بیماری ها

علائم ضعیفی قلب چیست؟【سال1403】❤️

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد علائم ضعیفی قلب چیست؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز آن ها را مطالعه کنید. قلب یا دل یک اندام عضلانی توخالی و مخروطی در انسان و سایر حیوانات است و خون را به وسیله رگ های خونی سیستم گردش خون به جریان در می آورد. خون، اکسیژن و مواد مغذی لازم را به بدن می رساند و همچنین به دفع مواد زائد ناشی از متابولیسم آن را فراهم می کند. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

ضعیفی قلب چیست؟

قلب انسان در حالت استراحت به طور متوسط ​​70 بار در دقیقه می زند. قلب انسان بین دو ریه در بدن قرار دارد و به گونه ای قرار گرفته است که سرش به سمت چپ و پایین متمایل می شود. هر ضربان قلب حدود هشت دهم ثانیه طول می کشد که شامل 0.1 ثانیه انقباض دهلیز، 0.3 ثانیه انقباض بطن و 0.4 ثانیه آرامش و استراحت قلب است. قلب در فضای میانی قفسه سینه، بالای دیافراگم یعنی بالای حفره شکمی قرار دارد. قلب در مرکز قفسه سینه قرار دارد و جرم قلب انسان حدود 300 گرم است و سالانه حدود دو میلیون لیتر خون را می تواند به صورت طبیعی پمپاژ کند.

در انسان، سایر پستانداران و پرندگان، قلب به چهار حفره تقسیم می شود که دهلیزهای چپ و راست در بالا و بطن چپ و راست در پایین قرار دارند.
نارسایی یا ضعیفی احتقانی قلب یکی از عوارض جدی قلبی است. ضعیفی قلب بیمار به معنای ناتوان یا مردن قلب نیست و فقط کمتر و کند تر از قلب سالم کار می کند. هنگامی که بیمار دچار این وضعیت پزشکی می شود، خون به درستی از طریق بطن ها پمپاژ نمی شود و در نتیجه خونرسانی ضعیف خواهد بود که افراد در صورت نیاز باید به سرعت به پزشک متخصص مراجعه نموده و درمان را آغاز کنند.

قلب دارای یک سیستم عصبی ذاتی به نام سیستم عصبی قلبی عروقی (ANS) است که این سیستم در نهایت توسط سیستم عصبی مرکزی کنترل خواهد شد و ناحیه ای از این سیستم که به نام سیستم عصبی قلبی (SNS) مورد توجه قرار گرفته، مسئولیت افزایش ضربان قلب و تنش عروقی را بر عهده دارد و بخش دیگری در قلب وجود دارد که به نام سیستم عصبی پریکارد (PNS) مسئول کاهش ضربان قلب و تنش عروقی بوده و به مدیریت آن می پردازد. جالب است بدانید که یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که امید به زندگی بیش از نیمی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی بیش از پنج سال پس از تشخیص است که در این مدت بهتر است تا بیمار به زندگی عادی خود به دور از استرس ادامه دهد.

ضعیفی قلب چیست؟

دلایل ضعیفی قلب

ضعیف شدن قلب دلایل مختلفی به همراه دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • حمله قلبی: حمله یا سکته قلبی که با انسداد ناگهانی شریان کرونر ایجاد شده و موجب ایجاد مشکلاتی در بافت قلب می شود و سرعت پمپاژ آن را به شدت کاهش داده و در نهایت موجب ضعیفی قلب در انسان می شود.
  • کاردیومیوپاتی: همین امر در مورد آسیب به عضله قلب نیز صدق می کند، اما نه به دلیل مشکلات عروقی یا گردش خون، بلکه به دلیل عوارض جانبی داروها یا عفونت است.
  • دیابت: دیابت، به ویژه دیابت نوع 2، خطر نارسایی احتقانی قلب را افزایش می دهد که شما عزیزان با مراجعه به پزشک و رژیم غذایی اصولی می توانید دیابت را کنترل کنید.
  • چاقی: افرادی که چاق هستند و دیابت نوع 2 دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به ضعیفی قلب هستند که در این صورت باید با ورزش و رژیم غذایی وزن خود را کم کرده و مدیریت کنند.
  • سیگار: افرادی که همیشه سیگار می کشند در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلا به نارسایی احتقانی قلب هستند و باید به سرعت برای ترک سیگار اقدام نمایند.
  • کم خونی یا آنمی: کمبود گلبول های قرمز می تواند خطر نارسایی احتقانی قلب را افزایش دهد که با تغذیه و مصرف دارو قابل درمان خواهد بود.
  • پر کاری تیروئید: پر کاری غده تیروئید می تواند شما را در معرض افزایش خطر نارسایی احتقانی قلب قرار دهد که با مشورت پزشک و مصرف دارو می توانید این عارضه را کنترل کنید.
  • کم کاری تیروئید: تیروئید کم کار می تواند شما را در معرض افزایش خطر نارسایی احتقانی قلب قرار دهد.

علائم ضعیفی قلب

زمانی که قلب شما عزیزان ضعیف می شود، علائم زیر را به همراه خواهد داشت:

  • احتقان ریوی: مایع در ریه‌ ها جمع می‌ شود و بیمار در حالت استراحت، به‌ ویژه زمانی که دراز می‌ کشد، دچار تنگی نفس می‌ شود و همچنین احتقان ریه نیز می تواند به سرفه های خشک و کوتاه ختم شود که از علائم ضعیفی قلب است.
  • احتباس آب در کلیه ها: همانطور که خون کمی به کلیه ها پمپاژ می شود، آن ها احتباس آب را تجربه می کنند. این مشکل باعث تورم در مچ پا، ساق پا و شکم می شود و همچنین می توان به افزایش وزن و ادرار نیز اشاره کرد.
  • خستگی و سرگیجه: خستگی و سرگیجه نیز از دیگر علائم ضعیفی قلب است و از آن جایی که به دلیل نارسایی قلبی خون بسیار کمی به اندام های بدن می رسد، افراد خستگی شدیدی را تجربه می کنند و همچنین به دلیل کاهش جریان خون در مغز، احساس سرگیجه و گیجی مشاهده می شود.
  • ضربان قلب سریع و نامنظم: برای پیشرفت و کمک به رفع کمبود جریان خون در طول هر انقباض قلب، قلب ممکن است مجبور شود به سرعت پمپاژ کند. هر فردی که بیش از یکی از این علائم را تجربه می کند باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و اقدامات فوری برای ارزیابی وضعیت قلبی خود انجام دهد.
  • سرفه یا خس خس مداوم: سرفه ای که با تجمع مایع در ریه ها مخاط سفید و صورتی تولید می کند نیز خطرناک است و باید به پزشک متخصص مراجعه نمود تا دلایل آن مورد بررسی قرار بگیرد.
  • از دست دادن اشتها و حالت تهوع: احساس سیری کامل و حالت تهوع شدید در هنگام غذا خوردن، زیرا دستگاه گوارش خون کمتری دریافت می کند و باعث مشکلات گوارشی می شود.

علائم ضعیفی قلب

راه های تشخیص ضعیفی قلب

پزشک متخصص برای تشخیص بیماری شما از گزینه های زیر استفاده خواهد کرد:

  • آزمایش خون: برای بررسی علائم بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون بالا که بر قلب تأثیر منفی دارد، انجام می شود.
  • اشعه ایکس قفسه سینه: پزشک متخصص از تصاویر اشعه ایکس می تواند برای بررسی وضعیت قلب و ریه ها استفاده کرد.
  • الکتروکاردیوگرام: سیگنال های الکتریکی از قلب در نوار قلب ثبت می شود. این یک آزمایش سریع و بدون درد است که تعداد و مدت هر ضربان قلب را می توان با استفاده از این آزمایش بررسی و مشاهده کرد.
  • تست ورزش: این تست عملکرد قلب را در حین ورزش مورد بررسی قرار خواهد داد. در این روش از شما خواسته می شود که روی تردمیل یا دوچرخه بروید و گاهی اوقات دارویی به بیمار داده می شود که مانند اثر ورزش بر قلب عمل خواهد کرد تا دلیل درست بیماری تشخیص داده شود.
  • سی تی اسکن: برای انجام این روش و تصویری از قلب و قفسه سینه با سی تی اسکن، بیمار روی میز مخصوصی دراز کشیده و لوله اشعه ایکس در اطراف بدن او حرکت خواهد کرد. این روش بر کلیه ها تأثیر منفی و مخربی می گذارد، اگر مشکلات کلیوی دارید حتما با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.
  • بیوپسی میوکارد: گاهی اوقات یک لوله انعطاف پذیر کوچک برای بررسی بیماری های عضله قلب در ورید ژوگولار یا اینگوینال قرار داده می شود. با این ابزار پزشک قسمت بسیار کوچکی از عضله قلب را برداشته و مورد ارزیابی قرار می دهد.

راه های درمان ضعیفی قلب

ضعیف شدن قلب با استفاده از روش های زیر تا حدودی قابل درمان است، از جمله:

  • مهارکننده های ACE: این داروها رگ‌ های خونی را شل می‌ کنند، فشار خون را کاهش می‌ دهند، به قلب کمک می‌ کنند خون را راحت‌ تر به سراسر بدن پمپاژ کنند و بار کاری قلب را کاهش دهند.
  • دیورتیک ها: این داروها به افرادی که از قوزک های متورمی رنج می برند کمک می کند تا تنگی نفس ناشی از نارسایی قلبی را بهبود بخشیده و دیورتیک ها با استفاده از ادرار، آب و نمک را از کلیه ها تخلیه می کنند.
  • دارو ضد انعقاد: این داروها لخته شدن خون را دشوار می کنند. آن ها به رقیق شدن خون و جلوگیری از حملات قلبی کمک می کنند. شما باید این دارو را تحت نظر پزشک متخصص مصرف کنید تا به این نتیجه برسید که خون خیلی رقیق نشده است و فقط مواقعی باید از آن استفاده کنید که دلایل دیگری نیز برای رقیق شدن خون دارید.
  • پیوند بای پس عروق کرونر: این شایع ترین درمان جراحی برای نارسایی احتقانی قلب ناشی از بیماری عروق کرونر است.
  • جراحی دریچه قلب: این جراحی برای ترمیم نقص دریچه ای که باعث افزایش کار قلب شده است و زیر نظر پزشک متخصص برای افراد در سنین مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پیوند قلب: اگر هیچ درمان یا جراحی موثر نباشد، پیوند آخرین انتخاب برای پزشک است. پیوند فقط هنگامی توصیه می شود که بیمار جدا از مشکل قلبی در سلامت کامل باشد.

لازم است بدانید که درمان بیماری قلبی به معنای بهبودی کامل بیماری نیست. ضعیفی قلب نیز یک بیماری دشوار است و باید در طول زندگی مدیریت و کنترل شود، اما این را می توان از طریق روش های مختلفی بهبود بخشید و عملکرد قلب را کنترل کرد. در برخی موارد نادر، پزشک می تواند علت ضعیفی قلب را برطرف کند، اما در بیشتر موارد این عارضه با داروهای معمولی قابل کنترل است و در نتیجه، تشخیص زودهنگام و درمان زودهنگام این بیماری ها می تواند به پیشگیری از نارسایی قلبی کمک کند.

تاثیر ورزش بر سلامت قلب و عروق

ورزش کردن همیشه مفید است و تاثیرات مثبت بسیاری را نیز برای قلب و عروق دارد که به شرح زیر است:

  • فشار خون را کاهش می دهد: ورزش تاثیرات مثبت بسیاری بر قلب دارد که موجب پایین آمدن ضربان قلب و فشار خون چه در حالت استراحت و چه در حین ورزش خواهد شد. اگر به دنبال کاهش فشار خون و سطح کلسترول خود هستید، 40 دقیقه ورزش هوازی متوسط ​​ را 3 تا 4 بار در هفته در برنامه خود قرار دهید.
  • ورزش کلید کنترل وزن است: ورزش به کاهش وزن کمک می کند، به خصوص زمانی که با یک رژیم غذایی متعادل همراه باشد. اضافه وزن و چاقی به قلب فشار می آورد و باعث بیماری قلبی و در نهایت حمله قلبی می شود که شما عزیزان با انجام ورزش می توانید آن را کنترل کنید.
  • استرس را کنترل می کند: هورمون های استرس می توانند ضربه بیشتری بر قلب زده و موجب فشار بسیاری شوند. در درازمدت، استرس یکی از بدترین دشمنان سلامت قلب است که می توان با ورزش از آن جلوگیری کرد.
  • علائم آسم را کاهش می دهد: ورزش هوازی می تواند به افراد مبتلا به آسم کمک کند تا حملات آسم را کاهش داده و موجب بهبود بیماری افراد شود. تأثیر ورزش بر قلب نیز بسیار مثبت است و در این مورد این است که به قلب کمک می کند تا توانایی عضلات برای استخراج اکسیژن از خون را به خوبی انجام دهد و در نهایت از عوارض بیماری ها جلوگیری خواهد کرد.

تاثیر ورزش بر سلامت قلب و عروق

کلام آخر

ما به قلب برای پمپاژ خون به شدت نیاز داریم و برای ما ضروری است تا خونرسانی غنی از مواد مغذی و اکسیژن به هر سلول بدن انجام شود. وقتی سلول های بدن به مقدار لازم تغذیه نمی شوند، بدن ممکن است تا کار خود را به درستی انجام ندهد و در نهایت به ضعیفی قلب در افراد و در سنین مختلف ختم شود. ضعیفی قلب یک عارضه خطرناک و معمولا غیر قابل درمان است، اما با سبک زندگی صحیح، بیمار همیشه می تواند زندگی خوشایند، معنادار و مفیدی داشته باشد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این دارد تا شما را با مطالبی در مورد علائم ضعیفی قلب چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (7 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا