روانشناسی عمومی

روانشناسی زرد چیست؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله شما عزیزان را با مطالبی در مورد روانشناسی زرد چیست؟ آشنا کنیم. رویکردهای روانشناسی زرد به ارائه راه حل های سریع برای مشکلات مهم و دشوار در زندگی و رسیدن به نتیجه سریع و مطلوب ختم می شود که این روش ها مورد تایید محققان و جامعه علمی نیستند. روانشناسی زرد توانسته افراد کم سواد و مردم عادی را جذب کند و کسانی که به دنبال شوخ طبعی هستند برای رسیدن به این هدف از روانشناسی زرد استفاده می کنند. ممنون می شویم ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.

روانشناسی زرد چیست؟

افراد متجاوز که با عبارات فریبنده و زیبا از مشکلات دیگران سوء استفاده می کنند، فعالیت های به ظاهر جذابی انجام می دهند و فقط به منافع خود فکر می کنند که به آن ها روانشناس زرد می گویند. کلاهبردارانی که هدفشان بهره کشی از جوانان، نوجوانان، نا آگاهان، کم سوادان و آسیب دیدگان جامعه است، به گونه ای که می توان گفت از هر وسیله ای برای رسیدن به منافع مالی خود استفاده می کنند. این افراد آموزش تخصصی روانشناسی ندارند و با ارائه مطالبی که مبنای علمی ندارد فقط با ترفند های خاص خود که فریبنده و جذاب است، قصد کلاهبرداری های ظریف را دارند و چه زیبا گاهی به همین سادگی کلاه آن ها را پر از پول می کنیم. اکنون تمرکز روانشناسی زرد در فضاهای مجازی  بوده و قربانیان آن پیروان آن ها و افراد جامعه هستند.

روانشناسی زرد در ایران هم وجود دارد و امروزه رواج بسیاری پیدا کرده است. حتما تا به حال با دوره ها یا مطالب روانشناسی مختلفی برخورد کرده اید که راه حل های مختصر و سریعی برای مشکلات پیچیده و بلند مدت شما ارائه می دهند که در این صورت به تست های شخصیت اشاره کنیم، تست هایی که برخی از آن ها مبنای علمی ندارند با چهار سوال مفرح و بی معنی به شما می گویند که چه تیپ شخصیتی دارید و این ها نمونه هایی از روانشناسی زرد می باشند که بسیار جذاب به نظر می رسند و افراد را مجذوب خود می کنند.

رویکردهای روانشناسی زرد اغلب با تأکید بر احساسات شخصی، آخرین روند در فرهنگ عامه و تکنیک های خود یاری برای رسیدن به موفقیت و آرزو های خود در زندگی شخصی و کاری مشخص می شوند. این رویکرد ها ممکن است توسط علم یا تحقیق پشتیبانی نشوند، اما در میان افرادی که کم سواد هستند و می‌ خواهند ذهن خود را بهبود بخشند، محبوب شده‌ اند. روانشناسی زرد همیشه با راه حل های سریع و فریبنده همراه است زیرا به دنبال حل مشکلات دشوار با راه حل های آسان برای افراد تنبل جامعه است.

یکی دیگر از کارهایی که در فضاهای مجازی روانشناسان زرد دیده می شود، روان درمانی در فضای مجازی و غیرواقعی است که میلیون ها فالوور را به خود جذب می کند. روانشناسی زرد در فضای مجازی، جوری به افراد بال و پر می دهند که در آن لحظه انگار روح از بدن جدا شده و هیچ چیز نمی تواند مانع رسیدن تو به هدف و اوج قله شود. شما با وارد شدن در فضای روانشناسی زرد، فکر می کنید که اضطراب، افسردگی، وسواس و هر مشکلی که دارید به طور کامل درمان می شود، اما زمانی که با واقعیت داستان روبرو می شوید، احساس شکست خواهید کرد، زیرا وقتی به خودتان بر می گردید ناگهان می بینید که در زندگی واقعی چقدر موانع وجود دارد و به جای دل دادن به این کلمات زیبا و رویایی باید از حل مسئله استفاده کنید و در نهایت شما باید با تلخی و رنج زندگی روبرو شوید تا به گنج مورد نظر خود برسید. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه نمایید.

روانشناسی زرد چیست؟

انواع روانشناسی زرد

روانشناسی زرد انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:

  • کتاب های خود آموز: روانشناسی زرد کتاب های خود آموز را نیز با توصیه های بیهوده پر کرده تا فروش بیشتری داشته باشد.
  • برنامه ها یا پادکست های تلویزیونی مناظره محور: این برنامه ها برای جلب نظر عموم سعی در ارائه راهکارهای سریع و آسان از روانشناسان عوام فریب دارند. در برخی از این برنامه ها که به صورت پادکست یا برنامه های تحت وب ارائه می شوند.
  • روانشناسی محبوب در قالب وبلاگ: افرادی که مهارت خاصی در روانشناسی ندارند شروع به تولید محتوا در این زمینه می کنند.
  • برنامه های اینترنتی: بسیاری از برنامه های اینترنتی به دنبال افزایش بازدید هستند و کلماتی که در آنجا در مورد روانشناسی مطرح می شود، مبنای علمی ندارند یا راه حل های غیر کارشناسی ارائه می دهند و به شما عزیزان توصیه می کنیم تا زود تر متوجه بشوید که روانشناسی زرد چیست؟

معایب روانشناسی زرد

روانشناسی زرد معایب مختلفی را به همراه دارد که عبارتند از:

  • اثرات موقت دارو نما: یک دارو نما برای آزمایش تأثیر یک دارو یا روش درمانی خاص بر روی افراد مختلف جامعه به صورت رایگان استفاده می شود و هیچ خاصیت دارویی واقعی ندارد. تأثیر روانشناسی زرد نیز همین است و شما دارویی مصرف می کنید که فقط ظاهر یک دارو را دارد و در واقع تأثیری ندارد.
  • انتشار از منابع غیر علمی: روانشناسان خبره کارهای خود را در زمینه روانشناسی در مجلات علمی معتبر در قالب مقاله منتشر می کنند تا بتوانند از این طریق افراد را هوشیار و آگاه سازند. با این حال، روانشناسان زرد شروع به انتشار کتاب کرده اند و هدف آن ها کسب سود بیشتر است و هیچ مبنای علمی قابل اعتمادی برای کار روانشناسی رایج وجود ندارد.
  • انحراف مردم را از رفتار واقعی: برخی از مشکلات را نمی توان با توصیه های ساده روانشناسی زرد حل کرد و نیاز به ماه ها و سال ها تلاش و بررسی دارد. به عنوان مثال، فردی که از اختلال خوردن رنج می برد باید به روانشناس مراجعه کند و با درمان و دارو بهبود یابد.
  • گمراه کننده: ایده ها یا نظریه های مطرح شده در روانشناسی زرد در برخی موارد منسوخ و قدیمی هستند و در این صورت شما عزیزان می توانید به دنبال مطالب جدید و تازه باشید تا به اهداف خود برسید.
  • ایجاد تضاد: دستورات کلی و قواعد کلی که روانشناسی زرد انتشار می کند، گاه مختص یک دین و فرهنگ خاص است و این بدان معنا نیست که برای همه ادیان و فرهنگ ها قابل استفاده باشد.
  • سود گرا: بسیاری از دوره های روانشناسی زرد، تجاری و برای پول هستند و برای سود تولید کننده طراحی شده اند. هدف آن ها کمک به مردم نیست، بلکه پر کردن جیب سودجویان است که می خواهند از انگیزه و اشتیاق افراد تنبل و کم سواد برخی مردم به دانش سوء استفاده کنند.

ویژگی های روانشناسی زرد

روانشناسی زرد ویژگی های مختلفی دارند که شما عزیزان برای شناخت بیشتر باید آن ها را مطالعه کنید و به شرح زیر است:

  • کار غیر ممکن در زندگی وجود ندارد: هیچ کار غیر ممکن و نشدنی برای روانشناسی زرد وجود ندارد. روانشناسی زرد می گوید که شما می توانید دست نیافتنی ترین رویاها را در سر داشته باشید و به انجام آن تشویق خواهید شد، در صورتی که شما با یک رویای کاملاً غیرمنطقی مانده اید که شما را از واقعیت دور می کند و به شما اجازه نمی دهد فرصت های معقول خود را ببینید و از آن استفاده کنید. در روانشناسی علمی و واقعی، شما محدودیت های خود را می بینید و می پذیرید و در مورد محدودیت های خود تصمیمات منطقی می گیرید تا بتوانید به موفقیت دست یابید.
  • عناوین جذاب و وسوسه انگیز را تیتر می کند: یکی از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های روانشناسی زرد عناوین فریبنده آن است. هر کدام از این عناوین به تنهایی ممکن است شما را به این فکر بیاندازد که امتحانش ضرری ندارد و مجانی است، اما رایگان نیست دوست عزیز زیرا روان شما و آسیبی که متحمل می شود ارزشش بیشتر می باشد.
  • مردم را تشویق می کند تا به زندگی افراد مشهور نگاه کنند: روانشناسی زرد چند نمونه از افراد معروف به شعارهای نا ممکن  پشت می کنند و به چند نفر افراد معروف و مشهور جامعه و چند مثال کلی اکتفا می کند، در حالی که علم هرگز اجازه نمی دهد زندگی چند نفر را بررسی و تقلید کنیم تا زندگی واقعی خود را بسازیم.  علم روانشناسی برای هر رویکرد و نظریه هزاران تحقیق و آزمایش تایید شده دارد، حتی این تحقیقات را از فرهنگ به فرهنگ و از قشر به قشر دیگر مقایسه می کند تا به اشتباه یک نسخه از پیش تعیین شده را به دیگران اعمال نکند.
  • توپ همیشه در زمین شما است: روانشناسی زرد اغلب تفاوت های فردی و محدودیت های انسانی را نادیده می گیرد و به همه این نوید را می دهد که تمام توانایی ها و خوشبختی ها شامل شما می شود به گونه ای که می پذیرد که شما هر امکانی برای موفقیت دارید و اگر موفق نشدید تنبل و کوچک هستید، در حالی که علم می پذیرد که انسان ها محدودیت هایی دارند، شرایط هر فرد با یکدیگر متفاوت است.

ویژگی های روانشناسی زرد

تفاوت روانشناسی زرد با روانشناسی واقعی

روانشناسی زرد با روانشناسی واقعی تفاوت های زیادی دارد از جمله:

  • روانشناسی زرد معتقد است که همیشه شاد باشید و هرگز در زندگی غم نبینید و اگر غمگینی یعنی ضعیف هستی. اما روانشناسی علمی به شما می گوید که هر چه بیشتر احساسات خود را انکار کنید و فقط به سمت شادی حرکت کنید، غمگین تر می شوید و از شادی دورتر می شوید.
  • روانشناسی زرد  اعتقاد دارد که افکار تان را مثبت کنید و افکار منفی وارد ذهنتان نشوید. اما روانشناسی علمی می گوید که افکار در کنترل همه جانبه و کامل ما نیستند و نمی توانیم همه آن ها را تغییر دهیم، اما می توانیم رفتار مناسب تری نسبت به آن افکار داشته باشیم تا در زندگی کمتر مورد آسیب قرار بگیریم.
  •  روانشناسی زرد پایه و اساس علمی ندارد و به زندگی خیلی سطحی و احمقانه نگاه می کند، در حالی که متخصص روانشناسی علمی راه حل های خود را بر اساس منابع معتبر و علمی و آزمایش های موفق استوار کرده تا بتواند به افراد جامعه یاری برساند.
  • روانشناسی زرد به افراد جامعه می گوید تا دست به کار شوید، موفق می شوید و به همه چیز می رسید، اما روانشناسی علمی به شما می گوید در ابتدا قبول کنید که ممکن است شکست بخورید، رنج بکشید و به آنچه می خواهید نرسید، اما می توانید با خود متعهد شوید که بهترین کار را انجام دهید و سپس آگاهانه عمل کنید.
  • روانشناسی زرد معتقد است که باید کامل باشید و شما را مثل بادکنک باد می کند و از تو می خواهد چیزی را که نیستی باور کنی، اما روانشناسی علمی و واقعی می گوید که شما باید بسیاری از ایرادات را همانطور که هستند بپذیرید و به شما امید کاذب نمی دهد و واقعیت را به شما ارائه می دهد و در نهایت راه حلی مبتنی بر واقعیت ارائه می دهد تا به موفقیت برسید.

لازم است بدانید که روانشناسی زرد چیست؟ و امروزه و در جامعه عمومی مردم روانشناسی را همان چیزی می دانند که در فضای مجازی و بازار فریب مد شده است و روانشناسی که امروزه در فضای مجازی شناخته شده است نوعی روانشناسی زرد است که افراد را به گمراهی کشانده و از اهداف خود دور می کند. افراد با علاقه مند شدن به روانشناسی زرد دیگر مراجعه به روانشناس مفید و ارزشمند نم دانند که این تصمیم ضربه مخربی به زندگی آن ها و همچنین افکار عمومی وارد می کند که در نهایت افراد جامعه به بیماری های روانی مانند افسردگی مبتلا می شوند.

کلام آخر

در جامعه ماشینی امروزی علم روانشناسی پیشرفت زیادی کرده است و با اطمینان می توان گفت که نام آن به گوش همه رسیده است و دیگر استفاده از روانشناسی را بر خلاف کاربردهای آن، از رشد جنین تا میانسالی، ننگ  نمی دانند و همچنین در زندگی شخصی و خانواده هایشان از آن به درستی بهره برده و استفاده می کنند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با روانشناسی زرد چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (8 امتیاز)

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا