رعایت نکند.
- سادیسم بدون مهره: این شکل از سادیسم با انواع دیگر سادیسم گوناگون و بسیار متفاوت است. در این نوع افراد شخصیت بسیار ضعیفی دارند و نسبتاً خجالتی هستند. این افراد به افرادی که بسیار ضعیف تر از آن ها هستند آسیب می رسانند. اغلب این افراد از تصور موقعیت های مطلوب در ذهن خود لذت می برند و در تصورات خود به دیگران آسیب می زنند. این افراد علائم تهاجمی از خود نشان می دهند و از آن ها برای در امان ماندن از ترس درونی خود استفاده کرده و لذت می برند.
- سادیسم انفجاری: این افراد به دلیل ناامیدی از زندگی خود به خشونت غیرقابل پیش بینی نشان می دهند. این افراد زمانی که ناگهان احساس خطر می کنند با تغییرات بزرگ به دیگران آسیب می رسانند. افرادی که دچار سادیسم انفجاری هستند، شخصیت دمدمی مزاجی دارند و می توانند به سرعت عصبانی شوند. افراد مبتلا به این نوع سادیسم در مواقع نا امنی و تحقیر کنترل رفتار خود بر دیگران را از دست می دهند و انتقام رفتار نادرست خود را می گیرند. این افراد پس از انفجار خشونت خود احساس پشیمانی کرده و احساس بدی به آن ها دست می دهد.
- سادیسم ظالمانه: این نوع سادیسم یکی از ترسناک ترین و بی رحمانه ترین انواع سادیسم است. قربانیان دوست دارند برای صدمه زدن به دیگران، تهدید و اعمال وحشیانه انجام دهند و قربانیان خود را مجبور به اطاعت از آن ها و تسلیم کنند. در این نوع سادیسم، فرد قربانی خود را با دقت انتخاب می کند تا مطمئن شود که در صورت حمله نمی تواند تلافی کند. قلدری و آزار دیگران به این افراد که اعتماد به نفس پایین و احساس ناامنی دارند، احساس پادشاهی و بهترین بودن را می دهد و موجب آرامش و لذت بیشتر آن ها می شود که بسیار خطرناک است.
- سادیسم مجازی: برخی افراد نیز در شبکه های مجازی و اینترنت بدون شناخته شدن، تمایل به تحقیر و آزار به دیگران دارند و به همین دلیل در فضای مجازی دیگران را تهدید کرده و مورد آزار و اذیت قرار می دهند. این نوع بیماران شخصیت بسیار ضعیفی دارند و نمی توانند رفتار سادیستی خود را مستقیماً بروز دهند، بنابراین برای ابراز رفتار پرخاشگرانه خود به شبکه های اجتماعی رفته و کار خود را انجام می دهند و معمولا ظاهری آرام و درونی خشمگین دارند.
- سادیسم روانی: این گروه از افرا که زیر شاخه سادیسم جنسی محسوب می شود، در تخیلات و افکار پنهان خود افراد دیگر را مورد آزار شدید جنسی می دهند و از این کار خود بسیار راضی بوده و لذت می برند.
- سادیسم نمادین: این دسته از بیماران حالت خشنی در ذهن خود دارند و هیچ آسیب جسمی به فرد مقابل وارد نمی کنند. سادیسم نمادین نیز زیر شاخه سادیسم جنسی است که در هنگام رابطه جنسی، اعمال مخرب روانی مانند تحقیر شخصیت و توهین و شکنجه را نشان می دهند.
دلایل ایجاد سادیسم
بیماری سادیسم به دلایل مختلفی در افراد ایجاد می شود از جمله:
- این بیماری توسط ژن ها منتقل می شود و جنبه ارثی دارد.
- این بیماری ممکن است ریشه در اختلالات هورمونی داشته باشد.
- روابط آسیب شناختی که کودک از ابتدا زندگی درگیر آن بوده است نیز از دیگر دلایل ایجاد سادیسم است.
- سابقه سوء استفاده جنسی در زندگی سوء استفاده کنندگان وجود دارد.
- وجود سایر اختلالات روانی نیز دلیل محکمی برای سادیسم است.
نحوه برخورد با افراد سادیسمی
برخورد با افرادی که تمایلات سادیستی از خود نشان می دهند می تواند دشوار باشد و نیاز به رویکردی دقیق و متفکرانه دارد که به شرح زیر است:
- تمرین خود مراقبتی: برخورد با افرادی که تمایلات سادیسمی از خود نشان می دهند می تواند از نظر احساسی خسته کننده باشد. مهم است که مراقبت از خود را در اولویت کار و زندگی شخصی خود قرار دهید و از دوستان، خانواده یا یک درمان گر کمک بگیرید تا به خوبی از خود مراقبت کنید.
- پرهیز از درگیر شدن: انجام رفتارهای سادیسمی برای امنیت و دفاع از خود یا مدیریت و کنترل موقعیت می تواند قابل تحسین و ستودنی باشد. با این حال، این یک راه سالم یا تاثیرگذار و مثبتی برای برخورد با یک فرد نیست و در عوض، روی امنیت روحی، عاطفی، جسمی و فیزیکی خود تمرکز کنید.
- اولویت در ایمنی: اگر تردید دارید که فردی رفتار سادیسمی نسبت به شما یا دیگران نشان می دهد، لازم است که امنیت و آرامش را در اولویت قرار دهید و خونسردی خود را حفظ کنید تا دچار مشکل نشوید.
- تعیین مرز: تعیین مرزهای روشن و مشخص با افرادی که تمایلات سادیسمی از خود نشان می دهند بسیار مهم و ضروری است. اجازه بدهید تا این افراد بدانند که چه رفتار بد و غیرقابل قبولی از خود نشان داده اند و همچنین عوارض و عواقب نقض این مرزها را برای آن ها مشخص کنید.
- کمک خواستن از دیگران: برخورد با افراد سادیسمی که ممکن است دشوار باشد و ممکن است به کمک حرفه ای نیاز داشته باشید. یک درمان گر می تواند به شما کمک کند تا مهارت هایی را برای مدیریت رفتار فرد و رسیدگی به مسائل اصلی که ممکن است در تمایلات سادیسمی آن ها نقش داشته باشد، ایجاد شده و تاثیرات بسیاری را به همراه داشته باشد. شما عزیزان بهتر است در مرحله اول بدانید که سادیسم چیست و چه علائمی دارد؟
روش های درمان سادیسم
افراد برای درمان سادییسم می توانند روش های زیر را تحت نظر پزشک متخصص امتحان کنند:
- روان درمانی: روان درمانی که درمان شناختی رفتاری محسوب می شود، ممکن است در درمان رفتار سادیسمی بسیار موثر و مفید باشد. این نوع درمان همچنین می تواند به بیماران کمک کند تا دلایل رفتار خود و ریشه بیماری خود را پیدا کرده و آن را درک کنند و مهارت هایی برای مدیریت و کنترل بیماری خود ایجاد کنند.
- تغییر سبک زندگی خود: زمانی که افراد بیمار شیوه زندگی خود را تغییر دهند مانند کاهش استرس، بهبود عادات خواب و ورزش منظم نیز می تواند در مدیریت و کنترل علائم سادیسم مفید بوده و تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت.
- گروه های پشتیبانی: ورود به یک گروه حمایتی و پشتیبانی نیز می تواند برای افرادی که تمایلات کم یا شدید سادیستی دارند مفید باشد. گروههای پشتیبانی فضای امن و مثبتی را برای بحث درباره تفکر، عواطف و تجربیات فراهم می کنند و می توانند حس حمایت و پشتیبانی را ارائه دهند.
- دارو درمانی: در برخی موارد، ممکن است داروهایی برای کمک به مدیریت و کنترل علائم مرتبط با سادیسم تجویز شود و از جمله داروهایی برای کاهش پرخاشگری یا مدیریت اختلالات خلقی می باشد که بر روی ذهن افراد بیمار تاثیرات بسیاری خواهد داشت.
- گروه درمانی: این روش از درمان می تواند یک ابزار مفید برای درمان سادیسم برای هر فردی باشد. قرار گرفتن در یک گروه با دیگران که با مسائل مشابه سروکار دارند، می تواند حس امنیت، پشتیبانی و حمایت را ایجاد کند تا فرد بیمار بتواند راحت تر از این بحران عبور کرده و به آرامش درونی برسد.
- هیپنوتیزم: یکی از روش های غیر معمول در درمان سادیسم، تکنیک هیپنوتیزم است و تجربه نشان داده است که می تواند در حد مطلوب موثر باشد. در روش هیبنوتیزم با حذف باورهای غلط در مورد تمایلات جنسی در افراد سادیسمی، احساس لذت ناشی از آزار دیگران را از بین ببرید، احساس پشیمانی بعد از آزار دیگران، از افکار تحقیر آمیز در مورد دیگران بپرهیزید، آگاهی و اطلاعات این روش در کنار سایر روش های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد و اهداف این روش عبارتند از فرد را از عواقب رفتار سادیستی خود و تأثیر آن بر زندگی قربانی آگاه کنید و پیامدهای رفتار منفی آن ها بر ظاهر در چشم دیگران را کاهش می دهد.
کلام آخر
یک فرد سادیسمی می تواند به فرد خطرناک تری تبدیل شود، به گونه ای که به خود یا اطرافیانش آسیب برساند. در صورت مشاهده علائم باید درمان سادیسم را طبق اصول آن شروع کرد و پزشک متخصص می تواند این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد و با تعیین یک روند درمانی منطقی و درست به حل این مشکل کمک کند.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد سادیسم چیست و چه علائمی دارد؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.