عمومی

17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب【سال1403】⭐

ما قصد داریم در این مقاله 17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب را به شما عزیزان معرفی کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید. غم و اندوه مکرر و همیشگی نوعی اختلال خلقی بسیار رایج محسوب می شود که در زمینه سلامت روان، افسردگی نامیده می شود و اختلال افسردگی بسیار تلخ بوده و همچنین موجب می شود که افراد همیشه غمگین و مضطرب باشند که برای درمان باید اقدام شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله حمایت و همراهی کنید.

افسردگی و اضطراب چیست؟

افسردگی در زبان انگلیسی به دسته اختلالات خلقی تعلق دارد که با احساس غم و اندوه، از دست دادن شخص یا چیزی دلخواه یا عصبانیت که در فعالیت های روزانه فرد اختلال ایجاد می کند و متاستفانه نسبتاً رایج است. افسردگی بسیار حس بدی است که افراد در این دوره در سنین مختلف بیشتر روز احساس افسردگی می کنید، فقدان اشتیاق در بیشتر فعالیت های روزمره، کاهش یا افزایش بیش از حد وزن، بیش از حد می خوابید یا نمی توانید بخوابند، در بیشتر مواقع خستگی یا کمبود انرژی، احساس تنهایی و غم مداوم، احساس ناامیدی، احساس گناه یا بی ارزشی، عدم تمرکز یا ناتوانی در تصمیم گیری، افکار مربوط به خود آزاری، مرگ و خودکشی را تجربه می کنند.

باید بدانید که افسردگی عوارض بسیاری را به همراه دارد و افراد مبتلا به افسردگی عموما در معرض خطر بالای اختلالات اضطرابی و اختلالات مصرف مواد هستند که در این صورت خطر خودکشی نیز در این افراد بالا رفته و آن ها به زندگی خود خاتمه می دهند. اگر افسرده هستید یا علائمی دارید، باید در اسرع وقت به روانشناس یا بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه کرده و با آن ها مشورت نمایید یا اگر نمی توانید به یک متخصص مراجعه کنید، با یک دوست یا یکی از عزیزانتان، فردی با تخصص سلامت یا فردی که به او اعتماد دارید، مشورت بگیرید تا با این روش بتوانید بهتر بیماری خود را مدیریت کنید.

افراد می توانند از افسردگی پیشگیری کنند با روش های مختلف خانگی که شامل ورزش کردن، سیگار کشیدن را ترک کرده، سعی کنند به برنامه روتین برای زندگی خود پایبند باشند، اگر در زندگی خود با مشکلی روبرو هستید، می توانید با یک روانشناس مشورت کنید، خوب کافی داشته باشید، از داروهای تجویزی مانند سیتالوپرام استفاده کنید، برنامه و رژیم غذایی درستی داشته باشید، سعی کنید بین کار و زندگی شخصی تعادل برقرار کنید و دوستان خوب پیدا کنید که با انجام این روش ها می توانید به خودتان کمک کنید تا زندگی بهتری داشته باشید.

افسردگی و اضطراب چیست؟

17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب

غذاهایی وجود دارد که افسردگی و اضطراب را تشدید کرده و مضر می باشد که در ادامه مقاله به بررسی بیشتر آن ها می پردازیم:

  • فست فود: فست فود ها به دلیل موادی که برای مدت طولانی باقی می مانند و همچنین مقدار زیادی روغن می توانند به بدن و همچنین به روان و ذهن افراد در سنین مختلف آسیب زیادی وارد کنند. بر اساس تحقیقات افرادی که در برنامه روزانه و هفتگی خود فست فود زیادی مصرف می کنند، نسبت به افراد عادی که فست فود مصرف نمی کنند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند.
  • قند و شکر: شکر از قدیم الایام یک شیرین کننده معروف در بین مردم بوده است. شکر تولید پروتئینی را که باعث رشد سیناپس ها و نورون ها می شود را متوقف کرده یا سطح ترشح آن را کم خواهد کرد. بر اساس تحقیقات قند در زوال عقل در مردان و زنان و همچنین یائسگی زودرس در زنان نقش دارد و همچنین موجب تشدید افسردگی در افراد مختلف می شود.
  • کافئین: کافئین در بسیاری از مواد و خوراکی هایی که در طول شب و روز استفاده می‌ کنیم نیز وجود دارد، مصرف متعادل کافئین می‌ تواند برای بدن مفید و لازم باشد، اما اگر این مصرف نامتعادل باشد می‌ تواند آسیب‌ های روحی و جسمی بسیاری را به وجود آورده و در نهایت موجب تشدید یا ایجاد افسردگی شود.
  • الکل: الکل با تاثیر مستقیم بر سیستم عصبی انسان می تواند باعث ایجاد حالات روانی غیرطبیعی در فرد شود. الکل می تواند حالت های شیدایی مرتبط با مرحله افسردگی را ایجاد کند و همچنین مصرف آن تاثیرات مخربی بر سیستم تنفسی، کبد، معده، کلیه ها و قلب می تواند باعث تشدید افسردگی و ایجاد این بیماری شود.
  • شیرین کننده های مصنوعی: شیرین‌ کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌ های رژیمی و نوشیدنی‌ های سرد حاوی مقدار کمی یا بدون قند واقعی نیستند و می‌ توانند باعث افسردگی در نوجوانان شوند که در نهایت موجب تغییر در رفتار و اخلاق افراد شده و همچنین بیماری را تشدید خواهد کرد.
  • غذاهای سرشار از سدیم: مصرف زیاد نمک بیماری های جسمی بسیاری را پدید آورده و همچنین باعث افسردگی و ناراحتی می شود، سدیم ممکن است تا سیستم عصبی افراد در سنین مختلف را مختل کرده و موجب بروز عدم تعادل روانی در افراد شود که از این رو توصیه می شود تا مصرف سدیم را کاهش دهید.
  • روغن های هیدروژنه و جامد: این مواد می توانند خونرسانی به مغز را مختل کرده و حوادث بدی را ایجاد کنند که در این صورت استفاده از روغن های گیاهی به شدت توصیه می شود. روغن های چرب باعث اضافه وزن و چاقی می شوند و به راحتی باعث افسردگی شدید در فرد می شوند که باید در مصرف آن ها احتیاط کرد.
  • چربی ترانس: چربی های ترانس نام دیگر چربی های مرتبط با چربی های اشباع نشده است. این چربی‌ ها معمولاً در یک وعده غذایی کامل یافت نمی‌ شوند، اما مصرف آن‌ ها می‌ تواند باعث تنگی و انسداد رگ‌ ها شود و همچنین بر اساس مطالعات انجام شده، چربی ترانس موجب ایجاد و تشدید افسردگی می شود.
  • قهوه: قهوه بر افزایش میزان افسردگی اثرگذار بوده و تأثیرات مخرب فراوانی بر مراکز اصلی عصبی که می تواند بر اضطراب و تشدید آن باشد نیز می گذارد و همچنین مصرف مکرر آن موجب اعتیاد شده که برای بدن ضرر دارد.
  • غذاهای فراوری شده: غذاهای فرآوری شده که باعث افسردگی می شوند نیز با التهاب تداخل دارند. اگرچه همه افراد مبتلا به افسردگی التهاب ندارند، اما تأثیر این نوع التهاب بر مغز و روان افراد غیر قابل انکار خواهد بود که باید مصرف غذاهای فراوری شده را کاهش بدهیم تا زندگی سالم تری داشته باشیم زیرا غذاهای فراوری شده یکی از 17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب محسوب می شود.
  • سس سویا و گلوتن: گلوتن موجود در این مواد نیز مانند برخی مواد دیگر ممکن است تا برای افراد مبتلا به سلیاک بسیار مضر باشد. باید بدانید که 90 درصد افرادی که این ماده را در غذای خود گنجانده اند بیشتر از دیگران دچار افسردگی می شوند زیرا بدن آن ها مقداری گلوتن را هضم کرده و مصرف زیاد آن باعث افسردگی می شود.
  • آب سیب: مصرف زیاد آب سیب می تواند باعث افزایش فشار خون شود و آب سیب حاوی آرسنیک است که تاثیر بسیار زیادی روی افسردگی و تشدید آن دارد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین دکتر روانشناس در تهران مراجعه نمایید.
  • سبوس گندم: مصرف زیاد آن در افراد مبتلا به استرس و اضطراب غیرقابل کنترل، می تواند اثر معکوس داشته باشد، یعنی به دلیل وجود اسید فیتیک در سبوس گندم می توان گفت که تاثیر زیادی بر گیرنده های معدنی دارد و باعث افزایش اضطراب می شود.
  • مواد غذایی کنسرو شده: غذاهای کنسرو شده در هر صورت مفید نبوده و می توانند استرس و اضطراب فرد را چند برابر کنند زیرا بر انتقال دهنده های عصبی تأثیر مستقیم و مخربی می گذارند که شاید غیرقابل جبران باشد.
  • توفو: توفو از شیر سویا غلیظ درست شده و مس موجود در این ماده ممکن است تا باعث اضطراب و استرس شود زیرا با رفتارهای اضطرابی و همچنین افسردگی ارتباط تنگاتنگی دارد. توفو حاوی مقدار زیادی مهارکننده های پروتئاز و تریپسین است، این آنزیم ها هضم پروتئین را بسیار دشوار می کنند و باعث اضطراب می شوند.
  • ترشیجات و شوریات: زمانی که از اضطراب و استرس رنج می برید، بهتر است از خوردن ترشیجات و شورها پرهیز کنید. همه این مواد حاوی هیستامین هستند، یک انتقال دهنده عصبی که قادر به افزایش شدت اضطراب و استرس است.
  • شراب قرمز: شراب قرمز می تواند به طور جدی به شما آسیب برساند، می تواند باعث کم آبی بدن و کمبود خواب در بدن و همچنین مشکلات جدی اعتیاد شود. شراب قرمز مانند الکل بر سیستم عصبی مرکزی تأثیرات مخربی می گذارد و می تواند اعتیاد شدید در هر سنی برای افراد ایجاد کند که خود می تواند دلیل اصلی برای اضطراب و استرس باشد. شما عزیزان برای داشتن آینده ای بهتر و تضمین سلامت خود باید به برنامه غذایی تان اهمیت بدهید تا کمتر دچار مشکلات روحی و روانی شوید.17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب

روش های پیشگیری از افسردگی و اضطراب

راه های بسیاری برای جلوگیری از افسردگی و اضطراب وجود دارد که به شرح زیر است:

  • دوستی نزدیک و عمیقی داشته باشید: اگر افراد در سنین مختلف با فردی مانند یکی از اعضاء خانواده، همسر یا دوست رابطه نزدیک و اعتماد متقابل برقرار کنند، قدم بلندی برای پیشگیری در برابر افسردگی و اضطراب برداشته اند حتی اگر حوادث ناگواری ایجاد شود و زندگی افراد را مختل کند. باید بدانید که ایجاد رابطه عمیق و دوستانه برای حمایت و پشتیبانی از یکدیگر در مواقع بد زندگی و ناهمواری ها نیازمند زمان طولانی می باشد و این هدف یک شبه محقق نمی شود و شما عزیزان برای ایجاد دوستی می توانید با افراد جدید آشنا شوید، تبدیل به یک دوستی کنید و در نهایت تقویت دوستی و از روابط دوستانه برای حمایت روانی استفاده کنید.
  • تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید: دوره های زندگی همیشه با خواسته های انسان مطابقت ندارد و هر فردی در طول زندگی حرفه ای و خانوادگی خود با حوادث دلخراشی روبرو می شود. اگر تمام امید خود را به یک بعد و یک جنبه از زندگی معطوف کنیم، قطعا در برابر حوادث ناخوشایند زندگی و کاری بسیار ضربه خواهیم دید که گاهی جبران ناپذیر خواهد بود. لازم است بدانید که شما نباید تمام نقاط قوت و امید خود را در یک جا جمع کنید تا با وقوع حادثه ای در این موقعیت، امید و اعتماد به نفس شما به کلی نابود نشود.
  • برای تفریح ​​و لذت خود وقت بگذارید: تحقیر خود، کاهش اعتماد به نفس و کاهش رضایت از خود احساساتی هستند که همراه اضطراب بوده و در نهایت با افسردگی مرتبط هستند. اکثر افرادی که از افسردگی رنج می برند افرادی مهربان، مراقب، متفکر و فداکار هستند که نسبت به دیگران کمتر خودخواه هستند و از خود توقع زیادی دارند، از کار خود لذت چندانی نمی برند و خود را بیرون می اندازند و اغلب سرگرمی ها و فعالیت های زیاد و متنوعی ندارند که این کار اشتباهی بوده و افراد را افسرده می کند.
  • ارزش ها و اهداف خود را تعیین کنید: اگر مستعد افسردگی هستید و نگران این هستید که ممکن است از آن رنج ببرید، باید اهداف، آرمان ها و ارزش های خود را از نزدیک بررسی کنید و ببینید که در زمان روز و شب چگونه وقت خود را سپری می کنید. یکی از مهم ترین و شایع ترین علل افسردگی مکرر، عدم تعادل و ناهماهنگی بین ارزش اصلی و استعداد، عملکرد و کار فرد است. تعیین اهداف درست و منطقی تاثیرات بسیار مثبتی در درمان افسردگی داشته و اعتماد به نفس افراد را نیز افزایش می دهد.
  • خواب، برنامه غذایی و برنامه ورزش خود را اصلاح کنید: اگر به رژیم غذایی خود توجهی ندارید، خواب ناکافی و نامنظم دارید و هرگز ورزش و فعالیت بدنی کافی ندارید، بنابراین عضلات ضعیف و بدنی نامتعادل دارید، مطمئن باشید که در برابر ناملایمات روحی و احساسات خود نمی توانید مقاومت کنید و در نهایت از احساسات خود نیز ممکن است به طور جدی ضربه ببینند. شما عزیزان همچنین نباید از 17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب مصرف کنید تا بیماری شما تشدید نشود و کم تر دچار آسیب شوید.

عوارض افسردگی و اضطراب

افسردگی و اضطراب عوارض متعددی را به همراه دارد که عبارتند از:

  • احساس گناه مرتبط با سرزنش خود و شکست های گذشته: وقتی انسان احساس می کند که باید بیشتر یا بهتر کار می کرد تا نتیجه بهتری به دست آورد دچار عذاب وجدان و احساس خیلی بدی می شود. سرزنش به این معناست که فرد به جای این که به جنبه مثبت موقعیت فکر کند، حتی اگر اوضاع طبق برنامه نباشد، دید منفی و نا خوشایندی نسبت به خود داشته باشد.
  • افکار منفی به دلیل اعتماد به نفس پایین و عدم اعتماد به نفس: یک فرد افسرده در یافتن ویژگی های خود مشکل دارد و برای نظرات دیگران در مورد آن ها ارزش قائل است و همچنین تشویق و تمجید دیگران را قبول ندارد. در این صورت است که افراد همیشه در مورد خود منفی فکر می کنند و در نهایت به سرزنش و تحقیر خود می پردازند که کار منطقی نیست.
  • فقدان انگیزه به دلیل بی میلی: گاهی اوقات افراد فکر می کنند که چیزی در زندگی‌ شان کم است، اما انگیزه و روحیه مثبت برای یافتن آن را نیز ندارند یا به سادگی از تلاش دست می‌ کشند و همچنین آن ها از کارهای تکراری روزانه خسته شده اند. ترس از شکست، طرد شدن یا حتی تلاش برای غلبه بر شکست منجر به بی اشتیاقی می شوند.
  • ناراحتی ناشی از اشک و گریه: یک فرد افسرده به دلیل موقعیت زندگی و نحوه ارتباط خود با دیگران احساس ناراحتی و نا امنی دارد. برخی افراد به دلایل شخصی مانند ظاهرشان یا این که اوضاع آن طور که می خواستند پیش نمی رود، این احساس را دارند و گاهی اوقات افسردگی ناگهانی و بدون دلیل بروز می کند که در این صورت افراد باید بتوانند با مشورت پزشک احساسات خود را کنترل کنند تا در نهایت به درمان افسردگی بپردازند.
  • کاهش میل جنسی به دلیل افسردگی: افسردگی بر سطح صمیمیت و میل جنسی فرد با شریک جنسی تأثیرات مخرب و منفی بسیاری دارد که در این دوران افراد از آمیزش جنسی خود لذت نبرده و در نهایت راضی نمی شوند که این موضوع کاهی اوقات موجب طلاق عاطفی در زوجین خواهد شد. شما عزیزان با حذف 17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب می توانید به افسردگی خود غلبه کرده و زندگی زناشویی بهتری را پیشرو خود داشته باشید.
  • التهاب شدید ناشی از افسردگی: افسردگی منجر به افزایش خطر التهاب و در نتیجه بیماری قلبی، دیابت و اختلالات گوارشی خواهد شد. در اکثر موارد، افسردگی به التهاب ختم می شود که خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با التهاب مزمن مانند دیابت نوع 2 و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را افزایش می دهد. مشکلات معده مانند تهوع، اسهال و یبوست آزاردهنده هستند. خطر ابتلا به بیماری قلبی به دلیل عدم علاقه و انگیزه برای تصمیم گیری بهتر در سبک زندگی، مانند عادات غذایی بهتر بالا می رود.
درمان خانگی افسردگی و اضطراب

کلام آخر

افسردگی نوعی اختلال خلقی و رفتاری است که در کوتاه مدت یا بلند مدت باعث می شود فرد مبتلا به آن، احساس غمگینی کند و علاقه خود را از دست بدهد. اختلال روانی تأثیر مخربی بر رفتار و تفکر بیمار می گذارد و اگر اقدامات تخصصی برای کنترل آن انجام نشود، بیمار بیشتر درگیر اختلالات روانی می شود.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد 17 غذای مضر برای افسردگی و اضطراب آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا