روانشناسی عمومی

تاثیر طلاق والدین بر فرزندان چیست؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد تاثیر طلاق والدین بر فرزندان چیست؟ را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدای زندگی مشترک، زن و شوهر و خانواده هایشان این تصور را دارند که زندگی مشترک شان یا فرزند شان با خوشی تمام خواهد شد و سالیان سال در این زندگی با خوشی ادامه می دهند، اما بعد از چند ماه یا چند سال به تدریج اختلافات و مشکلات زندگی مشترک آشکار می شود، هرچند این اختلافات و مشکلات در زندگی مشترک او طبیعی و اجتناب ناپذیر خواهد بود. با شروع این مسائل یا زوجین استقامت و توان مقابله با آن ها و حل مسائل را تا حدی دارند و یا متاسفانه این اختلافات جان آن ها را می گیرد و راهی برای ادامه زندگی باقی نمی گذارد و در این شرایط است که راهی جز طلاق برای زن و شوهر وجود ندارد. در اختلافات خانوادگی طلاق همیشه آخرین راه حل محسوب می شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

طلاق چیست؟

طلاق به معنای پایان قانونی ازدواج و جدایی زوجین از یکدیگر است و در نهایت حقوق و تکالیف متقابلی که در دوران عقد بین زوجین وجود داشته از بین می رود. طلاق زمانی رخ می دهد که استحکام رابطه زناشویی از بین رفته و بین زوجین ناسازگاری و تنش ایجاد شود. طلاق اجتماعی تغییراتی در روابط دوستانه و سایر روابط اجتماعی است که یک زن یا مرد مطلقه با آن روبرو می شود.

طلاق روانی وضعیتی است که در آن فرد وابستگی عاطفی خود را با همسرش قطع می کند و به تنهایی تن به زندگی می دهد. طلاق در لغت به معنای رها شدن است. هر ازدواجی می تواند به ناسازگاری ختم شود و به همین دلیل برای زن و مرد برای خاتمه شرع ازدواج نهادینه شده است که آثاری مانند سایر اعمال حقوقی دارد. طلاق در رویه قضایی یکی از حقوق مرد تلقی می شود، اما با توجه به قوانین جاری، زن می تواند در دادگاه تقاضای طلاق کند و یا با هم به طلاق رضایت دهند. زن و شوهر برای طلاق باید انواع مراحل را طی کنند و تصمیم برای جدایی یا عدم جدایی با دادگاه است. طلاق به انواع مختلفی تقسیم می شود که هر کدام شرایط خاصی دارد.

طلاق چیست؟

انواع طلاق

طلاق انواع مختلفی دارد و عبارتند از:

طلاق با عسر و حرج یا شرایط دیگر: در قانون مقرر شده است که زن می تواند برای صدور حکم طلاق به دادگاه مراجعه کند. این شرایط به دلیل عدم پرداخت نفقه مرد، غیبت شوهر بیش از چهار سال و وجود موارد سخت و شرم آور است.

طلاق توافقی: در این نوع طلاق، طرفین توافق می کنند که از هم جدا شوند و به زندگی مشترک خود پایان دهند، اما طرفین باید مراحلی را طی کنند و پس از آن از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش کنند.

طلاق توسط مرد: برای تقاضای طلاق از سوی مرد باید تشریفاتی رعایت شود، هر چند طلاق روزگاری یکی از حقوق مردان به شمار می رفت، اما امروزه رعایت این تشریفات الزامی است که در ماده 1133 قانون مدنی نیز به آن اشاره شده است و مرد می‌ تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون، با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق از همسر خود کند. مرد برای طلاق از همسر باید گواهی عدم امکان سازش را از دادگاه بخواهد و پس از آن در صورت عدم امکان ادامه زندگی مشترک به دادگاه این گواهی برای شرکت در داوری اعطا می شود و کلیه حقوق زوجه اعم از مهریه و نفقه را به او بپردازد.

طلاق زوجه: طلاق از زن به دو صورت امکان پذیر است، یکی این که وکالت طلاق یا در اصطلاح عام حق طلاق دارد و دیگری این که بر اساس عسر و حرج از دادگاه حکم طلاق بگیرد.

طلاق با حق طلاق: مرد می تواند به زن خود وکالت طلاق بدهد، البته داشتن این وکالت به این معنا نیست که زن هر زمان که بخواهد می تواند شوهر خود را طلاق دهد، اما باز هم باید تشریفات طلاق را طی کند.

تاثیر طلاق والدین بر فرزندان

طلاق والدین بر فرزندان تاثیرات مخرب بسیاری دارد که به شرح زیر می باشد:

گوشه گیری:  ممکن است کودک بسیار اجتماعی شما بسیار خجالتی یا مضطرب شود. او می تواند به چیزهای زیادی فکر کند و احساسات متناقضی داشته باشد. او ممکن است بی علاقه به نظر برسد یا حتی از موقعیت های اجتماعی مانند معاشرت با دوستان یا شرکت در رویدادهای مدرسه اجتناب کند. بهتر است زوجین برای پیشگیری از این مشکلات، طلاق را آخرین راه خود بدانند تا کودکان آسیبی را متحمل نشوند.

اضطراب جدایی: کودکان خردسال علائمی از اضطراب جدایی مانند گریه و اتکای بیش از حد را نشان می دهند، اگرچه همیشه اینطور نیست. گاهی اوقات این علائم می تواند مربوط به رشد کودکان باشد که بین 6 تا 9 ماهگی شروع می شود و در حدود 18 ماهگی از بین می رود. با این حال، کودکان نوپا و بزرگتر ممکن است نشانه هایی از اضطراب جدایی را نشان دهند یا حتی به دنبال والدینی بگردند که با آن ها نیست. برخی از کودکان به یک برنامه منظم برای ملاقات والدین یا ابزارهای بصری مانند تقویم برای مشخص کردن زمان ملاقات به خوبی پاسخ می دهند.

عصبانیت: کودکان ممکن است از طلاق والدین خود عصبانی شوند. اگر کمی به آن فکر کنید، چندان هم غیر منطقی به نظر نمی رسد. دنیای آن ها در حال تغییر است و چیز زیادی در مورد آن نمی دانند. خشم می تواند کودکان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، اما در کودکان و نوجوانان مدرسه ای شدیدتر است. این احساسات می تواند ناشی از احساس رها شدن یا از دست دادن کنترل باشد. خشم را می توان در کودکان کنترل و پنهان کرد، زیرا برخی از آن ها در قبال طلاق والدین خود احساس مسئولیت می کنند.

محرومیت: از نظر بهترین مرکز مشاوره خانواده، بچه های طلاق ممکن است احساس طرد شدن کنند. به یاد داشته باشید که کودکان خود را مرکز توجه می دانند، بنابراین هر اتفاقی که رخ می دهد به نوعی با آن ها مرتبط است.

احساس گناه کردن: بچه ها ممکن است به این نتیجه برسند که در طلاق والدینشان مقصر بوده و به دلیل کاری که انجام داده اند اتفاق افتاده است، بنابراین احساس گناه و شرمندگی می کنند. حتی نوجوانان پرخاشگر نیز ممکن است بر این باور باشند که رفتار آن ها باعث طلاق والدینشان شده است.

ناتوانی: کودکانی که خود را به خاطر درگیری بین والدینشان سرزنش می کنند، فکر می کنند که می توانند آن را حل کنند و سعی می کنند کودک بهتری باشند. آن ها فکر می کنند، می توانند کاری انجام دهند تا والدین دوباره با هم زندگی کنند. وقتی این اتفاق رخ نمی دهد و برنامه های بچه ها با شکست مواجه می شود، احساس درماندگی و ناامیدی می کنند.

تاثیر طلاق والدین بر فرزندان

راهکارهایی برای کودکان در معرض طلاق والدین

راهکارهایی برای کودکان در معرض طلاق والدین وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

والدین با آرامش با یکدیگر رفتار می کنند: از نظر بهترین روانپزشک کودکان در تهران، درگیری شدید بین والدین، بروز مشکلات روانی را در کودکان افزایش می دهد. خصومت آشکار، مانند فریاد زدن و تهدید یکدیگر، ارتباط مستقیمی با مشکلات رفتاری کودکان دارد، اما تنش خفیف می تواند ناراحتی کودک را افزایش دهد. اگر بعد از طلاق با همسر سابق خود مشکل دارید، بهتر است او را درگیر مشکلات نکنید تا از آسیب های وارده به فرزندانتان بکاهید.

به فرزندتان احساس امنیت دهید: ترس از طرد شدن و نگرانی در مورد آینده می تواند باعث اضطراب زیادی شود، اما فراهم کردن شرایطی که کودک در آن احساس دوست داشتن و امنیت کند، نه تنها می تواند وابستگی او را به شما کاهش دهد، بلکه خطر مشکلات روانی را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

از افراد متخصص کمک بگیرید: کاهش سطح استرس خود می تواند نقش کلیدی در کمک به کودک شما داشته باشد. مراقبت از وضعیت روحی و عاطفی خود یا حتی مشورت با روان درمانگر می تواند به شما کمک کند تا بهتر و سریعتر با تغییرات در خانواده سازگار شوید.

کودکان را وارد دعوا نکنید: اینکه از کودکان بپرسید کدام والدین را بیشتر دوست دارند یا استفاده از آن ها برای ارسال پیام به یکدیگر رفتار مناسبی نیست. کودکانی که خود را گرفتار آتش متقابل می‌ بینند، بیشتر از افسردگی و اضطراب رنج می‌ برند.

روابط سالم را حفظ کنید: ارتباط مثبت، محبت والدین و سطوح پایین تعارض والدین می تواند به کودکان کمک کند تا بهتر با طلاق سازگار شوند. تحقیقات نشان داده است که رابطه سالم والدین و فرزند به فرزندان کمک می کند تا پس از طلاق عزت نفس و عملکرد تحصیلی بهتری داشته باشند.

روی نقاط قوت فرزندانتان کار کنید: کودکانی که به توانایی خود برای کنار آمدن با تغییرات شک دارند و کودکانی که خود را قربانیان درمانده پس از طلاق می بینند، بیشتر در معرض مشکلات عاطفی هستند. به فرزندتان بیاموزید که حتی اگر زندگی با طلاق سخت باشد، از نظر ذهنی توانایی پذیرش آن را دارد.

راه های پیشگیری از طلاق

راه هایی برای پیشگیری از طلاق وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

به همسرت احترام بگذار و به او افتخار کن: افراد ناگزیر در طول زمان تغییر می کنند و درک این تغییرات و سازگاری با آن ها بسیار مهم است. برای جلوگیری از طلاق و به یاد آوردن میزان اهمیت ازدواج خود، بهترین ویژگی های همسر تان را یادداشت کنید، این تمرین به شما کمک می کند تا به خاطر بیاورید که چرا عاشق همسر تان شده اید و از ویژگی های مثبت همسر تان قدردانی کنید. علاوه بر این، تمرین دانستن علایق همسر تان نیز در این زمینه به شما کمک خواهد کرد تا زندگی بهتری داشته باشید.

صمیمیت خود را افزایش دهید: در عصر گوشی‌ های هوشمند و سبک زندگی پرمشغله، غفلت و نداشتن رابطه واقعی با همسر آسان‌ تر شده است. در همین حال، برقراری ارتباط شفاف و آشکار در مورد زندگی، علایق، رویاها، شکست ها و احساسات می تواند صمیمیت را در یک رابطه افزایش دهد.

رابطه محبت آمیزی با همسر تان ایجاد کنید: راه دیگر برای جلوگیری از طلاق، ایجاد رابطه عاشقانه با همسر تان است، یعنی یک شب در هفته را به خود و همسر تان اختصاص دهید، حتی اگر این زمان صرف پختن شام با هم یا خوردن بستنی شود. اگر فرزندی دارید می توانید برای این شب برای او پرستار پیدا کنید یا او را به مادربزرگ یا پدربزرگش بسپارید تا بتوانید این شب را به طور کامل به همسر تان اختصاص دهید.

ایده طلاق را حذف کنید: فقط این باور که طلاق می تواند وضعیت شما را بهبود بخشد، رابطه شما با همسر تان را بدتر می کند، حتی اگر نظر خود را نگویید. در واقع، این فکر به تنهایی می تواند باعث شکست بزرگی در انگیزه شما برای بهبود زندگی مشترک شود، بنابراین برای جلوگیری از طلاق، تصمیم بگیرید که جدایی یک گزینه مناسب نیست.

سریع ببخشید: اغلب وقتی فردی از همسرش رنجیده می شود، ازدواج از هم می پاشد و تحقیقات نشان می دهد که احساس تحقیر نسبت به همسر می تواند به سرعت رابطه را به طلاق برساند. سعی کنید هر چه زودتر همسر تان را ببخشید. به یاد داشته باشید که بخشش هدیه ای است که به خود می دهید و کینه می تواند باعث درگیری عاطفی و ذهنی شود و همیشه بر سلامت و آرامش شما تأثیر بگذارد.

راه های پیشگیری از طلاق

کلام آخر

طلاق یکی از معضلات و مشکلات جامعه امروزی بوده و دغدغه بسیاری از جوانان است. دلایل زیادی از جمله ازدواج زود هنگام، مشکلات مالی، تفاوت فرهنگی و مذهبی، اختلاف سنی، دخالت های بی مورد خانواده و بسیاری از مشکلات دیگر باعث عدم ایجاد رابطه عاطفی بین زوجین و جدایی آن ها می شود و این فاصله عاطفی باعث می شود در اوج عصبانیت، زوجین از هم جدا شوند و در نهایت به زندگی مشترک خود پایان دهند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناس تو سعی بر این داشته تا شما را با تاثیر طلاق والدین بر فرزندان چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (6 امتیاز)

مدیریت

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا