علائم افسردگی زنان متاهل چیست؟【سال1403】⭐
ما قصد داریم در این مقاله شما عزیزان را با مطالبی در مورد علائم افسردگی زنان متاهل چیست؟ آشنا کنیم. علل افسردگی در زنان ترکیبی از عوامل اجتماعی، فیزیولوژیکی و بیولوژیکی است. دلایلی مانند تنهایی و انزوا، عدم حمایت اجتماعی، قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا، مشکلات زندگی مشترک و زناشویی، فشار اقتصادی، تجربه ضربه روحی یا تجاوز جنسی در دوران کودکی، مصرف مواد مخدر و الکل، بیکاری مداوم یا نداشتن شغل خوب، مشکلات جسمی و روحی علل اصلی و مهم افسردگی زنان هستند. ممنون می شویم ما را تا انتها این مقاله همراهی کنید.
افسردگی در زنان متاهل چیست؟
افسردگی یک اختلال خلقی رایج است و می تواند با علائم جدی همراه باشد. افسردگی میلیون ها نفر را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهد و زنان به ویژه آسیب پذیر هستند و به سرعت دچار استرس، اضطراب و در نهایت افسردگی می شوند که این موضوع می تواند کل خانواده را تحت تاثیر بدی قرار دهد.
آن طور که برخی فکر می کنند، افسردگی فقط یک احساس غم و اندوه نیست و همچنین چیزی نیست که یک لحظه به شما ضربه بزند و سپس ناپدید شود. هر کسی دوره هایی را در زندگی خود تجربه می کند که بیشتر از همه احساس غم، ناراحتی، بی انگیزگی و خستگی می کنند. افسردگی اگر واقعی باشد، می تواند بر زندگی و توانایی شما برای انجام فعالیت های عادی تأثیر بدی بگذارد. تحقیقات نشان می دهد که از هر چهار زن یک زن در دوره ای از زندگی خود دچار افسردگی و اضطراب شدید می شود. احساس غم و خشم معمولاً در زنان افسرده به طور مداوم مشاهده می شود.
زنان افسرده احساس پوچی می کنند و هیچ تلاشی برای رهایی از این احساس نمی کنند و همیشه افراد منفی را در ذهن خود بررسی می کنند. زنانی که از افسردگی رنج می برند به حدی از بی تفاوتی در زندگی خود می رسند که گاه روز و شب را از دست می دهند و فکر می کنند باید این گونه و با بی تفاوتی زندگی کرد. از آن جایی که زنان به طور منظم نوسانات هورمونی را تجربه کرده و تغییرات هورمونی شدید تری را در زمان های خاصی از زندگی خود پشت سر می گذارند، از نظر بیولوژیکی بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند.
لازم است بدانید که مشاهده علائم افسردگی در زنان متاهل یا افسردگی در زنان خانه دار بسیار شایع است و زنان دو برابر مردان به افسردگی مبتلا می شوند. افسردگی یک اختلال رفتاری همه گیر است و علائم افسردگی در زنان متاهل شامل احساس ناراحتی، نا امیدی، ضعف و بی ارزشی همراه است که همیشه زنان متاهل را آزار می دهد. افسردگی می تواند خفیف یا متوسط با علائمی مانند بی تفاوتی، از دست دادن اشتها، مشکلات خواب، اعتماد به نفس پایین و خستگی شدید باشد. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین روانپزشک خانم در تهران مراجعه نموده و مشکلات خود را برطرف کنید.
علائم افسردگی در زنان متاهل
علائم افسردگی در زنان متاهل به شرح زیر است:
- خواب غیر قابل کنترل: خواب آلودگی معمولا یکی از علائم افسردگی در زنان متاهل است، یعنی خیلی دیر از خواب بیدار می شوند یا آن قدر ناراحت هستند که انگیزه ای برای بیدار شدن ندارند. از سوی دیگر، کم خوابی را نیز می توان از جمله علائم افسردگی در زنان متاهل دانست، هرچند پر خوابی رایج تر است و زنان متاهل از پر خوابی خود بسیار شکایت دارند.
- بی میلی به رابطه جنسی: یکی از علائم افسردگی در زنان متاهل بی میلی به رابطه جنسی با همسر خود است که این موضوع موجب می شود تا آن ها همیشه در زندگی مشترک خود دچار مشکلات فراوانی شوند زیرا نمی توانند نیاز همسر خود را بر آورده سازند.
- اقدام به خودکشی : اگر علائم افسردگی در زنان متاهل بسیار جدی است، باید نگران باشید، چون انگیزه خودکشی در بین آن ها زیاد شده و ذهنشان را تحت تاثیر قرار می دهد. البته مطالعات نشان می دهد که اقدام به خودکشی در میان برخی از زنان یائسه بیشتر است.
- بیماری های گوارشی و دردهای مزمن: درد یا سنگینی در بازوها، پاها و سر از دیگر علائم افسردگی در زنان متاهل است، به طوری که فرد همیشه در بدن خود احساس بدی داشته باشد. البته این موارد بیشتر ناشی از افسردگی فصلی است و درمان آن کمی سخت به نظر می رسد.
- عذاب وجدان غیر منطقی: در افسردگی در زنان متاهل، فرد ممکن است به تنهایی و افکار شخصی نیاز داشته باشد. این وضعیت می تواند فرد را به انجام ندادن برخی وظایف خانگی و در نتیجه احساس گناه و آگاهی سوق دهد که بسیاری از زنان متاهل نیز در این شرایط ممکن است با این عذاب وجدان روبرو شوند. متأسفانه عذاب وجدان نه تنها کمکی به فرد نمی کند، بلکه باعث تشدید حالت افسردگی در زنان متاهل می شود.
- پر خوری یا بی اشتهایی: معمولاً افسردگی در زنان متاهل بی انگیزگی برای همه چیز را به دنبال خواهد داشت، بنابراین بی اشتهایی یا پر خوری یکی از مشکلات جدی زنان متاهل است.
دلایل افسردگی زنان متاهل
افسردگی در زنان متاهل با دلایل مختلفی ایجاد می شود که عبارتند از:
- فشارهای زندگی: زنان متاهل معمولاً با فشارهای زندگی روزمره روبرو هستند و در این میان مسئولیت های خانوادگی، کار، مراقبت از کودک و نگرانی های مالی، این فشارها می تواند باعث افسردگی شود.
- برون ریزی عاطفی: زنان ممکن است به دلیل نارضایتی از زندگی خانوادگی، عدم حمایت همسر یا سایر مسائلی که منجر به افسردگی می شود، ریزش عاطفی را تجربه کنند.
- نقش های جنسیتی: انتظارات فرهنگی و جنسیتی نیز می تواند زنان متاهل را به افسردگی مبتلا کند. تضاد بین نقش های اجتماعی و انتظارات جنسیتی می تواند فشارهای روانی ایجاد کرده و ان ها را تشدید کند.
- مشکلات ارتباطی: مشکلات در روابط زناشویی و ارتباط با همسر می تواند از دلایل اساسی و مهم افسردگی باشد. مشکلات ارتباطی شامل بحران های زناشویی، جدایی و طلاق است که باید مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شود.
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوره های مختلف زندگی زناشویی مانند بارداری، پس از زایمان و یائسگی می تواند تأثیرات بدی بر خلق و خوی زنان متاهل داشته باشد و آن ها را مشکلات جدی مواجه کند.
تفاوت افسردگی در زنان و مردان
تفاوت بسیاری بین افسردگی زنان و مردان وجود دارد که به بررسی آن ها می پردازیم:
- زنان بیشتر احتمال دارد غمگینی، خود آزاری، گناه و بی ارزشی را تجربه کنند، اما مردان بیشتر احساس تحریک پذیری، عصبانیت و آشفتگی دارند.
- زنان بیشتر احتمال دارد علائم افسردگی را در یک الگوی چرخه ای تجربه کنند که با چرخه قاعدگی آن ها مرتبط بوده و احتمالا ارتباط مستقیم دارد.
- افسردگی در زنان ممکن است زود تر رخ دهد و در زنان بیشتر زمان ببرد و دیر تر درمان شوند، اما در مردان این گونه نیست.
- احتمال عود افسردگی در زنان بیشتر است و افسردگی در زنان عمدتاً با رویدادهای استرس زا زندگی مرتبط است، در صورتی که مردان زود تر بهبود یافته و به زندگی عادی خود باز می گردند.
- زنان نسبت به تغییرات فصلی حساسیت بیشتری دارند و احساس گناه و درماندگی بیشتری دارند.
- مردان افسردگی را با نشانه هایی از خشم، سرزنش دیگران، مشاجره با دیگران و نوشیدن الکل بروز می دهند در صورتی که زنان بیشتر گوشه گیر شده و از جامعه دور می شوند.
- اقدام به خودکشی زنان افسرده بیشتری را تحت تأثیر قرار می دهد، اما آن ها کمتر از مردان می میرند.
تغذیه مناسب برای افسردگی زنان متاهل
تغذیه برای درمان و مدیریت افسردگی بسیار مهم است که ما در ادامه مقاله نکات مهمی را ذکر کرده ایم:
- چربی های سالم: مصرف چربی های سالم مانند آجیل و ماهی برای سلامت مغز و قلب بسیار مهم و لازم هستند. بر اساس تحقیقات افرادی که بیشترین ماهی را مصرف می کنند، 17 درصد کمتر از افرادی که کمترین مصرف ماهی را مصرف دارند، دچار افسردگی می شوند و چربی های سالم شامل روغن هایی مانند روغن زیتون برای سرخ کردن غذاها و به عنوان سس سالاد، آجیل و دانه هایی مانند گردو و بذر کتان برای کلوچه یا سالاد، ماهی های روغنی مانند شاه ماهی یا سالمون برای ناهار یا شام می باشد.
- سبزیجات: سبزیجات برگی مانند شاهی، اسفناج، کاهو و چغندر بیشترین ارزش را دارند. این سبزیجات سرشار از فولات، ویتامین B محلول در آب هستند که فولات پایین با علائم افسردگی و پاسخ ضعیف به داروهای ضد افسردگی همراه است.
- صدف: صدف منبع عالی روی است که یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی محسوب می شود و همچنین از عملکردهای دیگری مانند بهبود زخم و تقسیم سلولی نیز انجام می دهد.
- سیب زمینی شیرین: سیب زمینی شیرین رنگ نارنجی خود را از کاروتنوئید ها، نوعی آنتی اکسیدان، دریافت می کند. افزایش مصرف کاروتنوئید ها خطر بروز علائم افسردگی را در زنان متاهل کاهش داده و این ماده می تواند در درمان استرس و افسردگی بسیار موثر و مفید باشد.
- بوقلمون: بوقلمون حاوی تریپتوفان است، اسید آمینه ای که ممکن است به درمان افسردگی کمک کرده و همچنین افسردگی را مدیریت می کند. شما عزیزان می توانید بوقلمون را به صورت های مختلف مصرف کنید مثلا از بوقلمون آسیاب شده در سالاد های معمولی استفاده کرده یا سالاد بوقلمون درست کنید و همچنین آن را گریل کرده و با سبزیجات سرو کنید.
- شکلات تلخ: دانه های کاکائو حاوی فلاونوئیدها هستند، نوعی ماده مغذی گیاهی که آنتی اکسیدان های قوی هستند و ممکن است خلق و خو را بهبود بخشند و همچنین می تواند به کاهش وزن زنان متاهل کمک کند.
باید بدانید که غذا های مضری نیز وجود دارد که برای افسردگی توصیه نمی شود و شامل غذاهای سرخ شده یا فرآوری شده، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، غلات تصفیه شده و غذاهای شیرین یا چرب هستند که باید از مصرف آن ها به طور جدی خود داری کنید و سبک زندگی خود را عوض کنید.
درمان افسردگی زنان متاهل
درمان افسردگی در زنان متاهل بستگی به شدت و علت آن دارد و می توان از رویکردهای متفاوتی استفاده کرد. درمان ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- مداخلات رفتاری: تغییر الگوهای رفتاری می تواند تاثیرات مثبتی را در درمان افراد افسرده به همراه داشته باشد. ممکن است به شما پیشنهاد شود که سطح فعالیت های روزانه خود را تغییر دهید یا وظایف و فعالیت های خود را بهتر سازماندهی و برنامه ریزی کنید که بهتر است از این قوانین اطاعت کنید.
- حمایت خانواده و دیگران: حمایت و همدلی خانواده، دوستان و همسران می تواند در روند بهبودی و مبارزه با افسردگی موثر بوده و به شدت مفید باشد.
- مراقبت از سلامت جسمانی: آمادگی جسمانی و فیزیکی نقش مهمی در خلق و خو و احساسات افراد دارد. رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی منظم و کافی، خواب به موقع و سایر مراقبت های فیزیکی می تواند به بهبود افسردگی در زنان متاهل بسیار کمک کنند و همچنین به زندگی آن ها نظم خاصی می دهد.
- درمان دارویی: در موارد لازم و ضروری، پزشک متخصص ممکن است تا داروهای ضد افسردگی توصیه و تجویز کند. مصرف این داروها می تواند به کنترل علائم افسردگی در زنان متاهل و تسریع بهبودی آن ها کمک شایانی کند.
- توصیه روانشناسی: مشورت با روانشناس یا روان درمانی می تواند کمک کننده باشد تا شناسایی مشکلات روانی مرتبط با افسردگی و انتخاب روش های مداخله مناسب رخ دهد و فرد با تغییر سبک زندگی به یک انسان سالم و موفق تبدیل شود.
کلام آخر
اگر با زنی غمگین و افسرده ملاقات کردید، هرگز او را قضاوت نکنید و به او برچسب های متفاوت ندهید. افسردگی یک بیماری جدی است و با وجود شیوع بالای آن مبارزه با آن بسیار دشوار است. افسردگی در زنان با علائم و نشانه هایی همراه است، البته این علائم در همه زنان به یک شکل ظاهر نمی شود و در زنان مختلف می تواند به شکل متفاوتی بروز کند که قابل بررسی است.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد علائم افسردگی زنان متاهل چیست؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.