سلامتی

تشخیص و درمان سادیسم چگونه است؟【سال1403】⚡

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد تشخیص و درمان سادیسم چگونه است؟ را بیان کنیم تا شما عزیزان در صورت نیاز آن ها را مطالعه کنید. اختلال سادیسمی یا بیگانه هراسی را می توان به عنوان اختلال و بیماری تعریف کرد که در آن فرد تحت فشار و مشکلات شخصی قرار می گیرد و حالت هایی مانند عصبانیت، سردرگمی، پرخاشگری و رفتارهای نامتعارف در او بروز می کند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

سادیسم چیست؟

سادیسم نوعی بیماری روانی است که در آن افراد از آزار دیگران لذت می برند و باید بدانید که کلمه مقابل این بیماری مازوخیسم یا سادومازوخیسم است که در آن فرد از آسیب دیدن و اذیت شدن توسط دیگران لذت می برد. سادیسم نوعی اختلال محسوب می شود که در همه افراد به خصوص در مردان رایج تر است که می‌ توان آن را به عنوان بیماری‌ های روانی و جنسی نیز طبقه‌ بندی کرد.

همه مردم، حتی آن هایی که بسیار سالم به نظر می رسند، از بیماری روانی رنج می برند. ریشه همه بیماری های روانی در درون انسان است، اما رشد آن ها بستگی به اهمیتی دارد که به آن ها می دهیم. سادیسم در گذشته به عنوان یک اختلال سادیسمی شناخته می شد، اما امروزه به عنوان یک ویژگی اخلاقی تلقی می شود. سادیسم بسیار خطرناک است و عدم پیشگیری از آن باعث آسیب های روحی، جسمی و جنسی در دیگران می شود که یک فرد دارای اختلال سادیسم به عنوان یک فرد سادیستیک نیز شناخته می شود.

این افراد معمولا دوست دارند دیگران را از نظر روحی، جسمی و جنسی مورد آزار و اذیت قرار دهند. ریشه این بیماری در ذهن فرد است و باید درمان شود تا مغز و روح التیام یابد. افراد عادی از آسیب رساندن به دیگران، خواه عمداً یا ناخواسته، از نارضایتی و افسردگی رنج می برند، اما افرادی که از سادیسم رنج می برند، از صدمه زدن به دیگران احساس رضایت صمیمانه می کنند.

افراد سادیسمی ظاهری بسیار بی رحمانه و خشن دارند. آن ها عموما خود را برتر از دیگران می دانند و پایمال شدن حقوق دیگران را حق خود می دانند. افراد سادیسمی به دیگران دروغ می گویند تا به آن ها صدمه بزنند، حتی در مقابل عزیزانشان نیز چنین واکنشی دارند. آن ها از این حادثه و عذابی که بر اطرافیانشان وارد می کند لذت می برند، از طرفی دیده شده که این افراد دوست دارند فیلم های دردناک ببینند و از شادی دیگران احساس رضایت نمی کنند. بیماری های روانی ریشه در گذشته افراد و آن چه شخصیت فعلی او را شکل داده است، می باشد.

در روانشناسی به رفتار افراد سادیسمی، رفتار بازتابی گفته می شود. این رفتار خود را به عنوان واکنشی به رفتار دیگران و به ویژه خانواده خود نشان می دهد. روانشناسان و روانپزشکان معتقد هستند که سادیسم نیز بیماری است که باید در گذشته فرد جستجو کرد. حتی مواردی مانند آزار های کوچکی که در دوران کودکی به یک فرد وارد می شود، امروزه می تواند خود را در قالب سادیسم نشان دهد. بهترین راه برای درمان افراد سادیسمی مراجعه به پزشک متخصص است و بسیاری از بیماران روانی متوجه بیماری خود نمی شوند و آن را انکار می کنند. سادیسم بیماری است که می تواند برای مدت طولانی در یک نسل باقی بماند و بهترین راه، مقابله با این بیماری است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانپزشکی در ایران مراجعه نمایید.

سادیسم چیست؟

علائم بیماری سادیسم

افرادی که از بیماری سادیسم رنج می برند، علائم مختلفی دارند که به شرح زیر است:

  • افراد سادیسمی عمدا دیگران را تحقیر می کنند و سعی در ایجاد گره و مشکل برای دیگران دارند.
  • این افراد تمایل دارند دیگران را کنترل کنند. برای آن ها فرقی نمی کند که فرد مورد نظر دانشجو باشد، زندانی، بیمار، اعضاء خانواده یا پدر و مادرشان و در هر صورت هدف آن ها این است همه را مدیریت کنند و کاری کنند که هر کس مطابق میل آن ها رفتار کند.
  • هدف آن ها از نشان دادن خشونت و بی رحمی این است که به دیگران بگویند، از همه قوی تر و مدیر تر هستند.
  • این افراد علاقه مفرط به ورزش های خشن، ورزش های رزمی، اسلحه و دیدن آسیب ها و مرگ های دیگران دارند و دیدن این اعمال برای آن ها بسیار جذاب می باشد.
  • افراد سادیسمی همیشه سعی می کنند برای دیگران حد و مرز تعیین کنند، مثلاً دائماً همسر خود را زیر نظر دارند و استقلال را از او سلب می کنند و فرزندان خود را گوشه گیر، خود باور و ضد اجتماعی می کنند.
  • این افراد معمولا سعی می کنند دیگران را ناامید و در نهایت افسرده کنند. شما عزیزان اگر در حال تجربه این علائم هستید، می توانید به بهترین روانپزشک بزرگسالان در تهران مراجعه کرده و خود را درمان کنید.
  • برخلاف افراد عادی، سادیسمی ها دیگران را می ترسانند و از انجام کارهایشان باز می دارند تا خودشان همیشه موفق و در اوج باشند.
  • این افراد از آسیب رساندن به دیگران احساس لذت و رضایت می کنند. دروغگویی آن ها معمولا دلیل خاصی ندارد و بی دلیل دست به این رفتار می زنند.
  • این افراد تخیلی هستند و حتی در تخیل خود به دیگران آزار می دهند و از آن ها سوء استفاده می کنند.
  • آن ها همچنین در زمینه فعالیت های جنسی غیر متعارف هستند و آسیب هایی مانند قوز کردن، کشیدن مو، خفگی و سیلی زدن به همسر خود وارد می کنند.
  • این افراد معمولاً از درد و رنج دیگران آگاه هستند، اما از آن سوء استفاده می کنند و هیچ اقدامی برای تسکین درد و اندوه دیگران انجام نمی دهند.

انواع سادیسم

بیماری سادیسم انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • سادیسم نمادین و سمبولیک: این نوع سادیسم حالت انحرافی همراه با خود دارد و فرد مبتلا به دیگران آسیب جسمی وارد نمی کند، اما اعمال مخرب روانی مانند تحقیر، توهین و شکنجه شخصیت افراد باعث رضایت روحی آنها می شود.
  • سادیسم جنسی: سادیسم جنسی یکی دیگر از انواع سادیسم است که در روابط جنسی خود را نشان می دهد و از انحراف جنسی در تفکرات افراد تاثیر می پذیرد.
  • سادیسم اجباری: این نوع سادیسم در مردان شایع تر است. چون معمولاً نظامیان یا کسانی را می بینیم که قانوناً توانایی مجازات دیگران را دارند.
  • سادیسم استبدادی: می توان گفت که این بدترین شکل سادیسم است. ریشه این سادیسم بیشتر در آزار و اذیت در خانواده یا مدرسه نهفته است. این افراد بسیار ظالم هستند و با دیگران کاملاً پرخاشگرانه رفتار می کنند. این افراد اعتماد به نفس کمی دارند و سعی می کنند با آزار و اذیت دیگران اعتماد به نفس خود را باز گردانند.
  • سادیسم ناگهانی: اگر با چنین افرادی برخورد کنید، با خود خواهید گفت که این فرد هیچ گونه علائمی از سادیسم ندارد. افراد مبتلا به این نوع سادیسم افراد به ظاهر مهربان و خونسردی هستند، اما آن چه قابل توجه است این است که آنها ناگهان شروع به پرخاشگری و بی رحمی می کنند. این افراد زمانی که احساس تحقیر می کنند علائم سادیسم را نشان می دهند و با این واکنش ها خود را آرام می کنند.

انواع سادیسم

دلایل ایجاد بیماری سادیسم

دلایل مختلفی برای ایجاد بیماری سادیسم وجود دارد که در این مقاله به شرح آن ها می پردازیم:

  • آزار و اذیت دوران کودکی توسط یک مراقب یا پرستار: برخی از افراد پرستار، معلم و والدین معتاد داشته اند. در دوران کودکی که ساعت های طولانی با آن ها می ماندند و به هر نحوی مورد آزار و اذیت یا تحقیر قرار می گرفتند.
  • ناکامی های شخصی مستمر: وقتی فردی در طول زندگی خود به طور مکرر شکست ها را پشت سر می گذارد، احساس بی ارزشی می کند و بنابراین برای جبران این احساس مخرب شروع به تحقیر دیگران می کند.
  • فقر شدید: فقر شدید و تجربه آن برای بسیاری از کودکان در بزرگسالی نشان دهنده رفتار سادیسمی است. این فرد برای مقابله با این نابرابری به دنبال به دست آوردن احساس قدرت و برابری با آسیب رساندن به دیگران است.
  • اختلالات عصبی و مغزی: یکی از مهم ترین عواملی که یک فرد سادیسم می تواند به آن مبتلا شود، اختلالات دوقطبی و شیدایی است که در مغز او رخ داده است. در واقع انتقال دهنده های عصبی در مغز با دیدن رنج دیگران احساس خوبی در فرد ایجاد می کنند.
  • نزدیکی به خشونت: بسیاری از کودکانی که همیشه مشکلاتی مانند تنبیه بدنی مستمر و شدید را در زندگی خود تجربه کرده اند، سادیسمی می شوند که از دیدن درد و رنج دیگران بسیار لذت می برند.
  • آزار جسمی: ​​یکی از بزرگترین عواملی که رفتار خشونت آمیز را در افراد سادیسمی تشدید می کند، میزان آزاری است که فرد در کودکی تجربه کرده است. آزار جسمی و جنسی یکی از تجربیات اصلی این افراد است.

تشخیص بیماری سادیسم

تشخیص بیماری سادیسم برای درمان بسیار مهم است که از روش های زیر برای تشخیص درست استفاده می شود:

  • تست روانشناسی سادیسم: این تست به طور کلی برای مواردی مانند تشخیص نوع سادیسم، تعیین شدت سادیسم است که این آزمون به دو صورت بله و خیر و یا کیفی از سوی پزشک متخصص ارائه می شود. نکته مهم این تست این است که نتیجه باید توسط مشاور اختلال انجام شود تا به بهترین شکل بررسی شود.
  • مصاحبه با فرد: مشاهده بالینی یکی از مهم ترین روش های تشخیص علائم سادیسم در مردان و زنان محسوب می شود. در جلسه با روانشناس و به لطف سوالات مطرح شده می توان به شدت بیماری پی برد.

اقدامات مفید برای درمان سادیسم

اقدامات مفید و نکات طلایی برای درمان بیماری سادیسم وجود دارد که عبارتند از:

  • اقدامات درمانی مفیدی برای این افراد وجود دارد که می تواند زندگی روزمره آن ها را آسان کند.
  • افکار جنسی غیر منطقی و تخیلات عجیب و غریب را از ذهن آن ها حذف کنید.
  • خواندن کتاب های جدید و افزایش آگاهی در بین این افراد بسیار کمک کننده است.
  • در فعالیت های اجتماعی مختلف شرکت کنید و دوستان جدید پیدا کنید، زیرا این کار می تواند روحیه شما را بهبود بخشد.
  • استرس محیطی و فضای خشن را که زندگی آن ها را تهدید می کند را کاهش دهید.
  • در گروه های خود یاری درمانی که به صورت گروهی یا فردی برگزار می شود شرکت کنید.
  • خانواده درمانی می تواند راه خوبی برای درمان آن ها باشد.
  • رفتار درمانی نیز یکی دیگر از اقدامات درمان بیماری سادیسم محسوب می شود.
  • درمان دارویی و تسکین علائم مرتبط نیز می تواند موثر باشد.
  • از خدمات روان درمانی تحلیلی استفاده کنید.
  • خود کنترلی را به روش های مختلف تمرین کنید.
  • ارتباط با خدا و جبران کمبودهای معنوی را در اولویت قرار دهید.
  • تمرینات و حرکات کششی منظم انجام دهید.
  • دوستان جدید پیدا کنید و با افراد سالم بر اساس درمان ارتباط برقرار کنید.

لازم است بدانید که سادیسم در کودکان نیز مشاهده شده است و سن خاصی برای این اختلال مشخص نشده است. در سادیسم، پیشگیری بسیار ضروری و مهم است. اگر از دوران کودکی با کودکان به درستی رفتار شود، توجه و محبت کافی به آن ها داده شود و از تنبیه های غیرمنطقی و توهین آمیز استفاده نشود، می توان از سادیسم جلوگیری کرد. والدین باید از تنبیه های غیر معقول مانند تنبیه بدنی، ضرب و شتم و حبس در تاریکی خودداری کنند.، زیرا اثرات جبران ناپذیری بر روان و مغز کودکان می گذارد. سادیسم در کودکان پیامد تنبیه بدنی غیرمنطقی و خشونت آمیز خواهد بود که آن ها را در آینده به یک فرد سادیسمی تبدیل می کند.

کلام آخر

اختلالات روانی در انسان می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود. اختلال سادیسمی یکی از اختلالاتی است که گاهی با شدت کم یا زیاد در اطرافیانتان مشاهده می شود. بروز اختلالات روانی مانند قلدری ریشه در دوران کودکی دارد، بنابراین به والدین گفته می شود که وقت و انرژی خود را برای تربیت فرزندان خود اختصاص دهند و به فرزند پروری احترام بگذارند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد تشخیص و درمان سادیسم چگونه است؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

4.9/5 - (8 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا