اعتیاد

بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد را به شما ارائه دهیم. هر کسی که از اعتیاد رنج می برد یک سری مشکلات را پشت سر گذاشته که در نهایت به مرحله اعتیاد می رسد. در نتیجه، هنگام ترک مواد، فقط سم زدایی فیزیکی و بدون تغییر عوامل زمینه ای و اساسی که باعث رفتار مصرف مواد می شود، درمان واقعی انجام نمی شود. همین به این معناست که کناره گیری فیزیکی بدون کناره گیری ذهنی از مصرف مواد و تغییر شرایط زندگی مصرف کننده عامل عود مصرف مواد است. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت کنید.

اعتیاد چیست؟

در بیشتر جوامع، جوانان سالم بین 15 تا 20 سال که برای کسب تجربه یا در نتیجه معاشرت با دوستان نامناسب یا معتادان به مواد مخدر مصرف کرده اند، بیشترین تعداد معتادان را تشکیل می دهند. این گروه برای اولین بار مواد مخدر را تجربه می کنند و به دلیل عدم حمایت خانواده و آموزش صحیح، از روی کنجکاوی و در نتیجه معاشرت با کسانی که آنها را به مصرف مواد تشویق می کنند، معتاد می شوند.

لازم است بدانید که تاثیر داروها بر مغز را می توان از زوایای مختلف بررسی کرد. مواد اعتیاد آور بسته به عملکردشان، دریافت اطلاعات از سیستم عصبی را پس از ورود به سیستم ارتباطی مغز مختل می کنند. به این ترتیب پردازش اطلاعات نیز آسیب می بیند. یکی از باورهای غلط در مورد مواد اعتیاد آور این است که وقتی فقط یک بار مصرف شوند، اتفاق خاصی نمی افتد. با یک بار مصرف لیوان آسیب جدی به سیستم عصبی و مغزی فرد وارد می شود. افرادی که به این مواد معتاد هستند باید هر چه سریعتر آن را ترک کنند. افراد در صورت نیاز باید به بهترین روانپزشک ترک اعتیاد در تهران مراجعه نمایند.

اعتیاد چیست؟

عوامل موثر در اعتیاد

عوامل موثر در ایجاد اعتیاد به شرح زیر می باشد:

  • عوامل فردی: فقدان ارزش های دینی و اخلاقی اختلالات روانی و روانی، احساس حقارت، عزت نفس پایین، نارسایی ها و کمبودهای شخصیتی، وابستگی شخصیتی، اضطراب ها و تشویق ها، محرومیت های جنسی و تأخیر در ازدواج، فقر در دوستی و دوستی، شکست ها و ناکامی ها، همه در شکل گیری شخصیت نقش دارند. زودتر و راحت تر وارد دام اعتیاد شود. فردی که اعضای خانواده یا بستگانش وابسته هستند، احتمال بیشتری دارد که وابسته باشند. افراد به دنبال بهترین و سریع ترین روش ترک هستند.
  • عوامل خانوادگی: ریا و ناسازگاری در محیط خانواده، پایین بودن سطح سواد والدین، خانواده های به هم ریخته و به هم ریخته، خانواده های تک والدی یا یتیم، ناآگاهی از روش های تربیتی، والدین خودمحور یا خودکامه، یا والدین سهل انگار و بی بند و بار و عدم ارتباط دوستانه و صمیمی بین والدین و فرزندان از عوامل خانوادگی محسوب می شود.
  • عوامل اجتماعی: بیکاری به عنوان یک معضل اجتماعی محیطی مساعد برای افراط و تفریط اجتماعی به ویژه اعتیاد است. افراد بیکار بیشتر اوقات خود را در قهوه خانه ها می گذرانند و این نوع فرصت ها بهترین و مناسب ترین مکان برای فروش و مصرف مواد مخدر است. در نتیجه عاملی مساعد برای گرایش و کشش به سمت وابستگی که اساساً ناشی از بیکاری افراد است، محسوب می شود.
  • عدم توانایی مالی: فقر یکی از عوامل افزایش وابستگی است. اکثر معتادان به مواد مخدر افراد فقیر جامعه هستند اما نمی توان گفت رابطه مستقیمی بین فقر و اعتیاد وجود دارد. رونق اقتصادی با بیکاری و مهاجرت به شهرهای بزرگ، تفاوت های فرهنگی، تنهایی و عدم حمایت خانواده و عزیزان و نیز وضعیت بد مسکن و محیط، زمینه وابستگی را تشکیل می دهد.
  • استفاده از مواد مخدر به عنوان یک هنجار اجتماعی، در جوامعی که مصرف مواد نه تنها خلاف ارزش تلقی می شود، بلکه بخشی از آداب و سنن جامعه است و یا نشان دهنده تمدن و وسیله احترام و پذیرش است، مقاومتی در برابر مصرف مواد وجود ندارد و سوء استفاده وابستگی شایع تر است.

عوارض اعتیاد

اعتیاد نیز مانند سایر بیماری ها عوارض متعددی دارد که عبارتند از:

  • افسردگی: در این رابطه بین سوء مصرف مواد و افسردگی و سایر اختلالات خلقی ارتباط واضحی وجود دارد. اما واقعیت این است که افسردگی بیشتر از شروع اعتیاد می تواند منجر به شروع اعتیاد شود یا بعد از شروع اعتیاد و مصرف مواد مخدر بدتر شود. به این ترتیب مصرف مواد مخدر باعث ایجاد تغییراتی در مغز و در نتیجه افزایش علائم افسردگی و اعتیاد در فرد می شود. در این راستا برخی از افراد ممکن است برای علائم افسردگی خود از مواد مخدر دیگری استفاده کنند که می تواند منجر به بدتر شدن وضعیت روحی فرد شود.
  • اضطراب: یکی دیگر از اثرات درازمدت اعتیاد بر رفتار، اختلالات اضطرابی و هراس است. در این رابطه تشخیص علت مشکل است و ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد، مثلاً برخی افراد پس از اعتیاد به مواد مخدر دچار علائم اختلال هراس می شوند و در فرد دیگری ممکن است به دلیل وجود اختلالات مضطرب و وحشت زده باشد. . تمایل به مصرف مواد مخدر وجود دارد.
  • اثرات خانوادگی مصرف مواد مخدر: مشکلات خانوادگی، محدودیت روابط خانوادگی، تربیت ناکافی فرزندان، خشونت در خانواده، افت سطح فرهنگ اجتماعی و اقتصادی خانواده، گسترش طلاق و کاهش ازدواج است که امروزه افراد به دنبال بهترین و سریع ترین روش ترک می باشند.
  • پیامدهای اجتماعی مصرف مواد مخدر: مصرف کننده شدن، احساس مسئولیت نکردن در قبال خانواده و جامعه، سطحی نگری و تصنعی شدن روابط اجتماعی و از هم گسیختگی پیوندهای عاطفی مستحکم، گسترش جرم و جنایت، شیوع بیماری های عفونی و خطرناک مانند ایدز و هپاتیت، محرومیت از آینده. ایجاد آموزش خوب و ایجاد مشاغل کاذب.

بهترین و سریع ترین روش ترک اعتیاد

در ادامه مقاله به بررسی و معرفی بهترین و سریع ترین روش ترک می پردازیم:

  • درمان پزشکی: همانطور که قبلا ذکر شد، استفاده از داروهای جایگزین یا به اصطلاح مواد مخدر از نوع تریاک را می توان روش مناسب ترک دانست و متادون و B2 اغلب به عنوان داروهای ترک اعتیاد شناخته می شوند. اما باید به خاطر داشته باشیم که خطر اعتیاد به این داروها نیز وجود دارد که معمولاً به دلیل مصرف خودسرانه آنها یا عدم رعایت دستورات پزشک است.
  • ماتریکس و روان درمانی: روش ماتریکس که در واقع با کمک روان درمانی انجام می شود، روشی مناسب برای مصرف کنندگان هروئین است. لازم به ذکر است که در این 2 روش با کمک مشاور و با روش هایی مانند خانواده درمانی و گروه درمانی به فرد بیمار کمک می شود تا ترک کند.
  • 12 قدم: این روش یک روش درمانی نیست بلکه حاصل تجربه افرادی است که در گذشته با این بیماری مواجه بوده اند و شامل اصول متعددی از جمله اعتراف به عدم تسلط و خودکنترلی بیمار، مرور اشتباهات گذشته با مشاور و تلاش می باشد. برای جبران آن و یا یادگیری روش جدیدی از زندگی پس از ترک مواد.

بهترین و سریع ترین روش ترک

روش های ترک اعتیاد در خانه

روش های ترک اعتیاد در خانه عبارتند از:

  • ترک ناگهانی اعتیاد: بسیاری از افراد و خانواده ها بر این باورند که ترک اعتیاد باید یک بار برای همیشه اتفاق بیفتد، در حالی که اعتیاد نوعی بیماری است که علاوه بر بدن، ذهن و روح انسان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و از شیر گرفتن کامل، علاوه بر پاک شدن بدن، زمانی رخ می دهد. ، ذهن فرد نیز از این مشکل پاک می شود. ترک ناگهانی فقط جنبه فیزیکی اعتیاد را پاک می کند و منجر به سم زدایی از بدن می شود و در این روش درمانی، ذهن و روان فرد درمان نشده رها می شود و درگیر اعتیاد می ماند.
  • ترک اعتیاد در خانه،  ترک پیشرونده: در روش ترک تدریجی، فرد به مرور زمان دارو را مصرف می کند تا به صفر برسد و کاملاً آن را ترک کند. این روش ترک عمدتاً در موادی مانند تریاک، شربت، مورفین و … استفاده می شود. علائم و به تدریج بدن شما اعتیاد خود را به این ماده از دست می دهد.
  • استفاده از درمان های سرپایی: برای رهایی از اعتیاد در منزل می توان از روش های سرپایی و غیر بیمارستانی استفاده کرد که از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد که شامل دارو درمانی، روان درمانی فردی، گروه درمانی و پردازش ماتریسی می شود.

کلام آخر

بسیاری از افراد درگیر اعتیاد هستند و ترجیح می دهند در خانه ترک کنند، زیرا سایر روش ها و درمان بیمارستانی در مراکز درمانی پرهزینه و زمان بر است و برخی از مراکز ترک اعتیاد از روش های سختگیرانه استفاده می کنند. آنها از آن به عنوان بستن شخص به تخت استفاده می کنند که باعث می شود فرد از رفتن بترسد. یکی از باورهای غلط در مورد مواد اعتیاد آور این است که وقتی فقط یک بار مصرف شوند، اتفاق خاصی نمی افتد. فقط یک نوشیدنی می تواند آسیب شدیدی به سیستم عصبی و مغز فرد وارد کند. افرادی که به این مواد معتاد هستند باید هر چه سریعتر آن را ترک کنند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای آن این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد بهترین و سریع ترین روش ترک آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا