اعتیاد

چگونه ترک اعتیاد کنیم؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد چگونه ترک اعتیاد کنیم؟ را ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید. اعتیاد به مواد مخدر می تواند به میل شدید به مواد منجر شود. شما ممکن است بخواهید آن را ترک کنید، اما اکثر مردم نمی توانند به تنهایی آن را ترک کنند. اعتیاد می تواند منجر به عواقب جدی و طولانی مدت شود، از جمله سلامت جسمی و روانی، روابط، شغل و مسائل حقوقی. ممکن است برای غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر به کمک پزشک، خانواده، دوستان، گروه های حمایتی یا یک برنامه درمانی سازمان یافته نیاز داشته باشید. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

اعتیاد چیست؟

اعتیاد یک اختلال مزمن در سیستم مغزی است که شامل پاداش، انگیزه و حافظه است. این بدان معناست که بدن شما از یک ماده یا رفتار لذت می برد، به خصوص اگر باعث رفتار پاداش اجباری یا وسواسی شود و به عواقب آن اهمیتی ندهد .اعتیاد به مواد مخدر و الکل یا عادات نابهنجار، یک اختلال روانی و روحی است که از یک سو معنای کلمه شادی را در زندگی فرد و خانواده وی از بین می برد و از سوی دیگر باعث ایجاد بی شمار اجتماعی می شود و آسیب های اقتصادی پیش رو در تعریف دیگری از اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به مواد مخدر جایگزینی مزمن است، یعنی داروهای خارجی اعم از گیاهی یا شیمیایی و حتی الکل جایگزین مواد مخدر طبیعی یا مواد شبه افیونی در بدن انسان شده است.

فرد معتاد البته عادات نابهنجار و اعتیاد های رفتاری مستقل از مواد شیمیایی تا سال های اخیر در طبقه بندی های رسمی اعتیاد محسوب نمی شد و مدت زیادی نیست که اعتیاد هایی مانند اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به کار و اعتیاد به بازی های رایانه ای به عنوان اعتیاد طبقه بندی شده اند. شکل وابستگی در نظر گرفته شده است. رابطه بین اعتیاد به یک ماده و مضرات آن ماده برای مصرف کننده و دیگران رابطه ای مهم تلقی می شود. هر چه ماده ای اعتیاد آور تر باشد برای مصرف کننده، اطرافیان و جامعه مضر تر است. افراد در صورت ابتلا به اعتیاد باید به بهترین روانپزشک ترک اعتیاد در تهران مراجعه نمایند.

اعتیاد چیست؟

راه های مقابله با مصرف مواد مخدر

راه های مقابله با مصرف مواد مخدر به شرح زیر می باشد:

  • بر میل خود غلبه کنید: بسیاری از مردم سعی می کنند در برابر هوس های خود مقاومت کنند، در حالی که برخی از آن ها آنقدر قوی است که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. هنگامی که با این روندها روبرو می شوید، بهتر است مانند یک موج سوار بر امواج روندهای منفی سوار شوید تا زمانی که آن ها بلند شوند، بشکنند و در نهایت به امواج کم کفی تبدیل شوند. امروزه دغدغه بسیاری افراد این است که چگونه ترک اعتیاد کنیم؟
  • افکار خود را به چالش بکشید و تغییر دهید: بسیاری از افراد وقتی با میل شدید به مصرف مواد مواجه می شوند، فقط اثرات مثبت دارو را به یاد می آورند و پیامدهای منفی آن را فراموش می کنند. بهتر است به خاطر داشته باشید که در صورت عود، احساس بهتری نخواهید داشت و تمام تلاش هایی که برای ترک اعتیاد انجام داده اید به هدر می رود.
  • در فعالیتی شرکت کنید که حواس تان را پرت می کند: کتاب بخوانید، دوستان را ملاقات کنید، به سینما بروید، سرگرمی کنید، پیاده روی کنید یا ورزش کنید. وقتی خودتان را با این چیزها سرگرم کنید، میل به مصرف مواد مخدر کاهش می یابد.
  • با دیگران در مورد مشکلات خود صحبت کنید: هر زمان که میل به مصرف مواد داشتید، به دوستان یا اعضای خانواده خود بگویید. صحبت کردن می تواند در شناسایی منبع این میل بسیار مفید باشد. یکی دیگر از مزایای صحبت کردن این است که معمولاً این میل مخرب را فرو می نشاند و به شما کمک می کند تا تعهد خود را برای ترک اعتیاد حفظ کنید.

راه های پیشگیری از اعتیاد

را های پیشگیری از اعتیاد عبارتند از:

  • زیاد به فرد فشار نیاورید: یکی از خطرات اعتیاد، وسواس و ترس والدین از اعتیاد فرزندشان است. بسیاری از والدین نگران این هستند که فرزندشان به اعتیاد روی آورد. آنها دائماً بر آن نظارت می کنند و قوانین سختگیرانه ای را برای جلوگیری از وابسته شدن فرزندشان وضع می کنند.
  • افزایش اعتماد به نفس: یکی از دلایل اصلی اعتیاد در بین نوجوانان عدم اعتماد به نفس آن ها است. بیشتر آنها ناشی از رفتار بد والدین و برخی از آنها ناشی از رفتار اطرافیان فرد است. به همین دلیل با افزایش اعتماد به نفس فرد می توان تا حد زیادی از معتاد شدن فرد جلوگیری کرد.
  • توانایی مقابله با مشکلات زندگی: از آن جایی که مشکلات اقتصادی و اجتماعی از جمله دلایلی است که فرد را به سمت اعتیاد سوق می دهد. راه های دیگر برای پیشگیری از اعتیاد شامل ایجاد مهارت های فردی برای مقابله با مشکلات زندگی است. توانایی برنامه ریزی، افزایش مهارت های ارتباطی، انتخاب شغل مناسب، برنامه ریزی اقتصادی و مدیریت هزینه همگی مهارت هایی هستند که می توانند در تقویت توانایی فرد برای مقابله با مشکلات موثر باشند. افرادی که در برخورد با مشکلات زندگی قوی تر هستند را می توان به عنوان یک راه موثر برای پیشگیری از اعتیاد در نظر گرفت.
  • از اعتیاد آگاه باشید: یکی از اساسی ترین اقدامات برای پیشگیری از اعتیاد، شناخت مقوله اعتیاد است. مصرف مواد مخدر ممکن است در ابتدا کنترل شده باشد. اما پس از مدت کوتاهی از اولین استفاده، دیگر قادر به کنترل آن نخواهید بود و همچنین آشنایی با پیامدهای اعتیاد می تواند فرد را از اعتیاد دور کند.
  • داشتن برنامه زندگی سالم: از جمله مواردی که می تواند در پیشگیری از اعتیاد موثر باشد. داشتن یک زندگی سالم است. زندگی سالم یعنی تغذیه خوب، خواب کافی و ورزش و است. بر اساس آمار اعتیاد، افرادی که به صورت حرفه ای و سالم ورزش می کنند، عموماً جایگاه قوی تری نسبت به اعتیاد دارند.

مراحل شکل گیری اعتیاد

اعتیاد اغلب در مراحل مختلفی ظاهر می شود. واکنش های مغز و بدن شما در مراحل اولیه اعتیاد با واکنش های مراحل بعدی متفاوت است که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته ایم:

  • تجربه: از کنجکاوی استفاده می کند یا با آن درگیر می شود. امروزه دغدغه بسیاری از افراد است که چگونه ترک اعتیاد کنیم؟
  • اجتماعی یا منظم: از موقعیت های اجتماعی یا به دلایل اجتماعی استفاده می کند یا درگیر آن می شود.
  • مشکل یا خطر: به شکلی افراطی بدون در نظر گرفتن عواقب استفاده می کند یا درگیر می شود.
  • اعتیاد: با وجود پیامدهای منفی احتمالی، روزانه یا چند بار در روز از یک رفتار استفاده می کند یا درگیر آن می شود.

مراحل شکل گیری اعتیاد

راه های ترک اعتیاد

راه های ترک اعتیاد به شرح زیر می باشد:

  • سم زدایی: هدف سم زدایی که به آن مسمومیت یا ترک نیز می گویند، این است که شما را وادار کند که مصرف داروهای اعتیاد آور را به سرعت و بدون خطر متوقف کنید. برای برخی افراد ممکن است انجام درمان ترک به صورت سرپایی بی خطر باشد، در حالی که برای برخی دیگر ممکن است بستری شدن در بیمارستان یا بهترین مرکز ترک اعتیاد در ونک ضروری باشد.
  • کناره گیری از دارو: کناره گیری از دسته بندی های مختلف داروها مانند داروهای ضد افسردگی، محرک ها یا مواد مخدر عوارض جانبی متفاوتی دارد و روش های مختلفی را می طلبد. سم زدایی ممکن است شامل کاهش مصرف دارو یا جایگزینی موقت مواد دیگر مانند متادون، بوپرنورفین یا ترکیبی از بوپرنورفین و نالوکسان باشد. امروزه دغدغه بسیاری از افرا این است که چگونه ترک اعتیاد کنیم؟
  • مشاوره: مشاوره به عنوان بخشی از یک برنامه درمان مواد مخدر، که به آن مشاوره، گفتار درمانی یا روان درمانی نیز می گویند، این ممکن است با یک روانپزشک یا روانشناس انجام شود. یک درمانگر یا مشاور می تواند به ایجاد راه هایی برای مقابله با هوس مواد مخدر و همچنین  ارائه راهکارهایی برای اجتناب از مواد مخدر و جلوگیری از عود کمک کند.
  • گروه های خود یاری: بسیاری از گروه های خودیاری، اما نه همه، از مدل 12 مرحله ای استفاده می کنند که برای اولین بار با الکلی های گمنام ایجاد شد. گروه های خودیاری مانند معتادان گمنام به معتادان کمک می کنند. پیام گروه خودیاری این است که اعتیاد یک بیماری مزمن با خطر عود است که باید درمان شود.

کلام آخر

با گذشت زمان، اعتیاد می تواند به طور جدی در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند. افرادی که از اعتیاد رنج می برند نیز در معرض چرخه های عود و بهبودی هستند. این بدان معنی است که آن ها می توانند بین استفاده سنگین و سبک در نوسان باشند و با وجود این چرخه ها، اعتیاد معمولاً با گذشت زمان شدید تر می شود. اعتیاد می تواند منجر به عوارض مادام العمر سلامتی و مسائل جدی مانند ورشکستگی و مشکلات دیگر شود.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد چگونه ترک اعتیاد کنیم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا