اختلالات

علائم افسردگی شدید و حاد چیست؟【سال1403】⭐

ما قصد داریم در این مقاله شما عزیزان را با مطالبی در مورد علائم افسردگی شدید و حاد چیست؟ آشنا کنیم. افسردگی یک بیماری شایع اما جدی است که شدت آن بسیار متفاوت است. شکل خفیف آن می تواند با علائمی مانند غم و اندوه، تحریک پذیری، عصبانیت و خستگی همراه باشد که هفته ها یا بیشتر طول می کشد. همه ما تا حدودی علائم افسردگی خفیف را تجربه می کنیم، اما افسردگی شدید مشکلی کاملا متفاوت است و برای درمان باید به متخصص مراجعه کنیم.

افسردگی شدید و حاد چیست؟

افسردگی در زنان و مردان در دنیای امروز بسیار شایع است. این اختلال طیف متفاوتی دارد که گاهی علائم آن اندکی بر عملکرد زندگی تاثیر می گذارد، اما گاهی علائم افسردگی شدید بسیار ناتوان کننده است. افسردگی شدید و حاد نوعی اختلال افسردگی اساسی است که در آن فرد دائماً احساس غم و اندوه می کند و در واقع این احساس غم و اندوه با اندوهی که به خاطر چیزهای منفی در زندگی احساس می کند متفاوت است. با این حال، رویدادهای منفی می تواند خطر افسردگی حاد را افزایش دهد.

افسردگی شدید تعریف دقیقی ندارد. شدت این بیماری توسط روانپزشکان بر اساس آموزش و تجربه آن ها ارزیابی می شود. روانشناسان معتقدند که افسردگی شدید یک تشخیص خاص نیست، بلکه یک درک ذهنی است که از تأثیر قابل توجه علائم افسردگی حاد به دست می آید. در واقع، افراد مبتلا به این نوع افسردگی علائم متفاوتی را تجربه می کنند. افسردگی به عنوان یک اختلال روانی تعریف می شود که باعث احساس غم و اندوه مداوم می شود.

افسردگی شدید را افسردگی بالینی یا اختلال افسردگی اساسی می نامند. یک فرد افسرده علائم جسمی و روانی را تجربه می کند که زندگی روزمره را به یک چالش مهم تبدیل می کند. گاهی اوقات زمانی که افسردگی پس از یک رویداد تغییر دهنده زندگی، مانند از دست دادن یا یک رویداد غیر منتظره مانند یک آسیب عاطفی رخ می دهد، مدت آن کوتاه و موقت است. هنگامی که علائم افسردگی بیش از دو هفته طول بکشد، یک اختلال افسردگی حاد تشخیص داده می شود.

افسردگی شدید به طور قابل توجهی بر روابط خانوادگی و شخصی، زندگی کاری یا تحصیلی، عادات خواب و غذا خوردن و سلامت کلی فرد تأثیر می گذارد. فردی که دوره افسردگی شدید را پشت سر می گذارد معمولاً خلق و خوی ضعیفی دارد که بر تمام جنبه های زندگی او تأثیر می گذارد و توانایی تجربه لذت در فعالیت هایی را که در گذشته از آن لذت می بردند از دست داده است. افراد افسرده ممکن است درگیر افکار و احساسات پوچی، گناه یا پشیمانی مبهم، درماندگی یا ناامیدی باشند و نشخوار فکری درباره آن ها را تجربه کنند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر افسردگی در تهران مراجعه نمایید.

افسردگی شدید و حاد چیست؟

دلایل ابتلا به افسردگی شدید و حاد

ابتلا شدن به افسردگی شدید و حاد دلایل گوناگونی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • بیماری های جدی و مزمن و افسردگی بالینی: گاهی اوقات افسردگی همزمان با یک بیماری جسمی قابل توجه رخ می دهد. بیماری های مزمن و طولانی مدت یکی دیگر از علل افسردگی هستند.
  • مصرف مواد مخدر و افسردگی شدید: حدود 30 درصد از افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند از افسردگی شدید رنج می برند. حتی اگر مواد مخدر یا الکل باعث شود در کوتاه مدت احساس بهتری داشته باشید، در نهایت افسردگی شما را بدتر می کنند.
  • امور دردناک گذشته و افسردگی شدید: سابقه آزار جسمی، جنسی و عاطفی، آسیب پذیری فرد را در برابر افسردگی بالینی افزایش می دهد.
  • مصرف داروهای خاصی: برخی داروها مانند ایزوترتینوئین (برای درمان آکنه)، داروهای ضد ویروسی اینترفرون آلفا و کورتیکواستروئید ها ممکن است خطر افسردگی را افزایش دهند.
  • مشکلات ارتباطی و افسردگی: درگیری ها و مشکلات با خانواده و دوستان می تواند باعث ایجاد افسردگی در فرد آماده برای ابتلا به این اختلال شود.
  • مرگ یا از دست دادن عزیزان و افسردگی شدید: غم و اندوه ناشی از مرگ یا از دست دادن یکی از عزیزان خطر ابتلا به افسردگی شدید را افزایش می دهد.
  • ژنتیک: داشتن سابقه افسردگی در اعضاء خانواده، خطر ابتلا به افسردگی را در فرد افزایش می دهد. البته افسردگی یک اختلال پیچیده است و ترکیبی از شرایط ژنتیکی می تواند فرد را دچار مشکل کند و به عبارت دیگر، ما ژن افسردگی نداریم.
  • رویدادهای مهم زندگی (مثبت و منفی): رویدادهای مهم (خوب یا بد) می توانند منجر به افسردگی شوند، اما معمولاً منجر به افسردگی شدید نمی شوند، مگر اینکه فرد از نظر ژنتیکی مستعد افسردگی باشد. رویدادهای خوب مانند شروع یک شغل جدید، گرفتن مدرک، ازدواج، مهاجرت یا اتفاقات ناگوار مانند از دست دادن شغل یا درآمد، طلاق یا بازنشستگی می تواند منجر به افسردگی شود.
  • مشکلات شخصی و افسردگی: مشکلاتی مانند تنهایی می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن افسردگی در فرد شود، اما نمی تواند به تنهایی منجر به افسردگی جدی شود.

نشانه های کوتاه مدت افسردگی

شما عزیزان باید اولین نشانه های افسردگی را بشناسید تا برای درمان اقدام نمایید و اولین نشانه های افسردگی در افراد عبارتند از:

  • از دست دادن اشتیاق و انگیزه برای انجام کارهای مختلف
  • استرس شدید همراه با ترس، افزایش ضربان قلب، تعداد تنفس، لرزش دست، انقباض عضلات و تعریق
  • ناتوانی در کنترل احساسات
  • مشکل در تصمیم گیری و ناتوانی در تشخیص درست و نادرست یا بین خواستن و نخواستن
  • مشکل در تمرکز که در این مورد، فرد نمی تواند روی کار تمرکز کند و دائماً با مشکلات حاشیه ای پرت می شود.
  • بی قراری مداوم و درگیری ذهنی زیاد که منجر به خستگی ذهنی می شود.
  • تغییر ناگهانی در خلق و خوی مثلاً ممکن است فردی در یک لحظه به شدت غمگین باشد، اما چند دقیقه بعد خنده او تمام فضا را پر می کند.

نشانه های بلند مدت افسردگی

افسردگی شدید و حاد نشانه ها و علائم مشخصی دارد که به شرح زیر می باشد:

  • اختلالات خواب و تغییرات انرژی به دلیل افسردگی: ناراحتی مداوم و نوسانات خلقی بر توانایی بدن برای استراحت تأثیر می گذارد. برخی دچار بی خوابی و تغییر در الگوی خواب خود می شوند. خوابیدن یا بیدار ماندن در طول روز برای فرد سخت می شود. کمبود خواب بر توانایی بدن در تولید انرژی طبیعی تأثیر می گذارد و فرد افسرده را خسته می کند.
  • اضطراب و پریشانی ناشی از افسردگی: احساس بی قراری باعث می شود بدن نتواند آرام شود. فرد ممکن است در هنگام بی خوابی اتاق را بالا و پایین کند. برخی از افراد احساس می‌ کنند که می‌ توانند در هر زمانی عصبانی شوند و دچار اسپاسم عضلانی و سایر مشکلات بیش فعالی شوند و گاهی اوقات اضطراب ناشی از یک اختلال اضطرابی است.
  • کاهش میل جنسی به دلیل افسردگی: افسردگی بر سطح صمیمیت فرد با شریک جنسی تأثیر می گذارد. نوازش کردن، بوسیدن یا هر رابطه صمیمی به دلیل میل جنسی کم دشوار می شود. برخی لذت کمتری دارند، به ارگاسم نمی رسند یا از اختلال نعوظ رنج می برند.
  • نمونه ای از اثرات روانی افسردگی: علائمی مانند احساس ناراحتی، درماندگی و بی ارزشی مداوم در افسردگی شناخته شده است. این افکار گذراندن روز را برای فرد دشوار می کند زیرا روحیه مثبت در درون آن ها آرام شده است.
  • التهاب ناشی از افسردگی: التهابی که منجر به افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت و اختلالات گوارشی می شود. در برخی موارد، افسردگی منجر به التهاب می شود که خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با التهاب مزمن مانند دیابت نوع 2 و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را افزایش می دهد که در این بین مشکلات معده مانند تهوع، اسهال و یبوست آزاردهنده هستند.
  • تغییرات ظاهری به دلیل تغییر وزن و تنبلی ناشی از افسردگی: یک فرد افسرده که در زیر هجوم احساسات ناخوشایند گیر افتاده است، به غذا روی می آورد. گاهی اوقات اثر احساس افسردگی برعکس است و فرد کمتر احساس گرسنگی می کند و در نتیجه اگر فردی وزن کم یا زیاد کند، بلافاصله در ظاهرش نمایان می شود و هنگام ایستادن نیز می توان افسردگی را تشخیص داد.
  • احساس ناامیدی یا پوچی: گاهی اوقات یک فرد احساس می کند که هیچ کس اهمیتی نمی دهد یا وضعیت هرگز تغییر نخواهد کرد. اگرچه افسردگی گاهی اوقات خلق و خوی افراد را تغییر می دهد، برخی افراد می گویند که حتی زمانی که دیگران احساسات خود را ابراز می کنند، هیچ احساسی ندارند.
  • احساس جنون: یک فرد می تواند در موقعیتی غیر منتظره خشم خود را ابراز کند و همه را شگفت زده کند. یک فرد افسرده به خاطر یک مشکل کوچک یا بی اهمیت عصبانی می شود. انواع مختلف خشم نشان دهنده مشکلی است، مانند عصبانیت که باعث آسیب مالی، خشونت یا مرگ می شود.
  • احساس گناه مرتبط با سرزنش خود و شکست های گذشته: فرد برای اعمالی که خارج از کنترل او بوده است، احساس گناه می کند. گاهی اوقات وقتی فردی احساس می کند که باید کارهای بیشتر یا بهتری انجام می داد تا نتیجه بهتری بگیرد نیز احساس گناه می کند.
نشانه های بلند مدت افسردگی

راه های پیشگیری از افسردگی

شما عزیزان برای پیشگیری از افسردگی می توانید راه های زیر را امتحان کنید:

  • بازدید و گفتگو با دوستان، آشنایان و کارشناسان در لحظات حساس را در برنامه خود قرار دهید.
  • در صورت مشاهده علائم افسردگی سریعاً به روانپزشک مراجعه کنید و روند درمان را دنبال کنید.
  • از داروها، داروهای روانگردان و مسکن های قوی استفاده نکنید.
  • در هنگام مواجهه با مشکلات سخت سعی کنید، راه حل پیدا کنید و از دیگران مشاوره بگیرید.
  • استرس را کنترل کنید، مقاومت و صبر را افزایش دهید و اعتماد به نفس ایجاد کنید.
  • ورزش کنید و فعال باشید.
  • با خانواده و دوستان خود بیشتر وقت بگذرانید.

روش های درمان افسردگی شدید

روش های درمان افسردگی شدید عبارتند از:

  • کتامین درمانی: یکی از درمان های رایج در بین روانپزشکان و بیماران امروزه کتامین درمانی است. کتامین دارویی است که در بیهوشی استفاده می شود و خواص ضد افسردگی خوبی دارد. معمولاً فردی که از افسردگی رنج می برد باید توسط روانپزشک کتامین تزریق کند. اثرات ضد افسردگی کتامین به قدری زود ظاهر می شود که برخی از بیماران حتی چند ساعت پس از تزریق نیز اثرات مثبت را گزارش می کنند.
  • رایحه درمانی: در این روش از روغن های معطر مانند اسطوخودوس، نعناع، ​​رزماری، ریحان و مریم گلی استفاده می شود و می توان از آن به عنوان بخور و ماسک استفاده کرد. برخلاف تصور عموم، ورزش، مسافرت و مهمانی برای درمان افسردگی مفید نیستند، اما می توانید پس از درمان از این موارد استفاده کنید و برای جلوگیری از عود افسردگی از شر افسردگی خلاص شوید.
  • روان درمانی: روان درمانی درمان از طریق صحبت کردن، یادگیری تکنیک ها و خودشناسی است. این درمان هر هفته و به طور منظم طی جلسات 45 تا 50 دقیقه ای انجام می شود. انواع مختلفی از روان درمانی وجود دارد و از همه انواع آن می توان در درمان افسردگی استفاده کرد.
  • آرتی ام اس: RTMS دستگاهی است که امواج مغناطیسی را از طریق سیم پیچ هایی که در نزدیکی سر بیمار قرار می گیرد منتشر می کند. این امواج از طریق پروتکل هایی که توسط روانپزشک تجویز می شود بسته به نوع افسردگی فرد برای بیمار استفاده می شود. این روش عوارض جانبی بسیار کمی دارد، بدون درد است و نیازی به بیهوشی ندارد و توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای افسردگی مقاوم به درمان تایید شده است.
  • شوک الکتریکی: درمان بعدی افسردگی، الکتروشوک درمانی است که موثرترین درمان افسردگی است. به طور کلی خط اول درمان نیست و در موارد افسردگی شدید استفاده می شود و این درمان افسردگی را با عبور امواج الکتریکی ضعیف از مغز و ایجاد تشنج در بیمار درمان می کند.

کلام آخر

گاهی اوقات افراد ممکن است علاقه کمتری به فعالیت هایی که قبلاً در خانه یا محل کار از آن لذت می بردند نشان دهند. آن ها احساس غمگینی یا پشیمانی می کنند یا علاقه ای به انجام فعالیت های روزانه خود نداشته باشند که این می تواند تأثیر منفی بر زندگی کاری یا عاطفی آن ها بگذارد و در این صورت افراد به افسردگی مبتلا شده اند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد علائم افسردگی شدید و حاد چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (8 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا