روانشناسی عمومی

بهترین دارو برای استرس و افسردگی【سال1403】⭐

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی درباره بهترین دارو برای استرس و افسردگی را به شما عزیزان معرفی کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید. هر فردی در طول زندگی خود با استرس و اضطراب مواجه است. از استرس قبل از امتحان در دوران کودکی تا مشکلات مالی در بزرگسالی یکی از آن شرایط است که افراد را دچار استرس و اضطراب و در نهایت افسردگی می کند که در شرایط خیلی سخت باید به پزشک متخصص مراجعه شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

استرس و افسردگی چیست؟

استرس واکنش طبیعی و عادی بدن به محرک ها، تغییرات، فشارهای داخلی یا خارجی است که انسان را تحت فشار قرار می دهد. استرس گاهی اوقات می تواند خفیف و زودگذر باشد، مانند چیزی که قبل از یک امتحان ساده به ما وارد می شود یا می تواند شدید باشد و مزمن شود. در واقع قبل از انجام هر کاری کمی استرس مهم و ضروری است و می توانید شما کار خود را بهتر انجام دهید، اما استرس شدید و خیلی زیاد که فشار روحی و جسمی بیش از حد به فرد وارد می کند ممکن است تا تأثیر منفی بر کار و زندگی افراد گذاشته و حتی باعث بیماری و در نهایت افسردگی آن ها شود و همچنین اضطراب یک اساس نگرانی شدید است که با احساس ترس، دلهره و نگرانی افراد را همراهی می کند و افراد در این دوران زندگی سختی را تجربه خواهند کرد.

بسیاری از مردم احساس غم و اندوه یا افسردگی خفیف را در زندگی و افکار خود همیشه یا گاهی اوقات تجربه می کنند که یک واکنش طبیعی به از دست دادن یا چالش های بزرگ و مهم در زندگی است، اما در صورت این که ادامه داشته باشد به افسردگی و ناکامی در زندگی تبدیل خواهد شد. افسردگی یک اختلال خلقی و رفتاری است که می تواند احساسات، افکار و رفتار فرد را تحت تاثیر قرار دهد و حتی به انواع مشکلات روحی و جسمی ختم شود که در زندگی آن ها اختلال بسیاری ایجاد خواهد کرد. زمانی که افراد دچار افسردگی می شوند یعنی فرد در انجام فعالیت های عادی روزانه مشکل دارد و احساس می کند که زندگی ارزش زیستن ندارد.

افرادی که دچار افسردگی می شوند اغلب احساس ضعف دارند و خلق و خوی فرد در بیشتر ساعات روز به خصوص صبح ها تحت تاثیر قرار می گیرد.
تقریباً هر روز احساس خستگی یا کمبود انرژی می کند، او تقریباً هر روز احساس بی ارزشی یا گناه می کند و احساس ناامیدی، بدبینی، تحریک پذیری یا خستگی حتی در مورد چیزهای کوچک خواهد داشت که باید به سرعت درمان شود. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین روانپزشک در تهران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف کنید.

استرس و افسردگی چیست؟

علائم استرس و افسردگی

استرس و افسردگی علائم و نشانه های بسیاری را به همراه دارند که به شرح زیر است:

  • پرخوری یا بی اشتهایی ناگهانی یکی از علائم و نشانه های مهم استرس و افسردگی است.
  • از دیگر نشانه های استرس و افسردگی شدید می توان به مشکلات خواب و بی خوابی در شب اشاره کرد.
  • کاهش میل جنسی در افرادی که با این مشکل روبرو هستند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
  • آن ها نمی توانند تصمیمات خوبی بگیرند و در واقع تمرکز ذهنی لازم را نمی توانند در زندگی خود داشته باشند که در صورت ادامه این وضعیت باید به بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران مراجعه نمایند تا مشکلات خود را برطرف کنند.
  • درد مزمن و خستگی از دیگر نشانه های افسردگی، استرس و اضطراب در افراد است.
  • بی علاقگی به انجام کارهایی که قبلا دوست داشتند، احساس پوچی، ناامیدی و غمگینی، داشتن درد جسمی بدون دلیل و بدون مشکل، فقدان قدرت تصمیم گیری و کاهش تمرکز، فکر کردن به چیزهایی مثل خودکشی، ​به سرعت صدمه دیده و عصبانیت و در نهایت کمبود انرژی و خستگی مداوم نیز از دیگر علائم استرس و افسردگی در افراد محسوب می شود.

دلایل اصلی ایجاد استرس و افسردگی

استرس و افسردگی دلایل مختلفی دارد که در ادامه مقاله به دلایل اصلی آن ها می پردازیم:

  • ژنتیکی: افسردگی می تواند ارثی باشد و قبلا در خانواده وجود داشته باشد. به عنوان مثال، در دوقلوها، زمانی که یکی از آن ها رنج می برد، دیگری احساس استرس و افسردگی می کند.
  • تغییرات شیمیایی در مغز: برخی مواد در مغز می توانند بر خلق و خوی افراد تأثیر منفی و مخربی بگذارند. اگر این مواد تغییر کنند و تعادل آن ها به هم بخورد، ممکن است فرد دچار افسردگی و استرس شود.
  • فاکتورهای محیطی: عوامل محیطی تاثیر زیادی بر استرس و افسردگی دارند. افرادی که در معرض مشکلاتی مانند فقر، تبعیض، خشونت و مشکلات روحی قرار دارند بیشتر در معرض این بیماری هستند که باید به پزشک متخصص مراجعه نموده و درمان را آغاز کنند.
  • شخصیت ها: شخصیت افراد نیز ممکن است تا یکی از دلایل استرس و افسردگی باشد و همچنین اعتماد به نفس پایین می تواند علت این بیماری باشد، زیرا این افراد نمی توانند استرس خود را کنترل و مدیریت کرده و به راحتی با مشکلات برخود کنند و به سرعت احساس شکست و افسردگی خواهند کرد.
  • تنهایی و انزوا: رابطه نزدیکی بین تنهایی و افسردگی وجود دارد. فقدان حمایت اجتماعی نه تنها خطر ابتلا به استرس و افسردگی را افزایش می‌ دهد، بلکه خود افسردگی نیز می‌ تواند باعث شود که خود را از دیگران جدا کنید و احساس بدی را در زندگی تجربه کنید که همان استرس و افسردگی خواهد بود.
  • تروما یا سوء استفاده در دوران کودکی: عوامل استرس زا در دوران کودکی مانند آسیب های دوران کودکی، سوء استفاده یا قلدری نیز می توانند افراد را در معرض ابتلا به بیماری روحی و جسمی از جمله افسردگی قرار داده و افراد را از زندگی عادی خود دور کند.

دلایل اصلی ایجاد استرس و افسردگی

عوارض استرس و افسردگی

استرس و افسردگی عوارض بسیاری را برای افراد به همراه دارد که عبارتند از:

  • تاثیر استرس و افسردگی بر سیستم عصبی: سیستم عصبی بدن که به سیستم عصبی سمپاتیک (SNS) و سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS) مشهور است، نقش مهمی در پاسخ جسمی بدن به استرس و افسردگی خواهد داشت. هنگامی که بدن تحت استرس است، SNS به واکنش جنگ یا گریز بدن کمک می کند و منابع انرژی بدن را برای مبارزه یا فرار از تهدید درک شده همراه می کند. در این مورد، SNS به غدد فوق کلیوی سیگنال می دهد تا هورمون های آدرنالین و کورتیزول را آزاد کنند.
  • تاثیر استرس و افسردگی بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی: استرس بسیار شدید موجب افزایش ضربان قلب و انقباضات بیشتر عضله قلب خواهد داشت. هورمون های آدرنالین، نوراپی نفرین و کورتیزول که در هنگام استرس آزاد کرده و به عنوان پیام رسان این اثرات عمل می کنند و در نهایت موجی استرس شدید و افسردگی در فرد خواهد شد.
  • تاثیر استرس و افسردگی بر دستگاه گوارش: روده و معده از صدها نورون تشکیل شده اند که به طور مستقل عمل می کنند و در ارتباط دائمی با مغز هستند. استرس می تواند بر اتصال روده و مغز تأثیر بگذارد و باعث درد، نفخ یا سایر ناراحتی های روده شود. میلیون ها باکتری در روده وجود دارد که ممکن است تا بر سلامت مغز و پاسخ آن به استرس و افسردگی تأثیر منفی و مخرب بگذارد.
  • تاثیر استرس و افسردگی بر سیستم عضلانی: هنگامی که بدن تحت استرس است، عضلات آن منقبض می شوند. تنش عضلانی پاسخ عضلانی بدن به استرس است و روشی برای مراقبت از بدن در برابر آسیب و درد می باشد. هنگامی که بدن تحت تاثیر استرس مزمن قرار می گیرد، ماهیچه های بدن برای مدت طولانی انقباض پیدا می کند و مشکلات بسیاری را برای افراد فراهم خواهد کرد که آن ها را از زندگی عادی دور می کند.
  • تاثیر استرس و افسردگی بر سیستم جنسی و تناسلی: استرس موجب آزاد شدن هورمون کورتیزول در بدن خواهد شد. کورتیزول نقش بسیار حیاتی و مهمی در عملکرد دستگاه تناسلی مردان دارد، زیرا سطح بالای آن تأثیر منفی و مخربی بر عملکرد طبیعی بیوشیمیایی دستگاه تناسلی مردانه خواهد شد. استرس مزمن بر تولید اسپرم تأثیر می گذارد و در نتیجه بر توانایی آن ها برای تولید مثل تأثیر منفی می گذارد.
  • تاثیر استرس و افسردگی بر سیستم ایمنی: سیستم ایمنی بدن ما با عوامل خطرناک داخلی بدن مبارزه می کند و از ما در برابر آن ها مراقبت می کند. سیستم ایمنی از میلیاردها گلبول سفید یعنی لنفوسیت ها و فاگوسیت ها تشکیل شده است. وقتی در معرض استرس قرار می گیریم، بدن شروع به آزاد کردن هورمونی به نام هورمون کورتیزول می کند که این هورمون با کاهش تعداد لنفوسیت ها در خون و اختلال در ارتباط طبیعی گلبول های سفید، سیستم دفاعی بدن را ضعیف می کند.

راه های درمان استرس و افسردگی

پزشک متخصص برای درمان استرس و افسردگی روش های زیر را پیشنهاد خواهد کرد:

  • مداخلات روانشناختی: انواع مختلفی از مداخلات روانشناختی برای کسانی که از استرس و افسردگی رنج می برند پیشنهاد خواهد شد. اگر در لیست انتظار برای درمان هستید با پزشک خود در مورد راه های مراقبت از خود صحبت کنید تا نوبت به شما برسد.
  • درمان شناختی رفتاری (CBT): بسیاری از ما عادات فکری منفی داریم که ما را از آنچه در زندگی می گذرد منحرف می کند و ما را افسرده می کند و ما را افسرده نگه می دارد. درمان شناختی رفتاری می تواند به شما کمک کند تا هر گونه افکار غیر واقعی و غیر مفید را شناسایی کرده و سپس روش های جدید و مفید تری را برای تفکر و رفتار ایجاد کنید.
  • درمان بین فردی (IPT): درمان بین فردی می تواند به شما در بررسی و پیدا کردن راه حل برای مشکلات خانوادگی، مشکلات با شرکا یا دوستان کمک کند.
  • مشاوره: مشاوران واجد شرایط به شما کمک می کنند تا علائم و مشکلات استرس و افسردگی خود را بررسی کنید و پشتیبانی و مشاوره تخصصی به شما ارائه می دهند تا به زندگی عادی خود باز گردید.
  • روان درمانی تحلیلی: این روش درمانی به شما کمک می کند تا درک کنید که چگونه تجربیات گذشته شما بر زندگی حال شما تأثیر منفی و مخربی می گذارد.
  • الکتروشوک درمانی (ECT): الکتروشوک درمانی به عنوان درمان استفاده می شود، زمانی که جان فرد به دلیل افسردگی شدید در خطر است و نیاز به درمان فوری دارد و همچنین زمانی که افسردگی متوسط ​​یا شدید است و با روش های درمانی دیگر بهبود نیافته است.

بهترین دارو برای استرس و افسردگی

بهترین دارو برای استرس و افسردگی به عبارت زیر است که شما عزیزان با تجویز پزشک متخصص می توانید از آن استفاده کنید:

  • بنزودیازپین ها مانند آلپرازولام
  • داروهای ضد افسردگی SSRI مانند سرترالین
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای مانند کلومیپرامین
  • داروهای ضد افسردگی مهارکننده مونوآمین اکسیداز مانند ایزوکاربوکسازید
  • مسدود کننده های بتا مانند پروپرانولول

لازم است بدانید که بهترین دارو برای استرس و افسردگی برای هر فردی متفاوت می باشد، اما مهمترین داروها، داروهایی هستند که تسکین فوری را ارائه می دهند. هیچ قرص ضد استرس و افسردگی بدون عوارض جانبی وجود ندارد، اما این دارو ها می توانند تا از علائم و نشانه های اضطراب، استرس و افسردگی در کوتاه مدت یا دراز مدت در افراد مختلف را بررسی و همچنین درمان کند. درمان های خانگی گوناگونی برای درمان و تسکین استرس و افسردگی وجود دارد که با تحقیق و بررسی بیشتر می توانید آن ها را انجام داده و سلامتی خود را به دست آورید.

بهترین دارو برای استرس و افسردگی

کلام آخر

استرس و اضطراب از زمان های قدیم در انسان وجود داشته و امروزه در بسیاری از افراد دیده می شود. استرس مداوم و مزمن مشکل خطرناکی برای افراد مختلف در سنین گوناگون محسوب می شود که باید به آن توجه ویژه ای شود. در زندگی پیشرفته امروزی نام استرس، اضطراب و در نهایت افسردگی را زیاد می شنویم و این مشکلات بخش قابل توجهی از زندگی مردم را به خود اختصاص می دهد و مشکلات زیادی از آن ناشی می شود.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد بهترین دارو برای استرس و افسردگی آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (6 امتیاز)

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا