راه های افزایش احتمال بارداری【سال1403】⭐
ما قصد داریم در این مقاله راه های افزایش احتمال بارداری را به شما عزیزان معرفی کنیم. بارداری یکی از مشکلاتی است که طبق تحقیقات انجام شده 15 درصد از زوج ها را درگیر می کند و به نوعی درگیر مشکلی در آن رابطه هستند. امروزه راه های طبیعی زیادی برای افزایش احتمال بارداری وجود دارد که از طریق آن زوج ها می توانند کمی سریعتر به این موضوع برسند و فرزند دار شدن را تجربه کنند. ممنون می شویم ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
بارداری چیست؟
پس از اتمام آمیزش جنسی، اسپرم مرد از طریق دهانه رحم زن وارد رحم شده و به لوله های فالوپ می رود. اگر یکی از اسپرم ها بتواند به لوله فالوپ برسد و سپس به تخمک نفوذ کند، بارور می شود که در این صورت دیواره بیرونی تخمک تغییر می کند و اجازه ورود اسپرم دیگری را نمی دهد. ژن ها و جنسیت جنین در زمان لقاح مشخص می شود و اگر اسپرم دارای کروموزوم Y باشد جنسیت جنین پسر و اگر کروموزوم X داشته باشد دختر خواهد بود که جنسیت جنین وابسته به پدر است.
در ناباروری که شامل عوامل مردانه است با انجام آزمایشات ساده می توان به جواب رسید، اما در زنان اختلالات تخمک گذاری می تواند مانع از بچه دار شدن شود و افزایش سن بر کیفیت تخمک تأثیر دارد. کاهش کیفیت باروری تخمک ها از سن 35 سالگی رخ می دهد و بارداری قبل از 35 سالگی بهتر است، زیرا بارداری بعد از 35 سالگی با خطرات و مشکلاتی همراه است که تجربه تلخی برای بانوان می سازد.
لازم است بدانید که بعد از هفته 41 جفت به تدریج از بین می رود و ممکن است جنین نتواند به راحتی اکسیژن و مواد مغذی دریافت کند و جنین دچار مشکلات متعددی شود. مدت بارداری 42 هفته یا 294 روز از اولین روز آخرین قاعدگی است که در طول بارداری طولانی، حجم کم مایع آمنیوتیک شایع است و کاهش حجم مایع آمنیوتیک جنین را در معرض خطر اختلالات مرتبط با بند ناف قرار می دهد.
علائم اصلی بارداری
بارداری علائم مختلفی را در بانوان به شکل گوناگون به همراه دارد که عبارتند از:
- زمان عادت ماهیانه به تاخیر خواهد افتاد.
- حالت تهوع و بالا آوردن یکی دیگر از علائم اصلی در بانوان محسوب می شود.
- سردرد شدید که گاهی اوقات برای بانوان رخ می دهد.
- لکه بینی یا خونریزی لانه گزینی که طبیعی می باشد و جای نگرانی نیست.
- خلق و خوی بد و خستگی از دیگر علائم بارداری است.
- یبوست، تورم اندام ها و تکرر ادرار که بسیار آزار دهنده است، ممکن است بعضی از مادران را درگیر کند.
- مشکلات خواب نیز یکی دیگر از مشکلات و علائم بارداری می باشد.
- ویار و نفخ شکم نیز از علائم اصلی و طبیعی بارداری است.
راه های افزایش احتمال بارداری
راه های افزایش احتمال بارداری به شرح زیر می باشد:
- به زمان مناسب برای نزدیکی احترام بگذارید: تخمک تنها 24 ساعت در دستگاه تناسلی زن زنده می ماند، اما اسپرم می تواند بیش از 72 ساعت در دستگاه تناسلی زنان زنده بماند. بنابراین، بهترین راه برای سریعتر باردار شدن، داشتن رابطه جنسی در زمان مناسب است.
- بدن سالم با بارداری سالم همراه است: قبل از اقدام به بارداری سعی کنید تا حد امکان بدن سالمی داشته باشید. اکثر متخصصان توصیه می کنند قبل از بارداری برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کنید.
- رسیدن به وزن مناسب را در برنامه خود قرار دهید: رژیم غذایی مناسبی را رعایت کرده و عادات غذایی یا ورزشی را بهبود بخشید.
- اسید فولیک مصرف کنید: اگر می خواهید باردار شوید و راه های افزایش احتمال بارداری را تجربه کنید، اسید فولیک مصرف کنید. ایده آل ترین زمان برای مصرف اسید فولیک 3 ماه قبل از بارداری و در طول سه ماهه اول بارداری است.
- سطح استرس خود را مدیریت کنید: استرس می تواند با برهم زدن سطح هورمون ها و تخمک گذاری بر باروری تأثیر بگذارد. مدیریت استرس از طریق تکنیک های تمدد اعصاب، ورزش، مدیتیشن، تمرین های تنفس عمیق یا شرکت در فعالیت هایی که از آن لذت می برید، می تواند شانس باردار شدن را افزایش دهد. اگر استرس و اضطراب روزانه ادامه داشت، می توانید به بهترین کلینیک روانشناسی در تهران مراجعه نمایید تا استرس و اضطراب شما به طور کامل برطرف شود.
- از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی استفاده کنید: یک رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی ضروری برای افزایش شانس بارداری و سلامت مادر و جنین ضروری است. غذاهای غنی از آهن، ویتامین D، کلسیم و روی را در رژیم غذایی خود بگنجانید مانند سبزیجات، لوبیا، غلات کامل، گوشت بدون چربی و محصولات لبنی که بسیار مفید هستند.
- صبحانه را جدی تر بگیرید: شاید در ابتدا خوردن صبحانه و تاثیر آن بر باروری برای شما بی اهمیت به نظر برسد، اما بدانید که خوردن صبحانه کامل با حجم بیشتر کمک زیادی به رفع مشکلات باروری زنان می کند.
- مصرف کافئین را متوقف کنید: زنانی که تمایل به مصرف کافئین دارند بسیار دیرتر از سایر زنان باردار می شوند و جالب است بدانید که اگر بیش از 500 میلی گرم در روز کافئین مصرف کنید، 9 ماه دیرتر از سایر زنان باردار خواهید شد و همچنین مصرف بیش از حد انواع نوشیدنی ها به خصوص کافئین ارتباط مستقیمی با سقط جنین دارد.
- استرس و اضطراب خود را کاهش دهید: استرس باعث کاهش باروری در زنان می شود و کاهش استرس به طور طبیعی می تواند باروری را افزایش دهد. انجام فعالیت هایی که استرس را کاهش می دهد، باروری را در زنان افزایش می دهد. به عنوان مثال، کسانی که برای رفع مشکلات افسردگی و اضطراب خود به مشاور مراجعه می کنند، نسبت به سایر زنانی که به مشاور مراجعه نمی کنند، بیشتر احتمال دارد باردار شوند.
- سیگار را ترک کنید: سیگار می تواند سطح هورمون ها را مختل کند و همچنین منجر به یائسگی زودرس شود و همچنین ترک سیگار می تواند باروری را افزایش دهد.
- از نوشیدن الکل خودداری کنید: مصرف الکل می تواند تاثیر منفی بر باروری داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد افرادی که الکل زیاد مصرف می کنند کمتر احتمال دارد بچه دار شوند.
غذاهای مضر در رژیم غذایی قبل از بارداری
رژیم غذایی سالم و تحت نظر پزشک متخصص بسیار مهم است که در ادامه مقاله به بررسی غذاهای مضر در رژیم غذایی قبل از بارداری می پردازیم:
- مصرف جیوه که مقادیر جیوه گاهی در انواع خاصی از ماهی ها یافت می شود. بهتر است بیش از دو بار در هفته ماهی مصرف نشود و نوع ماهی بهتر است تا ماهی سالمون یا کنسرو تن ماهی باشد و از مصرف ماهی با سطوح بالای جیوه، مانند کوسه، هارپون و شاه ماهی به شدت پرهیز شود.
- وعده های غذایی اصلی را حذف نکنید زیرا به همه گروه های غذایی در روز نیاز دارید و حذف هر یک از وعده های غذایی اصلی صبحانه، ناهار یا شام می تواند به عملکرد بدن شما آسیب برساند.
- مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، هات داگ یا بوقلمون فرآوری شده را به حداقل برسانید و در صورت مصرف غذاهای آماده، باید آن ها را تا حدی حرارت دهید که بخار بالا بیاید و کامل بخار پز شود و به طور کلی توصیه می شود تا از گوشت های دودی و خام خودداری کنید.
- قندهای تصفیه شده را از برنامه غذایی خود به سرعت حذف کنید.
- آرد سفید که در کیک ها، کلوچه ها و شیرینی ها یافت می شود را نباید میل کنید.
- چربی های اشباع شده خطرناک است و مصرف این چربی ها خطر تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری را افزایش می دهد.
- مصرف کافئین نیز تا انتها شیردهی برای بانوان توصیه نمی شود و مصرف چای و قهوه باید کمتر از 300 میلی گرم در روز باشد زیرا در جذب کلسیم و آهن اختلال ایجاد می کند.
عوارض سقط جنین
امروزه در دنیا سقط جنین در حال افزایش است و زوجین را نگران کرده است که عوارضی را نیز به همراه دارد از جمله:
- سوراخ شدن رحم: طبق تحقیقات انجام شده 2 تا 3 درصد از زنانی که سقط جنین می کنند در معرض خطر سوراخ شدن رحم قرار می گیرند که بسیاری از آن ها تشخیص داده نمی شوند و درمان نمی شوند مگر اینکه معاینه لاپاراسکوپی انجام شود. خطر سوراخ شدن رحم در زنانی که قبلا زایمان کرده اند یا در حین سقط بیهوشی دریافت کرده اند نیز افزایش می یابد. باید بدانید که آسیب به رحم می تواند منجر به عوارضی در بارداری های بعدی شود و حتی نیاز به هیسترکتومی یعنی برداشتن رحم از بدن، داشته باشد که منجر به تعدادی از عوارض دیگر مانند پوکی استخوان می شود و در آینده برای مادران خطرات بسیاری را به وجود می آورد.
- عفونت: عفونت یکی دیگر از عوارض سقط جنین محسوب می شود که طبق تحقیقات حدود 3 درصد از زنان پس از سقط جنین دچار عفونت می شوند. یکی از دلایل عفونت، باقیمانده محصولات مرتبط با بارداری در رحم است.
- سقط ناقص: یکی از شایع ترین مشکلات سقط جنین که به وفور دیده شده است، باقی ماندن بافت جنین در رحم است که به آن سقط ناقص می گویند. اگر خونریزی بعد از سقط برای مدت طولانی ادامه داشته باشد و درد زیر شکم شدید باشد، ممکن است به دلیل سقط ناقص باشد و باید به سرعت به پزشک متخصص مراجعه شود و تخلیه شود.
- کم خونی: در بیشتر موارد سقط جنین با خونریزی شدید به هر شکلی همراه است، ادامه خونریزی بعد از سقط یا در حین آن می تواند به خونریزی بعد از سقط جنین یک عارضه طبیعی است، اما اگر بسیار شدید باشد باید به پزشک شود زیرا عوارضی مانند کم حالی، خستگی مفرط و بی حوصلگی را به همراه خواهد داشت.
روش های درمان ناباروری
در جهان امروز دیگر ناباروری معنا ندارد و روش های مختلفی برای درمان ناباروری و راه های افزایش احتمال بارداری به وجود آمده است که به شرح زیر است:
- درمان دارویی ناباروری: اولین و بهترین روش انتخابی برای درمان ناباروری از نظر متخصصان این رشته، درمان دارویی است. باید بدانید که اگر علت ناباروری به دلیل مشکلاتی مانند اختلالات هورمونی باشد، پزشک سعی می کند با درمان های دارویی اختلالات را برطرف کرده و سیستم تولید مثل زوجین را بهبود بخشد تا آن ها بتوانند صاحب فرزند شوند.
- روش IUI IUI: آی یو آی یا تلقیح داخل رحمی روش درمانی است و برای زوج هایی که یک سال یا بیشتر برای باردار شدن تلاش می کنند و ناموفق هستند، استفاده می شود. این روش درمانی کمکی به رسیدن اسپرم های بیشتری به لوله های فالوپ و محل لقاح با تخمک کمک می کند و احتمال بارداری را به شدت افزایش می دهد و مورد استقبال قرار گرفته است.
- تلقیح اسپرم در داخل لوله فالوپ: در زوج هایی که از مشکلات دهانه رحم، اندومتریوز خفیف یا اختلالات سیستم ایمنی رنج می برند، تلقیح اسپرم در داخل لوله فالوپ روش مناسبی است. در این روش باید لوله های فالوپ سالم باشند زیرا پس از استخراج تخمک و اسپرم که به روش IVF انجام می شود، اسپرم و تخمک برای لقاح لاپاراسکوپی در داخل لوله های فالوپ قرار می گیرند.
- انتقال اسپرم لقاح یافته به لوله فالوپ: روش انتقال اسپرم بارور شده با لوله فالوپی یا روش ZIFT ترکیبی از روش های IVF و GIFT است. تفاوت روش ZIFT با روش GIFT در این است که در روش GIFT، اسپرم و تخمک در داخل لوله فالوپ قرار داده شده و سپس تلقیح انجام می شود.
- روش میکرواینجکشن: روش میکرواینجکشن یا ICSI مشابه روش IVF است اما در نحوه تلقیح اسپرم و تخمک با هم تفاوت دارند. در روش IVF پس از استخراج اسپرم و تخمک، آن ها را با هم در ظرف آزمایشگاهی قرار می دهند تا خود اسپرم وارد تخمک شود.
کلام آخر
در زندگی مشترک و زناشویی همیشه داشتن فرزند یکی از مهمترین تصمیمات زندگی یک زوج است. قبل از اقدام برای باردار شدن، زوجین باید مقدمات لازم را بشناسند و خود را برای آن آماده کنند که این مقدمات و اعمال نه تنها جسمانی است، بلکه مستلزم آمادگی روحی نیز می باشد.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما عزیزان را با مطالبی در مورد راه های افزایش احتمال بارداری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.