سلامتی

چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟【سال1402】✅

ما قصد داریم در این مقاله مطالبی درمورد این که چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟ را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید. شاید داشتن فرزند یکی از مهمترین اتفاقات زندگی مشترک یک زوج موفق باشد. قبل از اقدام برای باردار شدن، بهتر است این موضوع را دریابید و مقدمات لازم را انجام دهید که این تمهیدات و اعمال نه تنها جسمانی است، بلکه مادر شدن مستلزم آمادگی روحی نیز می باشد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

بارداری چیست؟

قبل از صحبت در مورد بارداری، بهتر است تا با آناتومی دستگاه تناسلی زنان آشنا شوید. در زمان تخمک گذاری، تخمک از یکی از تخمدان ها ترشح می شود و بارداری زمانی برای یک خانم رخ می دهد که تخمک با اسپرم در لوله فالوپ قرار بگیرند. از زمان لقاح تا زایمان، بارداری به مراحل مختلفی در بدن یک مادر تقسیم خواهد شد و ضروری است. مراقبت های این دوره 9 ماهه از زندگی زوجین نیز متفاوت و گوناگون است و باید بخش های مختلفی را برای اقدامات لازم بارداری زوجین انجام دهند تا دوران بارداری با سلامتی کامل طی شده و نوزاد سالم متولد شود.

9 ماه بارداری برای بسیاری از زنان و همسرانشان دوران جذابی خواهد بود که شادی، ترس و نگرانی احساسات خاصی هستند که در این مدت شما عزیزان تجربه خواهید کرد و لذت خواهید برد. بدن یک زن از زمان لقاح تا تولد فرزند دستخوش تغییرات شگفت انگیزی می شود، زیرا انتظار می رود او برای حمل نوزاد و شروع زندگی جدید آماده می شود. ابتدا عضو جدیدی به نام جفت در بدن مادر به وجود خواهد آمد تا تمام شرایط لازم برای حفظ و نگهداری از جنین در بدن او را فراهم کند. در مدت بارداری بدن مادر آب بیشتری در خود نگهداری کرده و در نهایت حجم گردش خون در بدن نیز افزایش خواهد یافت. این تغییرات به شکل افزایش وزن در اوایل بارداری ظاهر می شود. در پایان دوره بارداری نیز بافت همبند، رباط ها، تاندون ها و عضلات نیز منعطف تر می شوند تا افراد امکان زایمان طبیعی را بتوانند داشته باشند.

همه این تغییرات توسط هورمون ها انجام می شود و به گونه ای ادامه می یابد که بدن در دوران بارداری بیش از قبل و بیشتر از دوران زندگی عادی افراد هورمون تولید می کند. در ابتدا بارداری، یعنی در سه ماهه اول، تغییرات فیزیکی در بدن به آرامی رخ داده و قابل مشاهده نخواهد بود، اما برخی از زنان باردار از همان روزهای اول بارداری خود متوجه می شوند که تغییراتی در بدنشان در حال رخ دادن است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به بهترین کلینیک روانشناسی نیز مراجعه کنید تا این دوران را با آرامش کامل سپری کنید.

بارداری چیست؟

خطرات اضافه وزن در دوران بارداری

مادران عزیز در دوران بارداری معمولا با اضافه وزن مواجه می شوند که خطرات زیر را به همراه دارد:

  • سقط جنین: خطر سقط جنین قبل از هفته دوازدهم به 20 درصد می رسد و اگر شاخص توده بدنی مادر بالای 30 باشد، سقط جنین تا 25 درصد احتمال افزایش دارد که در این صورت مادران عزیز بهتر است تا از رژیم غذایی اصولی و ورزش سبک استفاده کنند تا به سلامتی این دوران را پشت سر بگذارند.
  • دیابت بارداری: احتمال ابتلا به دیابت بارداری در مادران با شاخص توده بدنی بالای 30 و در واقع اضافه وزن، سه برابر بیشتر از مادران با شاخص زیر 30 خواهد بود.
  • فشار خون بالا و پره اکلامپسی: بروز اکلامپسی در مادران با نمایه توده بدنی بالای 35 دو برابر زنان با شاخص توده بدنی زیر 25 است که باید مراقبت های لازم را انجام دهند تا دچار مشکلات بیشتری نشوند.
  • خونریزی پس از زایمان: سزارین اورژانسی و گرفتگی شانه جنین در هنگام زایمان از یکی دیگر از خطرات اضافه وزن در دوران بارداری محسوب می شود که باید در این مورد با پزشک متخصص مشورت شود.
  • لخته شدن خون: اغلب لخته شدن خون در زنان باردار با شاخص توده بدنی بالای 30 بیشتر از سایر زنان است.
  • وزن جنین بیشتر از 4 کیلوگرم: در زنان با شاخص توده بدنی بین 20 تا 30، این خطر 7 درصد محاسبه شده اما در مادرانی که شاخص توده بدنی آن ها بالای 30 است، دو برابر یا 14 درصد است.

لازم است بدانید که اضافه وزن طبیعی در دوران بارداری بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری تعیین و محاسبه می شود و برای این کار بهتر است تا ابتدا  BMI بدن خود را قبل از بارداری محاسبه کنید. برای محاسبه ابتدا قد را در 2 ضرب کنید سپس وزن قبل از بارداری را بر آن عدد تقسیم کنید و در نتیجه بر اساس داده های جدول فوق می توان وزن اضافی مجاز را تعیین کرد.

نکات طلایی برای بارداری سالم و طبیعی

نکات کلیدی و مهمی برای بارداری سالم و طبیعی وجود دارد که به شرح آن ها خواهیم پرداخت:

  • تخمک سالم و تخمک گذاری: یک نوزاد دختر در هنگام تولد حدود 2 میلیون تخمک خواهد داشت و این تخمک ها کم کم تا رسیدن به سنین باروری رشد می کنند، اما اغلب همه آن ها سالم و مفید نخواهند بود که طبیعی است و حتی زنان جوان تخمک های نا سالمی دارند که توانایی باردار شدن به طور مستقیم با کیفیت تخمک مرتبط است. برخی از زنان به دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک یا سایر شرایط سلامتی به طور منظم تخمک گذاری نمی کنند.
  • اسپرم سالم در حین انزال: مردان ممکن است تا با هر بار انزال حدود 100 میلیون اسپرم ترشح کنند که همه آن ها سالم و مفید نیستند و هر کدام از آن ها می توانند که تخمک را بارور کنند. عوامل سلامت اسپرم شامل تعداد طبیعی اسپرم، تحرک، مورفولوژی و حجم است و اسپرم های سالم دارای شکل معینی است که سر گرد و دم بلند و قوی شامل آن می شود. لازم است بدانید که شکل سر تخمک بسیار مهم است زیرا بر توانایی اسپرم برای برطرف کردن سطح خارجی تخمک و بارور کردن آن تأثیر مثبت یا منفی می گذارد.
  • داشتن رابطه جنسی در زمان مناسب: رعایت زمان مناسب برای باردار شدن بسیار مهم است. یک اسپرم سالم می تواند تا 5 روز در بدن زن زنده بماند، اما طول عمر تخمک تنها 12 تا 24 ساعت پس از تخمک گذاری می باشد. در این صورت پزشکان برای باردار شدن توصیه می کنند 4 یا 5 روز قبل از تخمک گذاری تا چند روز بعد رابطه جنسی داشته باشید.
  • لوله های فالوپ باز و سالم: لوله های فالوپ نقش مهمی در مراحل بارداری دارند. آن ها مانند بزرگراه هایی هستند که تخمک و اسپرم را به هم متصل می کنند. در نهایت لقاح در این لوله ها وارد می شود و سپس تخمک بارور شده از این روش به رحم باز گشته و لانه گزینی آغاز می شود. بنابراین باز شدن لوله های فالوپ یک عامل کلیدی در روند بارداری محسوب می شود.
  • هورمون های متعادل: هورمون ها نقش مهمی در لقاح، لانه گزینی و رشد به موقع و درست جنین دارند. مردان برای تولید اسپرم به سطوح کافی از تستوسترون، FSH و LH نیاز دارند و همچنین برای زنان سطوح LH، FSH، استروژن و پروژسترون باید متعادل باشد تا رشد فولیکولی، تخمک گذاری، رشد آندومتر و سایر مراحل لقاح به درستی انجام شود. شما عزیزان نباید خود را درگیر این سوال کنید که چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟
  • مادر سالم: اگر چه کلمه سالم برای افراد مختلف به معنای متفاوت است، اما اصول مشترکی وجود دارد که همه زنان باید در مورد سلامتی قبل از بارداری از آن ها پیروی کنند. آن ها باید از سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد کافئین و کم تحرکی خودداری کنند و به خواب و رژیم غذایی خود توجه بیشتری داشته باشند. لازم است بدانید که برای پیشگیری از بروز نقص لوله عصبی و مشکلات مادرزادی در جنین، حتما 3 ماه قبل از اقدام به بارداری از قرص اسید فولیک استفاده کنید.

نکات طلایی برای بارداری سالم و طبیعی

درمان ناباروری

امروزه با پیشرفت علم و فناوری، دیگر ناباروری معنا ندارد و زوجین با انجام توصیه ها و راه های زیر می توانند صاحب فرزند شوند:

  • چندین دارو معمولاً برای تحریک تخمدان های زنان برای آزاد کردن تخمک استفاده می شود که شامل کلومیفن سیترات (کلومید)، هورمون محرک فولیکول (Follistim، Gonal-F)، لتروزول (Femara)، گنادوتروپین یائسگی انسان (Menopur، Pergonal، Repronex)، متفورمین (گلوکوفاژ) و بروموکریپتین (پارلودل) می شود که باید توسط پزشک تجویز شود.
  • ​تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی (ICSI) یکی دیگر از روش های درمان ناباروری است که در آن یک اسپرم سالم به تخمک تزریق می شود.
  • زوجین برای درمان ناباروری می توانند از روش اهدا کننده تخمک یا اسپرم و اگر مشکلی در تخمک یا اسپرم وجود دارد می توانید یکی را اهدا کنید و استفاده کنید.
  • یکی دیگر از روش های درمان ناباروری و فرزند دار شدن این است که زن دیگری باید مسئولیت حمل جنین را بر عهده گرفته و شما را در این راه کمک کند و نباید خود را درگیر این سوال کنید که چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟
  • جراحی یکی دیگر از راه های درمان ناباروری در مردان و زنان محسوب می شود. یکی از روش های جدیدتر درمان ناباروری، جراحی لاپاراسکوپی می باشد و باید بدانید که پزشک متخصص از این روش برای تشخیص ناباروری نیز استفاده می کند که این روش بسیار راحت است، کمترین عوارض را دارد و تقریبا برای بیمار بی خطر است.
  • لیزر درمانی یکی از بهترین و پیشرفته ترین روش های درمان ناباروری است. مطالعات جدیدی برای پیوند افزایش باروری طبیعی و لیزر درمانی راه اندازی شده است. تحقیقات برای اثبات این روش از استفاده از لیزر درمانی سطح پایین (LLLT) برای بهبود باروری مردانه و زنانه در حال انجام است و کارشناسان در حال بررسی بیشتر هستند. روش LLLT می تواند به طور خاص برای بهبود باروری زنان برای تحریک و افزایش جریان خون به اندام های تولید مثل استفاده شود.
  • برخی معتقدند ناباروری با روش های گیاهی قابل درمان است. طب سنتی تاثیر بسیار مثبتی در درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها از گذشته تا به امروز داشته است. درمان ناباروری زنان با استفاده از طب سنتی و همچنین روش های پزشکی می تواند بسیار موثر و مفید باشد و بسیاری از گیاهان می توانند در این زمینه کمک کنند

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟ و جواب شما این است که بسته به تاریخ شروع آخرین قاعدگی، پزشک می تواند زمان تقریبی بارداری و همچنین زایمان را تعیین و مشخص کند. زایمان معمولا بین هفته های 38 تا 41 بارداری انجام می شود و اگر دوره بارداری بیش از حد طولانی باشد، مداخله پزشکی ضروری بوده و جای نگرانی نیست و همچنین مراقبت های اولیه و دوره ای در دوران بارداری بسیار مهم است، چه اولین بارداری باشد و چه فرد حاملگی های بعدی را تجربه کند.

عوامل خطر در ایجاد زایمان زودرس

عواملی وجود دارد که در ایجاد زایمان زودرس دخیل هستند از جمله:

  • سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و همچنین استفاده از مواد مخدر می تواند زایمان زودرس را برای مادران رقم بزند.
  • اضافه وزن مادر، سابقه زایمان زودرس و ژنتیک نیز از دیگر عوامل خطر در ایجاد زایمان زودرس محسوب می شوند.
  • سابقه سقط های متعدد و مراقبت های دوران بارداری ناکافی نیز نگران کننده است.
  • عفونت مجاری ادراری و سایر عفونت ها در بدن مادر می تواند به زایمان زودرس ختم شود.
  • دیابت بارداری و تیروئید بارداری از دیگر عوامل خطر هستند که مادر باید مراقب باشد و آن ها را کنترل کند.

عوامل خطر در ایجاد زایمان زودرس

کلام آخر

پس از اتمام آمیزش جنسی، اسپرم مرد از طریق دهانه رحم زن وارد رحم شده و به لوله های فالوپ می رود و اگر یکی از اسپرم ها بتواند به لوله فالوپ برسد و سپس به تخمک نفوذ کند، بارور می شود. در این صورت دیواره بیرونی تخمک تغییر می کند و اجازه ورود اسپرم دیگری را نمی دهد و در نهایت بارداری رخ می دهد که ژن ها و جنسیت جنین در زمان لقاح مشخص می شود.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت روانشناستو سعی بر این دارد تا شما را با مطالبی در مورد چه مدت طول می کشد تا باردار شویم؟ آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (7 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا