اختلالات

اختلال یادگیری چیست؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی درمورد این که اختلال یادگیری چیست؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید. توانایی همه انسان ها در زندگی یکسان نیست و سطح درک و یادگیری هر فرد با دیگری متفاوت است و برخی افراد بیشتر قادر به یادگیری مطالب خاصی مانند ریاضی، فیزیک و برخی دیگر در دروسی مانند ادبیات و تاریخ مهارت و توانایی دارند و این که افراد در سطح و میزان توانایی مختلف با هم تفاوت دارند، کاملاً طبیعی است، اما مواردی نیز وجود دارد که فرد با وجود هوش زیاد، مشکلات یادگیری دارد و قادر به درک مسائل و موضوعات خاصی نیست که اختلال یادگیری نامیده می شود و اگر این اتفاق افتاد باید با پزشک متخصص مشورت کنند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت کنید.

اختلال یادگیری چیست؟

هر اختلالی که در آن پیشرفت تحصیلی یک فرد به طور قابل توجهی کم تر از حد انتظار بر اساس سن، تحصیلات و هوش یا بر اساس آزمون های استاندارد خواندن، نوشتن و شمارش باشد، اختلال یادگیری نامیده می شود و به دلیل نیاز به تشخیص و ارائه خدمات به دانش‌آموزانی که به طور مداوم در تکالیف مدرسه خود شکست می‌خورند و در عین حال در چارچوب سنی کودکان استثنایی قرار نمی‌گیرند، به وجود آمده است.

کسانی که دچار اختلال یادگیری می باشند، ظاهری طبیعی دارند، رشد بدنی، قد و وزنشان نشان دهنده طبیعی بودن آن ها است و هوش آنه ا کم و بیش نرمال است، خوب صحبت می کنند، مثل بچه های دیگر بازی می کنند و مثل همسالانشان با دیگران ارتباط خوبی برقرار می کنند و همچنین در خانه نیز کمک های لازم را دارند و وظایفی را که والدین به آن ها محول می کنند به خوبی انجام می دهند، اما توانایی لازم برای گردش اطلاعات برای بیان خود و به ویژه نوشتن را ندارند.

اختلال یادگیری یک اختلال عصبی است و به عبارت ساده، ناتوانی یادگیری به دلیل تغییر در سیم کشی مغز یک فرد ایجاد می شود و کودکان مبتلا به ناتوانی های یادگیری به اندازه همسالان خود باهوش هستند یا حتی باهوش ترمی باشند، اما ممکن است در خواندن، نوشتن، املاء، استدلال، مشکل داشته باشند و باید بدانید که اختلالات یادگیری قابل درمان یا اصلاح نیستند و این یک مشکل مادام العمر است و با این حال، با حمایت و مداخله صحیح، کودکان مبتلا به ناتوانی های یادگیری می توانند در مدرسه موفق شوند و در آینده و همچنین در زندگی به مشاغلی که اغلب تخصصی هستند دست پیدا کنند.

اختلال یادگیری چیست؟

انواع اختلالات یادگیری

اختلالت یادگیری انواع محخلفی دارد که در بزرگسالان و همچنین کودکان ظاهر می شود و عبارتنداز:

نارساخوانی: ناتوانی در خواندن که به عنوان نارساخوانی نیز شناخته می شود، یکی از مهم ترین انواع اختلالات یادگیری است و مشکلات اساسی در خواندن زمانی ایجاد می شود که درک رابطه بین صداها، حروف و کلمات دشوار باشد و علائم دشواری در خواندن شامل مواردی مانند تشخیص حروف و کلمه، درک کلمات و ایده، سرعت و روان خواندن و مهارت های کلی واژگان است که اکثر افراد مبتلا به LD ناتوانی در خواندن یا نارساخوانی دارند و می توانند با مراجعه به بهترین روانپزشک در تهران خود را درمان کنند.

دیسپراکسی: اختلال حرکتی نوع دیگری از اختلالات یادگیری است که به مشکلات حرکتی و هماهنگی اشاره دارد و علائمی که نشان می دهد فرد ممکن است در هماهنگی حرکتی مشکل داشته باشد شامل مشکلات توانایی های فیزیکی است که نیاز به هماهنگی دست و چشم دارد، مانند بستن دکمه پیراهن.

اختلالات شنوایی و بینایی: چشم ها و گوش ها ابزار اصلی انتقال اطلاعات به مغز هستند و اگر چشم ها یا گوش ها به درستی کار نکنند، یادگیری ممکن است مختل شود و افراد با مشکلات بسیاری مواجه شوند که در این صورت باید به پزشک باتجربه و متخصص مراجعه کنند.

دیسکالکولیا: دیسکالکولیا نیز اصطلاحی است که به طیف وسیعی از مسائل ریاضی از جمله ضعف در درک معنای اعداد و دشواری در به کارگیری اصول ریاضی برای حل مسائل اشاره دارد و اختلالات ریاضی در کودکان معمولا دیر تشخیص داده می شود.

دیسگرافی: اختلال نوشتاری یا دیسگرافی نوعی ناتوانی یادگیری است که بر توانایی نوشتن تأثیر می گذارد و این اختلال می تواند به صورت مشکلات املایی، دست خط ضعیف و مشکل در آوردن افکار روی کاغذ ظاهر شود که افراد از این مشکل بسیار رنج می برند.

علل اختلالات یادگیری

هیچ دلیل مشخصی برای اختلالات یادگیری وجود ندارد، اما مجموعه ای از عوامل وجود دارد که می تواند منجر به چنین اختلالاتی شود و مهمترین دلایل ایجاد اختلال یادگیری در کودکان و بزرگسالان عبارتند از:

فاکتورهای محیطی: عوامل محیطی مانند افزایش قرار گرفتن در معرض سمومی مانند سرب می تواند منجر به اختلالات یادگیری شوند و بررسی فاکتورهای محیطی لازم و ضروری است.

بیماری های زمینه ای: در بسیاری از موارد، ثابت شده است که بیماری های زمینه ای ناتوانی های یادگیری را تشدید می کنند و بیماری هایی مانند ADHD و اوتیسم خطر ابتلا را به شدت افزایش می دهند، به طوری که 25 درصد از کسانی که اختلال یادگیری دارند، ADHD نیز دارند و 15 تا 30 درصد افراد مبتلا به ADHD از یکی از ناتوانی های یادگیری رنج می برند.

ژنتیکی: مهم ترین دلیل اختلال یادگیری می تواند مربوط به مشکلات ژنتیکی باشد و در بسیاری از موارد مشاهده و ثابت شده است که کودکی که این اختلال را در یکی از والدین خود داشته باشد دچار اختلال یادگیری می شود و بهتر است با کمک والدین خود به بهترین روانپزشک کودکان در تهران مراجعه کند.

مشکلات حین و بعد از زایمان: صدمات حین تولد یا بعد از آن می تواند منجر به ناتوانی های یادگیری شود و همچنین رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد مخدر یا الکل در دوران بارداری، ضربه های فیزیکی، رشد ضعیف رحم، وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس یا طولانی مدت نیز می تواند منجر به اختلال یادگیری شود.

علل اختلالات یادگیری

روش های درمان اختلال یادگیری

به طور کلی می توان گفت که روش های درمانی زیر در اکثر  کسانی که درگیر اختلال یادگیری هستند، می تواند کمک کننده باشد و عبارتنداز:

کار درمانی: درمانگرانی که در حوزه ذهنی فعالیت دارند، درک بیشتر و وسیع تری از ناتوانی های یادگیری دارند و همچنین می توانند مسائل حسی و حرکتی فرد را شناسایی کنند و به همین دلیل می توانند در درمان اختلالات نوشتاری، ریاضی و یادگیری غیرکلامی کمک کنند.

دارودرمانی: برخلاف بسیاری از بیماری ها، دارو درمانی در درمان ناتوانی های یادگیری نقش کمکی دارد و پزشک ممکن است برای مدیریت افسردگی یا اضطراب شدید دارویی تجویز کند که داروهای مورد استفاده برای درمان ADHD می تواند توانایی افراد و به خصوص کودکان را برای تمرکز در مدرسه بهبود بخشد.

کمک ویژه: یک متخصص واجد شرایط می تواند تکنیک هایی را به افراد آموزش دهد تا مهارت های تحصیلی، سازمانی و تکنیکی فرد را بهبود بخشد.

برنامه تدریس فردی: مدارس دولتی در ایالات متحده ملزم به ارائه یک برنامه آموزشی فردی برای دانش آموزانی هستند که درجات مختلفی از ناتوانی های یادگیری دارند و اهداف، استراتژی ها و خدمات آموزشی را برای حمایت بهتر از کودک در مدرسه ایجاد می کند، اگرچه این روش در مدارس ایران اجرا نمی شود، اما بسیاری از کلینیک های توانبخشی ظرفیت طراحی و اجرای چنین برنامه ای را با کمک والدین دارند.

گفتار درمانی: گفتار درمانگران می توانند تفاوت بین مشکلات گفتاری و ناتوانی های یادگیری، به ویژه نارساخوانی را تشخیص دهند، زیرا این دو در مواردی شبیه به هم هستند و می توان آن ها را با هم اشتباه گرفت و همچنین آسیب شناسان گفتار و زبان نیز می توانند نقش مفید و موثری در رفع ناتوانی های یادگیری داشته باشند.

راه های کمک به کودکان اختلال یادگیری

برای کمک به کودکانی که دارای اختلال یادگیری هستند، راه هایی وجود دارد که عبارتنداز:

فرزند خود را ارزیابی کنید: از مسئولان مدرسه بخواهید که یک ارزیابی آموزشی جامع از جمله آزمون های ارزیابی ارائه کنند. آزمون های ناتوانی های یادگیری به عنوان آزمون های ارزیابی در نظر گرفته می شوند، زیرا نقاط قوت و ضعف را ارزیابی و اندازه گیری می کنند و با این حال، ارزیابی جامع علاوه بر آزمون های ارزیابی شامل روش های مختلفی مانند مصاحبه، مشاهده مستقیم، بررسی تاریخچه تحصیلی و پزشکی فرزند شما و کنفرانس با متخصصانی است که با کودک شما کار می کنند.

اقداماتی را ارائه دهید که می تواند به کودک شما کمک کند: معلمان می توانند روال کلاس را تغییر دهند تا به کودکان دارای ناتوانی یادگیری کمک کنند و لازم است تا با معلم فرزندتان در مورد این گزینه ها صحبت کنید برای خواندن اطلاعات نوشته شده با صدای بلند، دادن زمان اضافی برای امتحانات، ضبط دروس و استفاده از فناوری برای کودک شما استفاده کنند.

پیشرفت فرزندتان را پیگیری کنید: پیشرفت فرزندتان را زیر نظر بگیرید تا مطمئن شوید که نیازهای او برآورده شده است و همچنین سوابق یادگیری فرزندتان را به روز کنید و نمونه های جدیدی از کارهای مدرسه و نتایج آزمون را اضافه کنید و همچنین اگر فرزندتان پیشرفت نمی کند، مشاهدات خود را با کارکنان مدرسه در میان بگذارید و برای ایجاد تغییرات تلاش کنید.

حقوق قانونی خود را بشناسید: با درخواست از مدرسه فرزندتان برای خلاصه ای از حقوق قانونی به زبان مادری، درباره حقوق و مسئولیت های آموزشی ویژه فرزندتان بیاموزید، زیرا قانون آموزش افراد دارای معلولیت (IDEA) بیان می کند که فرزند شما حق آموزش عمومی رایگان با بالاترین کیفیت را دارد.

نقاط قوت فرزندتان را بشناسید: کودکان دارای ناتوانی های یادگیری اغلب باهوش هستند، مهارت های رهبری دارند یا در موسیقی، هنر، ورزش یا سایر زمینه های خلاقانه سرآمد هستند و به جای این که فقط بر روی کاستی های فرزندتان تمرکز کنید، روی نقاط قوت او نیز تمرکز کنید و به آن ها جایزه دهید و همچنین کودک خود را در قسمت های مورد علاقه خارج از کلاس تشویق کنید.

اطلاعاتی در مورد عملکرد فرزندتان را جمع آوری کنید: برای درک سطح عملکرد و نگرش نسبت به مدرسه با معلمان، مربیان و کارکنان پشتیبانی مدرسه ملاقات کنید و همچنین به توانایی فرزندتان در مطالعه، انجام تکالیف و انجام کارهای خانه توجه کنید.

به عنوان یک تیم یا گروه برای کمک به فرزند خود کار کنید: اگر ارزیابی ها نشان می دهد که فرزند شما ناتوانی یادگیری دارد، ممکن است فرزند شما واجد شرایط دریافت خدمات آموزشی ویژه باشد و اگر واجد شرایط باشید، می توانید با تیمی از متخصصان از جمله معلم فرزندتان، برای ایجاد یک برنامه آموزشی فردی کار کنید که در این میان IEP یک سند مکتوب است که عملکرد فعلی، اهداف سالانه و اهداف کوتاه مدت فرزند شما را خلاصه می کند، ماهیت و مدت مورد انتظار خدمات ویژه فرزند شما و روش هایی برای ارزیابی پیشرفت ارائه می دهد.

با فرزندتان در مورد اختلال یادگیری صحبت کنید: شما باید به کودکان دارای ناتوانی یادگیری اطمینان دهید که احمق یا تنبل نیستند و آن ها افراد باهوشی هستند که برای یادگیری تلاش می کنند، زیرا ذهن آن ها کلمات یا اطلاعات را متفاوت پردازش می کند و همچنین صحبت کردن با فرزندتان در مورد معلولیتی که به طور کامل درک نمی کنید، آسان نیست و مهم این است که صادق و خوش بین باشید و به کودک خود توضیح دهید که مشکل یادگیری دارد اما می تواند یاد بگیرد.

راه های کمک به کودکان اختلال یادگیری

کلام آخر

تفاوت سطح و میزان توانایی ها بین افراد مختلف بسیار طبیعی است، اما مواردی نیز وجود دارد که فرد با وجود هوش بالای خود، در قسمت های خاصی از یادگیری دچار مشکل شده و قادر به درک برخی مسائل و موضوعات نیست که در این صورت فرد دچار اختلال یادگیری شده است که اختلالات یادگیری یکی از شایع ترین انواع اختلالات روانی در کودکان و همچنین بزرگسالان است و در این صورت کودک با این که از همسالان خود باهوش تر است، اما در زمینه های مختلف در یادگیری مشکل دارد و نمی تواند روند یادگیری را همانطور که دیگران یاد می گیرند، دنبال کند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتها این مقاله همراهی کردید. این سایت سعی بر این داشته تا شما عزیزان را با مطالبی در مورد این که اختلال یادگیری چیست؟ آشنا کند. در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طرق سایت با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا