سلامتی

علائم اولیه بارداری چیست؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله شما عزیزان را با علائم اولیه بارداری چیست؟ آشنا کنیم. بارداری برای هر زن متاهلی یک تجربه جدید است. بسته به شرایط جسمانی، برخی به راحتی این دوران را پشت سر می گذارند و برخی دیگر بارداری سختی خواهند داشت. در حال حاضر با توجه به شرایط محیطی، نوع رژیم غذایی، شرایط آب و هوایی و سایر مسائل، بارداری نیاز به اقدامات اولیه دارد. ممنون می شویم ما را تا انتها این مقاله همراهی کنید.

بارداری چیست؟

اکثر زنان جوان به راحتی باردار می شوند زیرا تخمک های آن ها جوان است و دهانه رحم یک زن جوان پس از تخمک گذاری مدت طولانی تری باز می ماند. اگر می خواهید بدانید علائم اولیه بارداری چیست؟ و باردار شوید، بدن شما باید آماده باشد. اگر اضافه وزن دارید، ابتدا باید وزن خود را کاهش دهید تا  راحت باردار شوید. اگر بیش از حد لاغر هستید، باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید، زیرا تخمک گذاری در زنان لاغر اغلب به راحتی متوقف می شود.

اگر رژیم غذایی خود و همسر تان را اصلاح کنید قطعا زودتر باردار می شوید. قبل از اقدام برای باردار شدن، بهتر است غذاهای کم چرب و سرشار از مواد مغذی مصرف کنید. مصرف روزانه سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، گوشت بدون چربی و لبنیات به شدت توصیه می شود و به شما این فرصت را می دهد تا به راحتی ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای اندام های تولید مثل زنان را تامین کنید، استرس و اضطراب را از خود دور کنید زیرا با وجود استرس، ممکن است چرخه قاعدگی شما مختل شود و از این رو روند طبیعی بارداری با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.

شروع بارداری برای هر خانمی متفاوت و گوناگون است. برخی از زنان ممکن است اولین علائم را بعد از 1 تا 2 هفته بارداری تجربه کنند، در حالی که برخی از افراد ممکن است ماه ها زمان لازم داشته باشند تا اولین علائم بارداری را تجربه کنند. این به دلیل توانایی زنان در تشخیص تغییرات رخ داده در بدن آنها است. به لطف آزمایش خون، بارداری می تواند در اوایل 1 هفته پس از لقاح تشخیص داده شود.

هفته اول بارداری در واقع با بارور شدن اسپرم و تخمک شروع می شود. اما از آن جایی که زمان دقیق تخمک گذاری و لقاح مشخص نیست، پزشک اولین روز آخرین قاعدگی را اولین روز بارداری می داند. در هفته اول بارداری، جنین هنوز شکل نگرفته و ظاهر بدن مادر نیز تغییری نکرده است و باید بدانید که در زنان از 32 سالگی این احتمال به تدریج کاهش می یابد و در سی و پنج سالگی روند نزولی احتمال بارداری سریع تر می شود، بنابراین آمار نشان می دهد که یک زن 37 ساله یک ساله فقط بیست و پنج تخمک می گذارند.

اما اوج ناگهانی جدول عدم امکان بارداری در سن 40 سالگی برای خانم ها رخ می دهد، به طوری که از 40 سالگی علاوه بر این که احتمال بارداری کاهش می یابد، حتی در صورت وقوع بارداری، خطرات مرتبط با بارداری و همچنین خطر ابتلای کودک به سلامتی ضعیف نیز افزایش می یابد. در زمان قبل از بارداری ممکن است خانم یا آقا دچار استرس و اضطراب شوند که در این صورت بهتر است تا به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه نموده و مشکل خود را برطرف نمایند.

بارداری چیست؟

علائم اولیه بارداری

علائم اولیه بارداری به شرح زیر است:

  • احساس خستگی: احساس خستگی حتی فرسودگی در دوران بارداری، به ویژه در 12 هفته اول بسیار رایج است. تغییرات هورمونی در بدن شما در این زمان می تواند باعث احساس خستگی، حالت تهوع، نوسانات خلقی و ناراحتی شود.
  • درد قفسه سینه: سینه های شما ممکن است بزرگ و حساس شوند، درست مانند قبل از دوران قاعدگی و سینه های شما نیز ممکن است گزگز شود. سیاهرگ ها ممکن است بیشتر قابل مشاهده باشند و نوک سینه ها ممکن است تیره و برجسته تر شوند که اغلب نشان دهنده بارداری است.
  • رفلاکس: عدم تعادل هورمونی و تغییرات فیزیکی در اوایل بارداری می تواند مشکلات نا خوشایندی را در سیستم گوارش شما، به ویژه معده ایجاد کند. برخی از زنان باردار این حالت را به عنوان سوزش سر دل توصیف می کنند و این وضعیت معمولاً به دلیل نشت اسید معده به مری ایجاد می شود.
  • افزایش ضربان قلب: ممکن است احساس کنید که قلب شما تندتر از حد معمول می‌ زند و احساس ناراحتی می کند، اما تپش قلب و افزایش جزئی فشار خون در اوایل بارداری طبیعی است.
  • بیماری صبحگاهی: ممکن است احساس بیماری کنید یا واقعاً بیمار باشید. حالت تهوع در اوایل بارداری معمولاً تهوع صبحگاهی نامیده می شود، اما می تواند در هر زمانی از روز یا شب رخ دهد.
  • یبوست: یبوست یکی از مشکلات رایجی است که حتی در دوران قاعدگی نیز می تواند شما را آزار دهد، اما اگر این مشکل با سایر علائم ذکر شده همراه باشد، احتمال بارداری افزایش می یابد و اگر شما عزیزان به دنبال این سوال هستید که علائم اولیه بارداری چیست؟ بهتر است تا این مقاله را به طور کامل مطالعه فرمایید.
  • نفخ: نفخ متناوب یکی دیگر از مشکلات رایج است که حتی می تواند در نتیجه خوردن برخی غذاها رخ دهد، اما اگر ادامه پیدا کند، می تواند نشانه بارداری باشد.

بیماری های شایع در دوران بارداری

بیماری هایی در دوران بارداری وجود دارد که بسیار رایج است و عبارتند از:

  • دیابت بارداری: اگر سطح قند خون فرد در دوران بارداری افزایش یابد، به دیابت بارداری مبتلا می شود. تعداد دقیق زنان مبتلا به این بیماری در این دوره مشخص نیست زیرا معیارهای تشخیصی و عوامل خطر متفاوتی وجود دارد.
  • فشار خون بالا در دوران بارداری: زنان بارداری که در این دوره از فشار خون بالا رنج می برند باید به دقت تحت نظر باشند، زیرا خطر پره اکلامپسی وجود دارد. علاوه بر این، خطر زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و سقط جنین در این افراد بیشتر است.
  • افسردگی و اضطراب: شاید فکر کنید که افسردگی و اضطراب فقط در دوران پس از بارداری رخ می دهد، در حالی که گاهی زنان در دوران بارداری دچار افسردگی و اضطراب می شوند. عواملی مانند تغییرات هورمونی، سابقه خانوادگی، استرس و تغییرات در ساختار مغز در ایجاد افسردگی و اضطراب موثر خواهند بود.
  • تکرر ادرار: یکی دیگر از بیماری های شایع در سه ماهه اول بارداری تکرر ادرار است که خانم ها را بسیار آزار می دهد. در این دوران رحم و جنین به مثانه فشار وارد می کنند و این اتفاق رخ می دهد که البته در سه ماهه سوم قبل از زایمان و زمانی که سر نوزاد در لگن است باید انتظار چنین عارضه ای را داشت.
  • مشکلات جنینی: مشکلات احتمالی جنین شامل کاهش حرکت بعد از هفته بیست و هشتم بارداری یا سایز کوچک تر از حد طبیعی است. در این شرایط، زن باردار باید با دقت بیشتری تحت نظر باشد و به طور منظم تحت سونوگرافی و سایر آزمایشات قرار گیرد.
  • درد معده: یکی دیگر از عوارض تغییرات هورمونی در دوران بارداری، سیستم گوارشی کند و اسفنکتر معده ضعیف است. از طرفی رحم نیز به معده فشار می آورد و باعث بالا رفتن اسید می شود و باعث سوزش سر دل در زنان باردار می شود.
  • واریس یکی از بیماری های شایع در دوران بارداری است: علت اصلی واریس در زنان باردار اختلال در گردش خون است. از آن جایی که گردش خون نا منظم باعث بزرگ شدن و متورم شدن رگ های پا می شود، انجام یک سری کارها ممکن است برای اهداف پیشگیری مناسب باشد که شما عزیزان بهتر است تا هنگام نشستن یا استراحت پاهای خود را بالا بیاورید، به یاد داشته باشید که به طور منظم ورزش کنید و همچنین از ایستادن یا نشستن طولانی مدت خودداری کنید.
  • هموروئید در دوران بارداری: هموروئید یکی دیگر از بیماری های شایع در دوران بارداری است که به دلیل افزایش گردش خون و فشار جنین بر رکتوم و واژن زن باردار ایجاد می شود. بواسیر یا هموروئید سیاهرگ های متورم هستند که به صورت برجستگی های دردناک در مقعد ظاهر می شوند.

بیماری های شایع در دوران بارداری

عوامل موثر در ناباروری آقایان

ناباروری آقایان یکی از مشکلات زوجین محسوب می شود که در ادامه مقاله به بررسی عوامل موثر در ناباروری آقایان می پردازیم:

  • عفونت: انواع خاصی از عفونت می تواند تأثیر منفی بر تولید اسپرم سالم داشته باشد یا عفونت های ناشی از آن می تواند مانعی برای خروج اسپرم ایجاد کند. عفونت هایی مانند عفونت بیضه، اپیدیدیمیت یا عفونت های مربوط به سوزاک یا ایدز از این قبیل عفونت ها هستند.
  • ناباروری ایمونولوژیک: در این بیماری که علت آن هنوز ناشناخته است، سلول های ایمنی بدن مرد اسپرم را به عنوان یک موجود ناشناخته و مهاجم شناسایی کرده و به آن ها حمله می کنند و در نهایت موجب ناباروری در آقایان می شود.
  • سرطان: وجود تومورهای سرطانی بدخیم و خوش خیم می تواند مسیرهای هورمونی را مسدود کند یا به غدد تولید کننده هورمون آسیب برساند و منجر به کاهش تعداد اسپرم شود.
  • اختلالات ژنتیکی: برخی بیماری های ارثی مانند بیماری کلاین فلتر، بیماری فیبروکیستیک و سندرم کالمن می توانند بر باروری مرد تأثیر منفی بگذارند و باروری او را کاهش دهند.
  • پرتو های رادیواکتیو: تشعشعات رادیواکتیو از جمله اشعه ایکس، می تواند بر تعداد اسپرم تولید شده تأثیر منفی بگذارد. منظور ما قرار گرفتن طولانی مدت یا طولانی مدت با این اشعه ها است و در بیشتر موارد این تاثیر موقتی است و بعد از مدتی که در معرض اشعه قرار نگرفته اید مشکل برطرف می شود.
  • واریکوسل: این بیماری باعث تورم عروق کیسه بیضه می شود و همچنین این عروق خون را به بیضه ها می رسانند، بنابراین تورم آن ها منجر به اختلال در خون رسانی می شود که از رشد اسپرم جلوگیری کرده و همچنین از قدرت باروری آقایان نیز جلوگیری می کند.

تاثیرات ورزش در دوران بارداری

در دوران بارداری ورزش بسیار توصیه می شود و تاثیرات مثبتی برای مادرا دارد از جمله:

  • خواب شما را بهبود می بخشد: بسیاری از زنان باردار گزارش می دهند که در به خواب رفتن مشکل دارند، اما زنان بارداری که به طور منظم ورزش می کنند راحت تر به خواب می روند و از خواب با کیفیت تری لذت می برند. ورزش در کیفیت و سلامت زندگی بسیار تاثیر مثبتی دارد.
  • یبوست را درمان می کند: فعال بودن در بدن باعث فعال شدن روده ها نیز می شود. ورزش در دوران بارداری می تواند به تسکین یبوست و ناراحتی ناشی از آن کمک کند. علت اختلال عملکرد معده در دوران بارداری به تغییرات هورمونی و مشکلات گوارشی مربوط می شود.
  • فشار خون را کنترل کرده و کاهش می دهد: گاهی اوقات فشار خون در دوران بارداری افزایش می یابد، اما افزایش ناگهانی و قابل توجه فشار خون ممکن است نشان دهنده پره اکلامپسی باشد، در این شرایط ورزش و فعال ماندن از افزایش فشار خون در این دوران جلوگیری می کند.
  • سلامت قلب را تضمین می کند: ورزش در دوران بارداری با تقویت قلب و عروق خونی بدن را برای رویارویی با یک چالش فیزیکی دیگر آماده می کند.
  • خطر عوارض بارداری را به شدت کاهش می دهد: ورزش منظم خطر برخی از عوارض بارداری مانند دیابت بارداری را کاهش می دهد. اگر در حال حاضر دیابت بارداری دارید، فعال ماندن و ورزش می تواند به کنترل سطح انسولین شما کمک کند.
  • درد کمر و لگن را تسکین می بخشد: جنین در حال رشد فشار بیشتری به پایین تنه مادر وارد می کند و در نتیجه باعث ایجاد کمردرد و درد لگن می شود که علت درد رحم و کمر افزایش وزن جنین و تغییرات هورمونی است.

کلام آخر

از زمانی که دختران به سن بلوغ و قاعدگی می رسند تا زمانی که زنان به یائسگی می رسند، احتمال بارداری با شدت و ضعف بیشتر و همچنین با خطرات متفاوتی وجود دارد، اما در دهه سوم زندگی یعنی از بین بیست تا سی سالگی به دلیل وجود پر تعداد ترین، با کیفیت ترین و سالم ترین تخمک ها احتمال بارداری را بیشتر می کند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این تا شما عزیزان را با مطالبی در مورد اینکه علائم اولیه بارداری چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (6 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا