اختلالات

انواع قرص اعصاب و افسردگی【سال1403】✅

ما قصد داریم در این مقاله انواع قرص اعصاب و افسردگی را به شما عزیزان معرفی کنیم. سیستم عصبی که از مغز، نخاع و اعصاب تشکیل شده است، مرکز کنترل بدن محسوب می شود و هنگامی که این سیستم به خوبی کار می کند، به ما اجازه می دهد تا وظایف شخصی خود را در همه سطوح به درستی و سلامت انجام دهیم. بسیاری از عملکرد های سیستم عصبی و مغز خودکار هستند و نیازی به تفکر ندارند، اما این سیستم تا حدود زیادی به ما کمک می کند تا درست فکر کرده و تصمیم بگیریم. ممنون می شویم ما را تا انتها این مقاله همراهی کنید.

بیماری اعصاب و روان چیست؟

بدن و ذهن انسان رابطه و وابستگی بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و علائم و عوارض بیماری های جسمی را می توان با چشم دید، اما علائم بیماری های روانی در عواطف، احساسات و رفتارهای ذهنی فرد تاثیر گذاشته و در مراحل اولیه بیماری یک احساس و حالت مبهمی وجود دارد که خود فرد آن را درک نمی کند.، اما به مرور زمان ظاهر می شود.

بیماری روانی یک اصطلاح برای گروهی از بیماری ها است که ممکن است شامل علائمی باشد و می تواند بر تفکر، ادراک، خلق و خو یا رفتار فرد تأثیر منفی و مخربی بگذارد. بیماری روانی گاهی اوقات کار، روابط و سایر فعالیت ها را برای افراد مبتلا دشوار می کند. رابطه بین استرس و بیماری روانی پیچیده است، اما باید بدانید که استرس می تواند بیماری روانی را شدیدتر کند و بیشتر افراد می توانند بیماری روانی خود را با دارو، مشاوره یا هر دو مدیریت و در نهایت درمان کنند.

زمانی که مغز انسان آسیب می بیند، می تواند بر روی بسیاری از چیزها از جمله حافظه، احساسات و حتی شخصیت افراد تأثیر مخربی بگذارد و این علائم بسته به شرایط خاص افراد بسیار متفاوت خواهد بود. علائم فیزیکی بیماری اعصاب و روان شامل تغییر در شنوایی، گفتار یا بینایی، فلج جزئی یا کامل بدن، تشنج، عدم تعادل، سردرد، تهوع و استفراغ، لرزش بدن، ضعف در بازوها یا پاها و از دست دادن بویایی یا چشایی می باشد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر اعصاب و روان در ایران مراجعه نمایید.

بیماری اعصاب و روان چیست؟

انواع بیماری های اعصاب و روان

بیماری های اعصاب و روان انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شود:

  • بیماری اختلالات خلقی: بیماری خلقی حالت و احساسی است که در آن فرد گاهی اوقات حالتی شاد یا غمگین را تجربه می کند و در نهایت این بیماری با احساس افسردگی و ناامیدی مشخص می شود که افراد در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه نمایند.
  • بیماری اختلالات افسردگی: از دست دادن انرژی و علاقه، احساس گناه، از دست دادن تمرکز، از دست دادن اشتها، افکار خودکشی یا مرگ و مشکلات خواب از جمله علائم  این بیماری هستند که در چند دسته اختلال افسردگی اساسی قرار می گیرند. افسردگی انواع مختلفی دارد که شامل افسردگی فصلی، افسردگی غیر معمول یا غیر طبیعی یا فیزیولوژیکی، افسردگی مضاعف و اختلال خلقی افسردگی می شود.
  • بیماری اختلال دوقطبی: اختلال دوقطبی دارای دو حالت است که یکی از آن ها با علائمی مانند افزایش خلق، افکار مسابقه ای، کاهش خواب، افزایش اعتماد به نفس، غرور، فعالیت زیاد، زیاده روی و افزایش میل جنسی مشخص می شود و حالت  دیگر آن برعکس بوده و با احساس افسردگی همراه است که خود به چند دسته مختلف تقسیم می شود.
  • بیماری اختلالات روانی یا روان پریشی: در این بیماران احساس واقعیت به طور قابل توجهی تغییر می کند و با وجود توهم یا هذیان، فرد بینایی و آگاهی از بیماری خود ندارد و همچنین انواع مختلفی از اختلالات روان پریشی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
  • اختلالات جسمی: این نوع اختلالات شامل حالات و علائم گوناگونی از جمله علائم جسمانی که حکایت از عارضه پزشکی دارند اما با هیچ عارضه پزشکی یا مصرف برخی مواد یا سایر اختلالات روانی قابل اثبات نیستند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر مغز و اعصاب در ایران مراجعه نمایید تا مشکلات و بیماری خود را برطرف کنید.
  • بیماری اختلال پانیک: دوره ای از ترس یا ناراحتی شدید محسوب می شود که با شروع و پایان بیماری مشخص است که اغلب با حملات پانیک همراه است و علائم آن شامل تپش قلب، تعریق، لرزش، احساس خفگی، درد قفسه سینه، حالت تهوع، سرگیجه، ترس از دیوانه شدن، مرگ و لرز می باشد.
  • ترس های پاتولوژیک یا فوبیا: در این بیماری افراد از موقعیت های خاص یا اشیاء و مکان های خاص ترس دائمی و شدید دارند که انواع مختلفی  از این بیماری وجود دارد و شامل فوبیا خاص، فوبیا ازدحام جمعیت و فوبیا از بازار می شود.
  • اختلال وسواس فکری اجباری: وسواس یک فکر یا احساس تکرار شونده و نگران کننده است که در ذهن فرد ایجاد شده و باید برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کند.

علائم افسردگی

علائم اختلال افسردگی شامل موارد زیر است:

  • در افسردگی تظاهر بیماری در همه افراد به صورت علائم روانی و یکسان نیست. برخی از بیماران از ترس برچسب یک اختلال روانی، سعی می کنند از علائم بیماری مرتبط با یک بیماری جسمی شکایت کنند که این شکایات و بهانه ها شامل درد، کاهش انرژی، احساس ضعف، تغییر در خواب و اشتها می باشد.
  • یکی از علائم و مشکلات اصلی بیماران افسرده این است که تمام فعالیت هایی که زمانی برای آن ها لذت بخش و جذاب بوده، پس از بیماری، نه تنها دیگر خوشایند نیست، بلکه گاهی اوقات بیمار نسبت به آن ها احساس دلزدگی و تنفر پیدا می کند.
  • افراد افسرده همیشه عزت نفس پایین دارند و احساس گناه می کنند.
  • افسردگی در افراد مختلف با واکنش شدید و تحریک پذیری بالا خود را نشان می دهد.
  • بیمار خلق افسرده را به شکل احساس غم و اندوه شدید تجربه می کند که کیفیت آن با غم عادی متفاوت است و زندگی را برای آن ها پیچیده می کند.
  • یک بیمار افسرده خود را قادر به انجام بسیاری از کارها نمی بیند و در اصل به دلیل از دست دادن اعتماد به نفس، بیمار افسرده توانایی های خود را کمتر از آن چیزی که هستند برآورد می کند و همیشه کارهای خود را به تعویق می اندازد.
  • گروهی از بیماران افسرده نیز ممکن است بسیار آشفته و ناراحت به نظر برسند و در زمان آشفتگی روانی حرکتی ناخوشایند از خود نشان دهند.
  • اختلالات خواب یکی دیگر از مشکلات رایج در میان بیماران افسرده است که این بیماران از کیفیت خواب خود راضی نیستند و همیشه دنبال راه حل مناسب می باشند.

انواع قرص اعصاب و افسردگی

انواع قرص اعصاب و افسردگی در پزشکی وجود دارد که توسط بهترین دکتر مغز و اعصاب تجویز می شود و عبارتند از:

  • داروهای ضد افسردگی: متنوع ترین قرص های بیماری های اعصاب و روان داروهای ضد افسردگی برای درمان اختلالات افسردگی طراحی است. این داروها در درمان بسیاری از اختلالات روانپزشکی مانند اختلالات اضطرابی، اختلالات خوردن و اختلالات کنترل تکانه نیز تجویز شده و استفاده می شوند.
  • داروهای ضد تشنج: داروهای ضد تشنج که برای درمان بیماری های عصبی و صرع نیز استفاده می شود، باعث می شود تا اعصاب بیش از حد تحریک شده آرام شود و بیمار به آرامش روانی برسد. هنگام مصرف انواع داروهای ضد تشنج، افراد ممکن است عوارض جانبی مانند تاری دید، خستگی، سرگیجه و حالت تهوع را داشته باشند که تجربه نا خوشایندی است.
  • داروهای ضد اضطراب: رایج ترین انواع داروهای اعصاب و روان، داروهای ضد اضطراب محسوب می شوند که برای کمک به احساس آرامش یا خواب در صورت داشتن بی خوابی شدید توسط پزشک متخصص تجویز می شوند. باید بدانید که استفاده از داروهای ضد اضطراب در کاهش علائم اضطراب مانند حملات پانیک، ترس و نگرانی بسیار تاثیرات مثبتی خواهد داشت.
  • داروهای ضد روان پریشی: برای درمان بیماری های عصبی و روانی داروهای ضد روان پریشی نیز آنتی سایکوتیک نامیده می شوند. این داروها بیشتر برای درمان بیماری‌ های جدی مانند اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی استفاده می‌شوند و همچنین این داروها توسط پزشکان برای تسکین علائمی مانند هذیان، زوال عقل یا سایر مشکلات روانی توصیه شده و تجویز می شوند.
  • داروهای تثبیت کننده های خلق و خو: داروهایی برای بهبود اختلالات خلقی تثبیت کننده های خلق نوعی داروی روانپزشکی هستند که به کنترل نوسانات خلقی بین افسردگی و شیدایی کمک می کنند. این داروها برای بازگرداندن تعادل عصبی شیمیایی با کاهش فعالیت مغز تجویز می شوند.

انواع قرص اعصاب و افسردگی

عوارض قرص اعصاب و افسردگی

قرص های اعصاب و افسردگی عوارض جانبی متعددی دارند از جمله:

  • افزایش رفتارهای خشن و عصبانیت یکی از عوارض قرص های اعصاب است که استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی یا داروهایی که برای درمان بیش فعالی و اختلال کم توجهی استفاده می شود، باعث می شود برخی افراد عوارض جانبی مانند رفتار خشونت آمیز را تجربه کنند.
  • اسهال، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی یکی دیگر از عوارض مصرف قرص اعصاب و افسردگی است.
  • بی میلی جنسی، مشکل در رضایت، اختلال در عملکرد جنسی و مشکلات نعوظ نیز مواردی است که افراد با آن مشکل دارند.
  • تاری دید و سیاهی چشم نیز برای افراد دشوار است و یکی دیگر از عوارض قرص های اعصاب و افسردگی محسوب می شود.
  • پر خوابی، حرف زدن در خواب، مشکلات خواب و کابوس نیز یکی از عوارض داروهای اعصاب است.
  • بدتر شدن اختلال دوقطبی یا مشکلات رفتاری جدید، ظاهر پرخاشگری، میل به آسیب رساندن به دیگران و حتی میل به درگیری با افراد دیگر نیز از عوارض قرص های تجویز شده توسط روانپزشک می باشد.
  • توهم، شنیدن صداهایی که واقعی نیستند، دیدن چیزهایی که وجود ندارند یا دستور گرفتن از افراد غیر واقعی یکی دیگر از عوارض قرص های اعصاب و افسردگی است.
  • برخی از افراد ممکن است پس از مصرف داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد افسردگی و آرام بخش، وابسته و معتاد شوند، به همین دلیل است که پزشکان  متخصص استفاده از داروهای اعصاب را برای مدت کوتاهی تجویز و توصیه می کنند.

نکات طلایی برای آرامش اعصاب

نکات مهم و طلایی برای آرامش اعصاب وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • احساسات منفی خود را کنترل کنید: افراد باید بدانند که احساسات منفی می تواند برای یک فرد افسرده بسیار آزاردهنده و سخت باشد. افراد جامعه و بیماران برای کنترل افکار منفی و مدیریت احساسات منفی بهتر است تا از مشاور کمک بگیرند و همچنین تمرینات لازم را برای رهایی از آن ها انجام دهید.
  • از خودتان مراقبت کنید: شما می توانید با مراقبت از خود به درمان بیماری اعصاب و افسردگی و علائم آن کمک کنید. این مراقبت شامل خواب کافی، خوردن یک رژیم غذایی سالم، دوری از افراد منفی و درگیر شدن در فعالیت های لذت بخش است.
  • ورزش منظم انجام دهید: سعی کنید در هفته چندین جلسه فعالیت بدنی داشته باشید یا به طور منظم به باشگاه ورزشی بروید. ورزش می تواند تولید اندورفین را در بدن افزایش دهد، اندورفین و هورمون های شاد دیگر هورمون هایی هستند که خلق و خوی شما را بهبود می بخشند.
  • رژیم غذایی سالمی را رعایت کنید: رژیم غذایی شما به طور مستقیم بر سلامت جسمی و روحی شما تأثیر مثبتی می گذارد. تحقیقات مختلف نشان داده است که برخی از غذاهای بسیار شیرین مانند قند مصنوعی و غذاهای فرآوری شده می توانند با مشکلات سلامت روان مرتبط باشند و همچنین اضافه وزن به همراه خواهند داشت.
  • مکمل های غذایی سالم مصرف کنید: ویتامین ها برای عملکرد صحیح مغز و بدن ضروری هستند و تحقیقات نشان می دهد که طیف وسیعی از ویتامین ها به ویژه در کاهش علائم افسردگی مفید خواهند بود.
  • الکل و مواد مخدر را ترک کنید: نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر ممکن است به شما کمک کند تا مدتی احساس بهتری داشته باشید، اما در مدت طولانی، این مواد به شدت افسرده کننده هستند و بیماری افراد را تشدید خواهد کرد.

کلام آخر

افسردگی یکی از رایج ترین اختلالات روانی است که در صورت عدم کنترل می تواند تأثیرات منفی و مخربی بر ذهن و بدن فرد داشته باشد. بهترین راه برای مقابله، کنترل و درمان انواع افسردگی، مشورت با یک درمان گر سلامت روان است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به پزشک متخصص مراجعه کرده و درمان خود را آغاز کنید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با انواع قرص اعصاب و افسردگی آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا