اختلالات

علائم و تاثیر افسردگی در زنان و درمان آن【سال1403】⭐

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد علائم و تاثیر افسردگی در زنان و درمان آن را به شما عزیزان ارائه دهیم. زنان یکی از گروه های آسیب پذیر در زمینه بیماری های روانی هستند. بد نیست بدانید زنان دو برابر مردان از افسردگی و عوارض آن رنج می برند. افسردگی یک اختلال روانی بسیار شایع است و حتی کودکان نیز گاهی از آن رنج می برند، اما زنان به دلیل تغییرات جسمی و هورمونی و شرایط خاصی که در زندگی تجربه می کنند، تحت تاثیر قرار گرفته و اسیب بیشتری را تجربه می کنند.

افسردگی در زنان چیست؟

افسردگی در زنان یکی از اختلالاتی است که در هر زمان و به دلایل مختلف می تواند سلامت عمومی زنان را تحت تأثیر قرار دهد. بروز این بیماری ارتباط مستقیمی با سن، سطح درآمد و نوع نژاد بیماران ندارد. از آنجایی که زنان ذهن حساسی دارند، این دسته از افراد دو برابر مردان مستعد ابتلا به این بیماری هستند. ناراحتی و غمگینی یکی از ابتدایی ترین علائم افسردگی است، اما تنها علامت این اختلال نیست. فردی که از افسردگی رنج می برد به احتمال زیاد علائم فیزیکی زیادی مانند بدن درد، گرفتگی عضلات یا مشکلات گوارشی را تجربه می کند. همچنین ممکن است مشکلات خواب، بیدار شدن در صبح و خستگی مداوم داشته باشند.

آمارهای جهانی نشان می دهد که زنان دو برابر مردان از افسردگی رنج می برند. انجمن روانشناسی ایران نیز به این موضوع اشاره می کند که نسبت زنان ایرانی مبتلا به این اختلال سه تا چهار برابر بیشتر از حد طبیعی است. میزان افسردگی در بین زنان بین پنج تا هفت درصد است، اما طبق آمار و ارقام بین 15 تا 28 درصد زنان ایرانی از افسردگی رنج می برند. با توجه به وظیفه مهم زنان در تربیت فرزندان، افسردگی در زنان باید به عنوان یک خطر جدی تلقی شود و علائم افسردگی در زنان شناسایی شود و برای پیشگیری و درمان به موقع و به موقع، اقدامات اساسی انجام شود.

باید بدانید که علائم افسردگی در زنان خانه دار ممکن است پایدارتر باشد. زن هیچ لذتی از زندگی نمی برد و کار شخصی خود را بدون هیچ لذتی و تنها با اجبار انجام می دهد. اکثر زنان افسرده خانه نشین، منزوی و گوشه گیر هستند و نمی خواهند با جمعیت ارتباط برقرار کنند. به عبارت دیگر حالت حیا فرد را آزار می دهد. زنان خانه دار افسرده انگیزه ای برای انجام کارهای روزانه خود ندارند. این افراد رویاهای بلندپروازانه یا احساس جاه طلبی برای رسیدن به اهداف خود ندارند. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه نمایید.

افسردگی در زنان چیست؟

علائم و تاثیر افسردگی در زنان

افسردگی در زنان علائم و تاثیرات مختلفی دارد که به شرح زیر است:

  • احساس شدید گناه
  • کاهش سطح انرژی و خستگی
  • بی خوابی یا خواب زیاد
  • از دست دادن قابل اعتماد
  • پرخوری یا از دست دادن اشتها
  • داشتن دردهایی مانند سردرد، کمردرد، مشکلات گوارشی و سایر دردهای فیزیکی
  • احساس غم و اندوه مداوم
  • ذهنی حساس و ناآرام داشته باشید
  • عدم لذت بردن از سرگرمی ها و علایق گذشته
  • عدم تمرکز روی سوژه ها برای مدت طولانی
  • از دست دادن مداوم اشتها
  • احساس ناتوانی و ضعف
  • احساس پوچی و بی ارزشی
  • ظهور رفتارهای مبتنی بر خشم
  • بی دلیل گریه کن
  • مشکل در خوابیدن به خصوص در شب
  • افکار مرگ و اقدام به خودکشی

انواع افسردگی در زنان

انواع افسردگی در زنان رخ خواهد داد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • افسردگی ماژور یا شدید افسردگی اساسی شایع ترین نوع افسردگی است. این نوع افسردگی بین زنان و مردان رایج است. اما شیوع آن در بین زنان بیشتر است. اگرچه افسردگی اساسی یک اختلال مزمن است. اما معمولا به صورت اپیزودیک اتفاق می افتد و هر قسمت می تواند چندین هفته یا چند ماه طول بکشد.
  • افسردگی در زنان میانسال: زنان میانسال بیشتر از مردان میانسال مستعد ابتلا به افسردگی هستند و این وضعیت پس از یائسگی کاهش می یابد. در این دوران افسردگی در زنانی که در گذشته به آن مبتلا بوده اند بیشتر رخ می دهد، بنابراین نمی توان سن را عامل موثری در زنان مسن مبتلا به افسردگی دانست.
  • افسردگی در دوران بارداری: برخلاف تصور رایج، زنان باردار نیز مانند سایر زنان مستعد ابتلا به افسردگی هستند، به خصوص اگر قبلاً از این بیماری رنج برده باشند. در بیشتر موارد عود بیماری به دلیل قطع مصرف داروها در دوران بارداری رخ می دهد. کارشناسان بر این باورند که استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی در دوران بارداری می تواند منجر به سقط جنین یا اختلال در رشد جنین شود. برخی دیگر از متخصصان بر این باورند که جنینی که در سه ماه آخر بارداری در معرض این داروها قرار گرفته است ممکن است با شرایطی مانند مشکلات تنفسی، حساسیت، سوء تغذیه، عصبانیت و افت قند خون به دنیا بیاید.
  • افسردگی نوجوانان: افسردگی در دختران و پسران غیر بالغ به یک میزان مشاهده می شود، اما همانطور که گفتیم با ورود به بزرگسالی، احتمال افسردگی در دختران بیشتر می شود و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

عوامل تشدید کننده افسردگی در زنان

عوامل مختلفی در زندگی زنان وجود دارد که موجب افسردگی می شود و عبارتند از:

  • استدلال عاطفی: باور داشته باشید که احساسات شما در حال تحقق هستند (“من واقعاً احساس می کنم بازنده هستم. من واقعاً به اندازه کافی خوب نیستم”).
  • اهمیت زیاد به «باید ها» و «نباید ها»: شما خود را به فهرستی دقیق از باید ها و نباید ها محدود می کنید و اگر آن قوانین را رعایت نکنید، خود را مورد ضرب و شتم قرار می دهید.
  • برچسب زدن: خود طبقه‌ بندی بر اساس اشتباهات و کاستی‌ ها (“من یک شکست خورده هستم؛ من عجیب و غریب و بازنده هستم”).
  • محیط ناسالم می تواند باعث بروز علائم بیشتر افسردگی در زنان شود: شکی نیست که یک محیط سالم و یک خانواده بدون حمایت می تواند افسردگی یک زن را بدتر کند.
  • تعمیم بیش از حد: یک تجربه منفی را تعمیم دهید، که فرد امیدوار است آن را برای همیشه حفظ کند (“من نمی توانم کاری انجام دهم”).
  • تطهیر ذهنی: مانند نادیده گرفتن رویدادهای مثبت و تمرکز بر روی منفی. تمرکز روی چیزهای شکسته و نادیده گرفتن همه نکات مثبت
  • نداشتن دید مثبت: با توجه به اینکه چرا رویدادهای مثبت به حساب نمی آیند (او گفت که با ما خوش گذرانده است، اما فکر می کنم او فقط تظاهر می کرد که خوشحال است.)
  • سریع قضاوت کنید: ایجاد تفسیرهای منفی بدون شواهد واقعی در طول زمان می تواند انواع مختلفی از افسردگی مزمن را با پیامدهای تلخ ایجاد کند. شخص مانند یک ذهن خوان (“او باید فکر می کند من یک فرد بدبخت هستم”) یا یک فالگیر (“من برای همیشه در این شغل لعنتی گیر کرده ام”) عمل می کند.

عوامل تشدید کننده افسردگی در زنان

راه های درمان افسردگی بدون دارو

زنان در صورت ابتلا به افسردگی می توانند روش های درمانی بدون دارو زیر را امتحان کرده و مشکلات خود را تا حد زیادی برطرف نمایند:

  • از مشاور کمک بگیرید: زمانی که ارتباط با دیگران و کمک گرفتن موثر نیست، یک مشاور روانشناسی در زمینه سلامت روان کمک زیادی به شما می کند و بیش از هرکس دیگری در درمان افسردگی همراه و راهنمای شما خواهد بود. مشاور مهارت ها و دیدگاه هایی را به شما آموزش می دهد تا از شر افکار منفی و افسردگی خلاص شوید و از تکرار آن ها جلوگیری کنید. یک مشاور حرفه ای می تواند مانند یک دوست صمیمی در کنار شما باشد و به شما در غلبه بر افسردگی کمک کند.
  • افکار منفی را بشناسید و با آن مبارزه کنید: افسردگی تا حد زیادی افکار منفی را در ذهن شما پرورش می دهد. این افکار روی چشم انداز و آینده شما تأثیر می گذارد. با شناسایی و آگاهی از افکار منفی، بهتر می توانید با آنها مبارزه کنید.
  • درمان افسردگی با کمک دیگران: اگر یکی از اعضای خانواده شما از افسردگی مزمن یا خفیف رنج می برد، روش هایی وجود دارد که می توانید به کاهش علائم افسردگی کمک کنید. حمایت عاطفی از طریق وادار کردن او به صحبت، خودداری از بی اعتباری اظهارات واهی و در عوض تلاش برای درک واقعیت، با تشکیل گروه های دوستانه و برگزاری برنامه های تفریحی بدون اجبار او و در نهایت امید به بهبودی او.
  • مدیریت استرس: استرس طولانی مدت باعث افسردگی در شما می شود. هر موقعیت استرس زا مانند شرایط زندگی، فشار کاری و مراقبت از کودک را شناسایی کنید و راه هایی برای کاهش این مشکلات و کنترل استرس خود بیابید. به یاد داشته باشید که مشکلات و فشارهای زندگی همیشه وجود دارند و استرس در مورد آنها شما را ضعیف می کند.
  • انجام فعالیت های لذت بخش: برای درمان افسردگی، باید سبک زندگی خسته کننده خود را تغییر دهید. کارهایی را انجام دهید که به شما آرامش می دهد، راه های مدیریت و غلبه بر استرس را بیاموزید و فعالیت های سرگرم کننده را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
  • افزایش ارتباطات اجتماعی: شبکه های مجازی وسیله ارتباطی خوبی برای تعامل هستند، اما هرگز نمی توانند جایگزین جلسات حضوری شوند. با افرادی که به آنها اعتماد دارید و شنوندگان خوبی هستند ارتباط برقرار کنید تا روند درمان را تسریع کنید. واکنش های ساده با صحبت چهره به چهره و بیان احساسات نقش مهمی در بهبود افسردگی دارد.
  • مصرف ویتامین دی: کمبود ویتامین D به خصوص در بین زنان بسیار شایع است. برخی مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین D با افسردگی مرتبط است. اگرچه مطالعات بیشتری برای درک رابطه بین افسردگی و ویتامین D مورد نیاز است، بسیاری از پزشکان مکمل های ویتامین D را برای بهبود خلق و خو و علائم افسردگی توصیه می کنند.
  • مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 چربی های ضروری هستند که در بسیاری از ماهی ها، مغزها و دانه ها یافت می شوند. تحقیقات نشان می دهد که امگا 3 می تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. خوردن غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی سالمون و دانه های چیا به شما کمک می کند تا امگا 3 مورد نیاز خود را دریافت کنید. اگر نمی توانید امگا 3 مورد نیاز خود را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، می توانید از مکمل های امگا 3 استفاده کنید.

کلام آخر

عوامل متعددی می تواند خطر ابتلا به افسردگی را در زنان افزایش دهد. بسیاری از این دلایل را می توان با سلامت جسمانی مرتبط دانست. این موارد به طور مستقیم باعث افسردگی در زنان نمی شود، اما باعث تشدید افسردگی می شود. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد علائم و تاثیر افسردگی در زنان و درمان آن آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا