اعتیاد

مصرف هروئین چه عوارضی دارد؟【سال1403】⚡

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی درباره مصرف هروئین چه عوارضی دارد؟ را به شما ارائه دهیم. هروئین ماده ای است که میلیون ها نفر در سراسر دنیا از آن استفاده می کنند و به سن و طبقه اجتماعی خاصی محدود نمی شود. هروئین صدمات زیادی به مصرف کننده وارد می کند که متاسفانه تنها پس از مدت ها ظاهر می شود. هروئین به نام های دیامرفین یا دی استیل مورفین نیز شناخته می شود و یکی از زیر مجموعه های مواد افیونی است و افراد برای رهایی و ترک آن به پزشک متخصص مراجعه نمایند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

هروئین چیست؟

هروئین ماده ای است که از مرفین به دست می آید و بسیار اعتیاد آور است که همیشه به شکل پودر سفید و قهوه ای روشن یا تیره است. این دارو عمدتاً برای اهداف تفریحی غیرقانونی و گاهی اوقات دارویی برای اهداف درمانی و کاهش درد استفاده می شود. هروئین به صورت تزریقی، سیگاری و استنشاقی مصرف می شود. مصرف متعاقب هروئین با تأثیر بر گیرنده های مواد افیونی در مغز باعث وابستگی و اعتیاد شدید به این ماده در مدت زمان کوتاهی می شود و در درازمدت، اعتیاد به هروئین به طور قابل توجهی بر بدن و زندگی مصرف‌ کننده تأثیر می‌ گذارد و پیامدهای بسیاری از جمله اختلالات جنسی و روانی مختلف، مشکلات گوارشی، مشکلات کبدی و کلیوی و همچنین آسیب به قلب، رگ‌ های خونی و مغز را به دنبال دارد. مصرف مقدار زیاد هروئین می تواند باعث کما و ایست قلبی و تنفسی و نالوکسان در افراد و در نهایت موجب مرگ افراد معتاد شود.

جالب است بدانید که در سال 1893، فلیکس هافمن، شیمیدان شاغل در شرکت آلمانی بایر، برای اولین بار این ماده را به عنوان داروی سرفه در کودکان کشف کرد و آن را روی کارگران کارخانه مورد ارزیابی قرار داد و سپس کارگران ادعا می کردند که پس از استفاده از آن احساس  قهرمانی و پیروزی می کنند و به این ترتیب این ماده مخدر به هروئین معروف شد. بسیاری از افراد به بهانه تفریح ​​و ایجاد احساس رفاه و آرامش از هروئین استفاده می کنند. شاید مصرف هروئین در ابتدا به انسان احساس آرامش و خوشی می دهد و درد جسمی و روحی او را موقتاً تسکین می دهد، اما در درازمدت عواقب جدی بر جای می گذارد. البته هروئین در زمینه پزشکی به منظور درمان و کاهش درد بیماران استفاده می شود و تاثیرات مثبتی نیز به همراه دارد.

اولین استفاده از هروئین باعث تهوع یا استفراغ می شود، اما به تدریج و با افزایش مصرف، این عوارض کاهش یافته و یا از بین می روند. در ابتدا هروئین برای درمان بیماری های بدخیم و خلاص شدن از شر مورفین تهیه می شد، اما به زودی مشخص شد که این دارو بیش از همه مواد مخدر اعتیاد آور است و خاصیت مخدر قوی تری دارد. بیشتر هروئین جهان در آسیا و آمریکای لاتین، جایی که خشخاش کشت می شود، تولید می شود. مرفین از صمغ تریاک در آزمایشگاه‌ های نزدیک این مزارع استخراج می‌ شود و سپس در آزمایشگاه‌ های واقع در کشور تولیدکننده یا نزدیک به آن به هروئین تبدیل می‌ شود. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین مرکز ترک اعتیاد مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف کنید.

هروئین چیست؟

نحوه مصرف هروئین

مصرف مواد مخدر هروئین به چند مدل مختلف انجام می شود که به شرح زیر است:

  • تزریق: در این روش هروئین را در یک قاشق در آبلیمو، جوهر لیمو یا قرص ویتامین 3 حل کرده و کمی حرارت می دهند و سپس محلول به دست آمده با سرنگ تزریق می شود که می توان از آن به صورت عضلانی یا داخل وریدی در رگ ها استفاده کرد. در تزریق وریدی، معتادان ابتدا از سیاهرگ های قابل مشاهده در جلوی ساعد استفاده می کنند و بعد از مدت ها تزریق نقاط مختلف دروس و دیگر جواب ندادن این نقاط، نوبت به پشت دست، ساق پا، گردن و در نهایت بیضه ها خواهد رسید که تزریق به بیضه آخرین مرحله برای این نوع اعتیاد است، اگرچه امروزه استنشاق آن به ویژه در بین جوانان بیشتر از سایر روش های مصرف هروئین است.
  • استنشاق از راه بینی: این روشی است که عموماً توسط معتادان ابتدایی استفاده می شود. آن ها هروئین را روی کاغذ صافی می ریزند و با استفاده از یک اسکناس لوله شده آن را از بینی عبور می دهند.
  • سیگاری: در این روش هروئین را که حدود 5 سانت طول دارد، روی کاغذ سیگار یا هر نوع کاغذ دیگری می ریزند و باید قسمت پایین آن با دستمال کاغذی یا تکه های نازک مقوا که با کبریت روشن شده اند، پوشیده شده باشد که دود خارج شده از آن به کمک لوله باریکی از داخل دهان کشیده می شود و این لوله باریک نیز با تا زدن یک ورق کاغذ در سمت کاغذ به دست می آید. وجود تکه های نیمه سوخته دستمال کاغذی یا تکه های نازک مقوا یا سیاه بودن رویه فویل نشانه مصرف هروئین است.

انواع هروئین

هروئین انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:

  • هروئین پودر سفید که تصفیه شده تر یا به نوعی خالص تر از سایر انواع دیگر مواد مخدر است. هروئینی که در خیابان ها فروخته می شود اصلا هروئین خالصی نبوده و دارای عوارض بسیاری است. فروشندگان این دارو یا این مدل از هروئین را با پودر شیر، نشاسته، بکینگ پودر و پودر گلوکز، پودر گچ، پودر قند، کافئین، پودر برنج، آرد و مواد دیگر ترکیب کرده و به فروش می رسانند.
  • هروئین تار سیاه، نوعی هروئین تیره رنگ است که از قوام تیره تا شکل سخت و سنگ مانند در حال تغییر است. تار سیاه که گاهی به آن چیوا، تار مکزیکی یا تار سیاه نیز می گویند، کمتر از هروئین به صورت پودر تصفیه شده است. رنگ تیره که می تواند از قرمز تیره تا قهوه ای تیره تا سیاه در حال تغییر باشد، ناشی از ناخالصی های موجود در فرآیند تصفیه است.
  • هروئین پودر قهوه ای که اغلب هروئین قهوه ای مکزیکی می باشد، از هروئین سیاه تصفیه شده تر است، اما ارزان تر از هروئین پودر سفید است. مقداری از پودر قهوه‌ ای هروئین تار سیاه است که با افزودنی‌ های دیگر مخلوط شده است تا استنشاق راحت تر و قابل دسترس شود.
  • هروئین مرطوب یا خیس نیز یکی دیگر از انواع هروئین است که به دلیل ظاهرش به این نام مشهور است. هروئین مرطوب یا به عبارتی هروئین گل به دلیل خیس بودن و رنگ آن قهوه ای روشن است و این نوع از هروئین ظاهری خمیری دارد و از طرفی بعد از مصرف آن تا یک ساعت فرد احساس شوق و شادی می کند.

انواع هروئین

علائم مصرف هروئین

مصرف هروئین علائمی را به همراه دارد که عبارتند از:

  • افراد معتاد احساس سرخوشی شدید پس از مصرف دارند.
  • آن ها پس از مدتی بعد از مصرف، احساس خستگی و خماری می کنند.
  • افراد مصرف کننده تعریق زیاد و بوی بد بدن را تجربه خواهند کرد.
  • افراد معتاد تغییر ناگهانی در رفتار خود را به اطرافیان نشان می دهند.
  • آن ها دیگر نگران ظاهر و لباس خود نیستند.
  • آن ها عدم توجه و تمرکز به اطرافیان خواهند داشت.
  • آن ها علاقه خود به مدرسه را از دست داده و در نهایت موجب افت تحصیلی آن ها می شوند.
  • واکنش شدید به انتقاد و تحریک پذیری شدید نشان خواهند داد.
  • درخواست های متوالی پول از خانواده و دوستان خود دارند.
  • عدم تمایل به برقراری ارتباط با دوستان یا افراد جدید را پیدا می کنند.
  • آن ها غیبت های متوالی از مدرسه و خروج مشکوک از خانه را تجربه می کنند.
  • چرت زدن های گاه به گاه حتی در حین کار یا چت نیز از دیگر علائم مصرف هروئین محسوب می شود.
  • آن ها از شرکت در فعالیت ها و مراسم ها خودداری می کنند.
  • از سرگرمی و ورزش دوری می کنند.
  • کوچک شدن مردمک های چشم نیز یکی از علائم مصرف هروئین است.
  • ایجاد تورم های چرکی در پوست یکی از علائم و همچنین عوارض مصرف هروئین در افراد است.
  • علائم و نشانه های رفتاری مصرف هروئین بسیار خواهد بود.
  • آن ها حالت تهوع و استفراغ خواهند داشت.
  • آن ها خارش شدید بدن دارند که در نهایت منجر به زخم و عفونت می شود.
  • تنگی نفس از دیگر علائم مصر مواد مخدر به ویژه هروئین است.

تاثیرات مخرب هروئین بر بدن

مصرف هروئین می تواند تاثیرات منفی و مخربی بر بدن انسان داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • مصرف زیاد هروئین می تواند به طور جدی به قلب افراد مصرف کننده صدمه وارد کرده و موجب به بیماری قلبی شود. مصرف بیش از حد هروئین و بیماری قلبی به طور هم زمان رخ می دهد. اگر از هروئین استفاده کنید، می تواند به دیواره و دریچه های قلب شما صدمه زده و تاثیرات جبران ناپذیری بر جای بگذارد. شما عزیزان در صورت مصرف هروئین از زندگی عادی و شاد خود دور شده و همچنین به اعضاء خانواده خود آسیب می رسانید.
  • مصرف هروئین همچنین می تواند باعث آریتمی قلبی یا ضربان قلب یا ریتم نامنظم قلب شده و در نهایت به نارسایی شدید قلبی دچار شوید. این ماده همچنین بر میزان خونی که قلب می‌ تواند به بدن شما پمپ کند و در نهایت بر عملکرد مغز و اندام‌ های بدن تأثیر می‌ گذارد.
  • مصرف هروئین می تواند باعث بیماری آدم ریوی شود که زمانی رخ می دهد که قلب قادر به پمپاژ مداوم خون در بدن نباشد و با مصرف هروئین این بیماری ایجاد می شود و فرد در زندگی با مشکلات بسیاری در مورد سلامتی مواجه خواهد شد.
  • با استفاده از هروئین، دندان های افراد معتاد می توانند به طور غیر مستقیم خراب شده و آسیب ببینند. مواد ها و به خصوص هروئین ممکن است تا به دندان‌ های شما آسیب جدی رسانند و آسیب‌ های مرتبط با دندان بسته به نوع مواد مخدر و شرایط افراد متفاوت خواهد بود که خوشایند نیست و چهره افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • استفاده از مواد مخدر مانند هروئین می تواند اشتیاق شما به خوردن نوشیدنی های شیرین، آب نبات و شیرینی ها را افزایش دهد که این تمایلات می تواند منجر به پوسیدگی و بیماری لثه شود و افراد لحظات بدی را در زندگی خود تجربه کنند.
  • مصرف هروئین، خطر ابتلا به بیماری های پوستی و عفونت های سخت را افزایش می دهد. با افزایش مصرف هروئین، بیماری های پوستی می توانند به مشکلات مادام العمر تبدیل شوند. این عوارض ممکن است شامل عفونت های پوستی رایج، آبسه ناشی از مصرف هروئین
    عفونت های باکتریایی در محل های تزریق، زخم های پوستی ناشی از مصرف هروئین و گانگرن یا انتشار عفونت پوستی به سایر بافت های بدن باشد که باید به سرعت درمان شود.
  • چشم های هروئین یک اصطلاح عامیانه برای چشم های خون آلود ناشی از مصرف هروئین است.
  • اگر هروئین استنشاق می کنید، ممکن است مشکلات تنفسی مانند ترشحات مخاطی داشته باشید.
  • مصرف هروئین می تواند باعث کاهش وزن سریع و شدید در افراد شود و نشانه های این کاهش بیشتر در صورت و چشم های فرورفته دیده می شود.
  • مردم ممکن است به شما بگویند که خسته یا پیر به نظر می رسید که این عارضه در خانم ها بیشتر نمایان خواهد شد و زیبایی آن ها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

تاثیرات مخرب هروئین بر بدن

کلام آخر

اعتیاد به هروئین و عوارض پزشکی، اجتماعی و قانونی ناشی از آن می تواند برای زندگی افرادی که از آن استفاده می کنند ویرانگر باشد. تحقیقات با استفاده از اسکن مغز نشان داده است که استفاده طولانی مدت و مداوم هروئین منجر به تغییراتی در عملکرد مغز می شود، اگرچه تأثیر این تغییرات به خوبی درک نشده است، اما ممکن است ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد تا مغز پس از قطع مصرف هروئین به عملکرد طبیعی خود بازگردد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد مصرف هروئین چه عوارضی دارد؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

4.1/5 - (12 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا